تصاویر نشان میداد که نقاطی مشخص از پایتخت یمن زیر آتش است. ساعتی بعد اسرائیل اعلام کرد نقشی در حملات به یمن نداشته و انگشت اتهام به سمت ایالات متحده و متحدانش گرفته شد. طبق ادعای آمریکاییها، این کشور یک انبار ذخیره موشک و تأسیسات فرماندهی در صنعا، پایتخت یمن، را هدف قرار داده بود و البته تقریبا بلافاصله از سوی حوثیها جواب کارش را گرفت.
فرماندهی مرکزی ایالات متحده بعد از آنکه اعتراف به عملیاتی در صنعا کرد گفت که هدف از حملات علیه اهداف حوثیها در صنعا ممانعت و کاهش عملیاتهای این گروه، نظیر حملات به کشتیهای جنگی نیروی دریایی ایالات متحده و کشتیهای تجاری در جنوب دریای سرخ و باب المندب و خلیج عدن است.
از آغاز جنگ در غزه و حملات اسرائیل به این باریکه، یمنیها اقدام به حملاتی علیه کشتیهای تجاری در بابالمندب کردهاند. آنها میگویند تنها کشتیهایی را هدف قرار میدهند که با اسرائیل در ارتباط باشند. حملات در بابالمندب و دریای سرخ منجر به ناامنی در تجارت جهانی شده است و بسیاری از کشتیرانیها، از عبور از این ناحیه سرباز میزنند. امری که به تجارت جهانی آسیب زده است. با همه اینها حوثیها میگویند تنها در صورتی دست از حمله به کشتیهای مرتبط با اسرائیل میکشند که اسرائیل بمباران غزه را متوقف کند.
پس از حملات شدید شنبه شب، محمد علی حوثی عضو شورای عالی سیاسی یمن تاکید کرده که آنها دست از حمله برنخواهند داشت. او گفته حملات آمریکا به یمن محکوم و حملات تروریستی غیرقانونی است که از تروریسم اسرائیل حمایت میکند.
محمد علی حوثی همچنین تاکید کرده اقدامات تروریستی بیپروا علیه یمن، عملیات پشتیبانی از غزه را متوقف نخواهد کرد.
اما حمله به یمن بیتلفات برای آمریکاییها نبود. در واقع کمی بعد از انتشار خبر حمله مشخص شد یک جنگنده آمریکایی با شلیک خودی بر فراز دریای سرخ سرنگون شده. این جنگنده متعلق به نیروی دریایی آمریکا پس از بلند شدن از یک ناو هواپیمابر مورد اصابت موشک هدایت شونده قرار گرفت. سنتکام در بیانیهای توضیح داده که رزمناو یواساس گتیزبر مجهز به موشکهای کروز هدایت شونده که بخشی از ناوگروه ضربت یواساس هری اس ترومن است، به اشتباه به سوی یک اف/اِی-۱۸ که درحال پرواز از یواساس هری اس ترومن بود شلیک کرد و آن را هدف قرار دارد.
محمد علی حوثی از فرماندهان حوثیها در این زمینه گفته فرماندهی مرکزی آمریکا درباره سرنگونی جنگنده آمریکایی حقیقت را فاش نمیکند و این اقدام شاید تاکتیکی باشد تا روحیه سربازان خود را بیشتر تضعیف نکند و فشار بر نیروی دریایی خود را افزایش ندهد. توضیحاتی که به نظر میرسد به معنای آن باشد که بعید نیست جنگنده آمریکایی نه به دست نیروهای خودی بلکه به دست نیروهای یمنی ساقط شده باشد.