شناسهٔ خبر: 70748050 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

آغاز اکران‌های مردمی جشنواره مقاومت و چند خبر از این رویداد

روستای دره‌بید، میزبان افتتاحیه اکران‌های مردمی جشنواره فیلم مقاومت شد و مستند آورتین که درباره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است به نمایش درآمد

صاحب‌خبر -
جوان آنلاین: روستای دره‌بید، میزبان افتتاحیه اکران‌های مردمی جشنواره فیلم مقاومت شد و مستند آورتین که درباره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است به نمایش درآمد. 
محمد علی شجاعی‌فرد، قائم‌مقام دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، در گفت‌وگویی ویژه از دستاوردها، چالش‌ها و برنامه‌های آتی این جشنواره سخن گفت. وی تأکید کرد که این رویداد با رویکردی نوین به آموزش، تولید آثار فاخر و تقویت شبکه‌سازی هنرمندان مقاومت در سطح ملی و بین‌المللی، فصل جدیدی از سینمای مقاومت را رقم می‌زند. 
شجاعی فرد ضمن تأکید بر دائمی‌سازی دبیرخانه جشنواره، گفت: ایجاد زیرساخت‌های اجرایی و مدیریتی، جذب هنرمندان توانمند و تأسیس مدرسه سینمایی شهید آوینی از جمله مهم‌ترین اقدامات جشنواره هجدهم بوده است. این مدرسه، هنرمندان جوان و مستعد حوزه مقاومت را برای آینده سینمای دفاع مقدس آماده می‌کند. وی به راه‌اندازی اولین جام ملی تولیدات هوش مصنوعی اشاره کرد و افزود: این جام با حضور ۷۰ تیم در دی‌ماه برگزار شد و اختتامیه آن این هفته برگزار می‌شود. همچنین دومین جام در بهمن‌ماه آغاز خواهد شد و در نهایت، با برگزاری سوپرجام، تیم‌های برتر تقدیر خواهند شد. یکی از محور‌های اصلی جشنواره، توجه به آموزش است. قائم مقام دبیر جشنواره خاطرنشان کرد: بیش از ۵ هزار نفر در دوره‌های آموزشی آفلاین با موضوعاتی، چون فیلم‌سازی کوتاه، مستند، فیلمنامه‌نویسی و تولید با هوش مصنوعی ثبت‌نام کرده‌اند. اطلاع رسانی‌ها و جزئیات آن از طریق سایت جشنواره انجام خواهد شد. شجاعی فرد از آغاز اکران‌های مردمی جشنواره در مناطق محروم خبر داد و افزود: افتتاح این اکران‌ها در روستای دره‌بید با حضور هنرمندان برجسته دفاع مقدس برگزار خواهد شد. وی همچنین از برنامه‌ریزی برای تولیدات فاخر سینمایی در حوزه دفاع مقدس و مقاومت خبر داد. قائم‌مقام دبیر این جشنواره با اشاره به اهداف بلندمدت جشنواره گفت: شبکه‌سازی هنرمندان مقاومت در سطح ملی و بین‌المللی و تبدیل این شبکه به اتحادیه فیلم‌سازان مقاومت از دستاورد‌های مهم جشنواره است. وی همچنین بر ضرورت تقویت ارتباطات بین‌المللی و افزایش تولیدات سینمایی تأکید کرد. وی در ادامه افزود: بیش از ۱۴ کشور میزبان آثار ارسالی به جشنواره بوده‌اند و تلاش‌ها برای ایجاد جذابیت‌های بیشتر در گفتمان مقاومت ادامه دارد. این تعاملات، زمینه‌ساز تولیدات سینمایی در کشور‌های مختلف خواهد بود. شجاعی فرد اظهار داشت: توسعه دبیرخانه‌های دائمی در استان‌ها، برگزاری جشنواره به‌صورت سالانه و تمرکز بر تولید آثار فاخر از برنامه‌های بلندمدت ماست. همچنین، درگیری استان‌ها در فرآیند تولیدات هنری مقاومت، فضای جدیدی برای شناسایی و بسیج ظرفیت‌های هنری فراهم می‌کند. گفتنی است؛ هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت با تأکید بر آموزش، تولید و تعاملات بین‌المللی، مسیر جدیدی را در سینمای مقاومت ترسیم کرده است. این رویداد، فرصتی برای معرفی هنرمندان جوان و تولیدات فاخر در عرصه سینمای مقاومت است و افق‌های روشنی برای این حوزه ترسیم می‌کند. 
 
 آغاز اکران‌های مردمی جشنواره
براساس این گزارش، جزئیات اکران‌های مردمی جشنواره فیلم مقاومت اعلام شد؛ روستای دره‌بید، نماد همبستگی و فداکاری در دوران دفاع مقدس، میزبان افتتاحیه اکران‌های مردمی جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت خواهد بود. این مراسم، ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۳ با اکران مستند آورتین درباره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، گامی در مسیر زنده‌نگه‌داشتن ارزش‌های مقاومت برمی‌دارد. دره‌بید، جایی که ریشه‌های پایداری در خاک آن تنیده شده و یادگار دلیرمردان و زنان مقاومی است که برای آزادی و امنیت کشور از همه چیز گذشتند، بار دیگر به صحنه‌ای برای روایت حماسه‌های ملی تبدیل می‌شود. انتخاب این روستا، نه‌تن‌ها ادای احترامی به تاریخ پرفرازونشیب آن است، بلکه بستری برای الهام‌بخشی به نسل امروز و فرداست. مستند با نگاهی عمیق به زندگی سردار دل‌ها، حاج قاسم سلیمانی، در این فضای مملو از معنویت و ایثار اکران می‌شود؛ جایی که شهید آوینی آن را رمز پایداری اسلام می‌دانست و شهید حاج احمد کاظمی برای حفظ پیوند‌های انسانی آن، دل به تدبیر زد. دره‌بید نه‌تن‌ها یک روستا، بلکه نماینده‌ای از فرهنگ ایثار و همبستگی در ایران است؛ جایی که در روز‌های جنگ، هیچ مرد جوانی در آن باقی نمی‌ماند و حتی مراسم تدفین با یاری روستا‌های همسایه انجام می‌شد. امروز، این روستا به نقطه آغازی برای جشنواره‌ای تبدیل شده که قرار است پیام مقاومت را به همه مردم ایران و جهان برساند. اکران‌های مردمی و سیار این جشنواره، به‌عنوان ابتکاری برای تداوم این پیام، از افتتاحیه دره‌بید آغاز شده و در طول سال ادامه خواهد داشت. هدف، تنها چند روز جشن سینمایی نیست، بلکه خلق بستری برای دیده‌شدن آثار ارزشمند جبهه مقاومت در سراسر کشور است.