شناسهٔ خبر: 70413107 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

هیئت‌ها و ضرورت تکرار نقش‌آفرینی تاریخی برای جهاد تبیین

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با هزاران مداح و شاعر اهل‌بیت (ع) به‌مناسبت سالروز میلاد حضرت صدیقه کبری (س)، بر اهمیت جهاد تبیین و نقش کلیدی مداحان در این عرصه تأکید کردند و مداحی را به‌عنوان یک رسانه مؤثر در آگاهی‌بخشی و تحرک‌آفرینی در برابر شبهات دشمن معرفی کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته در خجسته سالروز میلاد سیده دو عالم، حضرت صدیقه کبری (س) و در دیدار هزاران نفر از مداحان و شاعران اهل بیت (ع) به طرح مسائل مهمی درباره منطقه و ضرورت استمرار جهاد تبیین در سطح جامعه توسط مداحان و اهالی منبر و شعر و ادب پرداختند.

معظم‌له در این دیدار مداحی را در ادامه جهاد تبیین دانست و با اشاره به حدیثی از رسول اکرم (ص) که «مؤمن گاهی با جان یا شمشیر و گاهی با زبان جهاد می‌کند»، خاطرنشان کردند: جهاد زبان گاهی اهمیت و تأثیرش از جهاد با جان نیز بیشتر است.

هیئات و ضرورت تکرار نقش‌آفرینی تاریخی برای جهاد تبیین

رهبر معظم انقلاب، مداحان را جهادگرانِ با زبان دانستند و افزودند: مداحی یک رسانه تمام‌عیار و یک هنر ترکیبی است که ابعاد آن در شکل و محتوا، لفظ و معنا، شعر و آهنگ و صدا، مدیریت جمعیت و چهره به چهره شدن با مردم، نمود پیدا می‌کند؛ و آشکار و هزینه کردن دشمن برای شبهه‌افکنی و تحریف حقایق، فرمودند: مداحان از جمله کسانی هستند که می‌توانند با «جهاد تبیین، آگاهی‌بخشی، امیدآفرینی و تحرک‌آفرینی»، پاسخ مناسب و مؤثر به دشمن دهند.

هر بچه هیئتی، یک مجاهد جهاد تبیین

بر این اساس حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در این‌باره به خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: در جهاد تبیین هر فرد باید به اندازه دایره خودش اقدام کند و نباید نسبت به اقدامات خود راضی بود، بلکه باید این مسیر همواره تقویت شود.

وی جهاد تبیین را عمق اثربخشی در مسائل مهم می‌داند و می‌افزاید: در جهاد تبیین نباید به موضوع اکتفا کرد، بلکه باید مسئله با مبانی متقن و ادله و استنادات قوی و واقعی و کافی به نظام فکری فرد منتقل شود. هیئت هویت‌ساز است و البته هویت به تغییرات لایه‌های رویی وجودی انسانی اطلاق نمی‌شود، بر این اساس فرد باید به‌طور عمیق متوجه مسئله شود به همین دلیل بچه هیئتی‌ها باید بسیار محکم و مستحکم باشند. یکی از دلایل ضرورت این استحکام این است که ما باید بر شجره طیبه هیئت حساب باز کنیم تا بار جهاد تبیین را از روی دوش جامعه برداریم.

هیئات و ضرورت تکرار نقش‌آفرینی تاریخی برای جهاد تبیین

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی هر بچه هیئتی را یک مجاهد جهاد تبیین می‌داند و تاکید می‌کند: هر هیئتی با اینکه مخاطب هیئت است، خودش یک مجاهد و تحلیل‌گر است چراکه چند جلسه یا چند سال در هیئت بوده، بر این اساس می‌تواند به اندازه‌ای که از معارف و حقایق بهره‌گرفته است، جهاد کند و آن را با دیگران به اشتراک بگذارد؛ زمینه‌های قیام للله یک بچه هیئتی را فراهم کردن یعنی زمینه‌های جهاد تبیین هوشمندانه و هنرمندانه او را فراهم کردن درحالی که شاید او برای خانواده، همسایه‌ها و رفقا و اهالی محله و کار و تحصیل یک عنصر جهادگر باشد و زبان آن‌ها را بهتر بشناسند.

حجت‌الاسلام قمی با بیان اینکه جامعه مسئله جهاد تبیین دارد، اما همه جامعه در هیئت حضور ندارند، ادامه می‌دهد: هیئت کانون و مقر جهاد تبیین است و هر فرد باید یگان عملگر جهاد تبیین باشد و هر بچه هیئتی به عنوان یک تکاور عمل می‌کند لذا باید این بچه‌ها قوی و مسلح به آگاهی شوند و انگیزه و ضرورت جهاد تبیین داشته باشند.

جهاد تبیین هویت هیئت است

حجت‌الاسلام احمد پناهیان استاد حوزه و فعال و کنشگر اجتماعی نیز درباره وضعیت میدانی هیئت در مسئله جهاد تبیین در گفت‌وگو با ایمنا اظهار می‌کند: موضوع این است که هیئت‌های ما باید رشد کنند تا بفهمند که جهاد تبیین هویت هیئت است؛ باید این مسئله را فهمید درحالی که بسیاری از هیئات‌های ما این را نمی‌فهمند؛ هیئتی‌های ما از هیئت همان جلسه خوب و لذیذ را توقع دارند درحالی که امام صادق (ع) می‌فرمایند، اجتماعات مؤمنین باید منجر به اقامه امر منجر شود؛ ما ۱۴۰۰ سال است که سینه می‌زنیم، اما سینه‌زنی ما هنوز اقامه امر اهل بیت (علیه‌السلام) نکرده است.

هیئات و ضرورت تکرار نقش‌آفرینی تاریخی برای جهاد تبیین

وی حرکت جهادی هیئتی‌ها در خرداد ۱۳۴۲ را نمونه یک کار هیئتی می‌داند و می‌افزاید: این مسیر باید ادامه پیدا کند؛ هم‌اکنون زمان تحول جهانی است باید همان ارتباطی که هیئاتی‌ها با امام راحل (ره) داشتند با رهبر معظم انقلاب اسلامی محقق شود؛ ولایت فقیه همان ولایت فقیه است و پرچم‌دار امر اهل بیت (علیهم‌السلام) همان است لذا امروز هیئت یعنی اتصال به ولی فقیه و بعد به ایشان کمک کردن در منویات و اوامری است که می‌خواهند عالم را به دست بقیه‌الله الاعظم برسانند.

این استاد حوزه و فعال اجتماعی تاکید دارد: فکر می‌کنم باید این مسئله برای هیئتی‌ها جابیفتد؛ در میان این بچه‌ها خلاص، صمیمیت، معارف وجود دارد، اما هنوز مأموریت اصلی هیئت روشن نشده است، مأموریت باید روشن شود.

شعر و مداحی در خط مقدم جهاد تبیین است

مرتضی طاهری رئیس هیئت مدیره خانه مداحان نیز درخصوص دیدار هرساله مداحان با رهبر معظم انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با ایمنا عنوان می‌کند: توفیقی است که بیست و چند سالی است که این روال دیدار مداحان هر ساله تکرار می‌شود؛ رهبر انقلاب همیشه در دیدار با اقشار مختلف به‌صورت کارشناسی صحبت‌هایی می‌فرمایند که ویژه و خاص به درد آن قشر و گروه می‌خورد؛ معظم‌له در دیدار با مداحان نکات دقیقی را درباره مداحی و شعرخوانی و ادبیات می‌فرمایند که بیشتر این بیانات که بسیار کارشناسی و همراه با دقت است همواره برای مخاطبین تازگی دارد چراکه به موضوعات به صورت ریز اشاره می‌فرمایند که بسیار قابل استفاده است.

وی می‌افزاید: جامعه ستایشگری تاکنون بیانات حضرت‌آقا را گوش داده و مورد عنایت قرار داده است هرچند اگر در تحقق این بیانات به درستی عمل کرده بودیم شاید حداقل در مسئله ستایشگری نباید امروز چالشی می‌داشتیم لذا حتماً کم‌کاری صورت گرفته است، اما نسل جوان ستایشگران با عشق این بیانات را دنبال و اجرا می‌کنند.

هیئات و ضرورت تکرار نقش‌آفرینی تاریخی برای جهاد تبیین

رئیس هیئت مدیره خانه مداحان سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی درخصوص منطقه را بسیار مهم می‌داند و ادامه می‌دهد: سخنان رهبر انقلاب درباره مسائل منطقه امیدوار کننده بود و برعکس سخنان برخی‌ها که ناامید کننده حرف می‌زنند سعی بر ترساندن و ایجاد ترس در دل‌ها دارند، اما معظم‌له بذر امیدواری کاشتند و واقعیت‌ها را روشن ساختند.

طاهری در واکنش به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر مسئله جهاد تبیین و ضرورت آن تصریح می‌کند: سال‌هاست که رهبر معظم انقلاب اسلامی جهاد تبیین را خیلی مورد تاکید قرار می‌دهند؛ ستایشگران این مسیر را در اشعار و ابیات و روضه‌ها قرار خواهند داد، چون بهترین جهاد تبیین در دستگاه اهل بیت (علیهم‌السلام) صورت می‌گیرد.

به گزارش ایمنا، کارکرد هیئت به‌عنوان مهم‌ترین پاتوق‌های فرهنگی و دینی برای ایرانیان از دیرباز تاکنون محوریت تربیت بوده است؛ ایرانیان از نوجوانی و جوانی در هیئت بوده است که آداب زندگی را آموخته‌اند و مبارزه با ظلم و ستم را از سالار شهیدان کربلا درس گرفته‌اند لذا امروز این هیئت است که میدان‌دار جهاد تبیین و مبارزه با ظلم و ستم خواهد بود.