نایب رئیس مجلس دهم تاکید کرد: سفر رئیس جمهور به کشور مصر گامی مهم برای برقراری ارتباط بین دو کشور به شمار رفته و قطعا دیدار مستقیم روسای جمهور دو کشور با یکدیگر در بهبود روابط موثر است.
علی مطهری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به دستاوردهای سفر رئیس جمهور به مصر، بیان کرد: رابطه ایران با مصر از دو جهت حائز اهمیت است؛ اول اینکه کشور مصر در جهان عرب از نظر فرهنگی دارای برجستگی است. معمولا بهترین کتاب ها پیرامون معارف اسلامی در دنیای عرب از مصر صادر میشود. دانشگاه الازهر نیز در مصر است که معتبر شناخته می شود. در دنیای اهل سنت مصر را مظهر فرهنگ و معارف اسلامی می شناسند، همانطور که در دنیای شیعه ایران و عراق این جایگاه را دارند.
مصر میتواند در موضوع فلسطین نقش موثری ایفا کند
وی اظهار کرد: پیوند ایران و مصر با یکدیگر میتواند برای دنیای اسلام بسیار مفید باشد. از نظر سیاسی نیز مصر در موضوع فلسطین میتواند نقش موثری را ایفا کند. در گذشته مصر رهبری جهان عرب را بر عهده داشت و مبارزه با اسرائیل را رهبری میکرد. امروز نیز مصر میتواند نقش مؤثری در این زمینه ایفا کند. اگرچه امروز در خصوص آزادی فلسطین چندان فعال نیست، اما استعداد ورود به این موضوع را دارد.
گسترش روابط با مصر قطعا به صلاح کشور است
نایب رئیس مجلس دهم تصریح کرد: کشور مصر جمعیت زیادی دارد و از امکانات اقتصادی و موقعیت جغرافیایی خوبی برخوردار است؛ لذا از نظر اقتصادی نیز میتواند برای ما مهم باشد. روابط اقتصادی ایران و مصر میتواند برای دو طرف موجب رشد اقتصادی شود. به هر حال گسترش روابط با مصر حتما به صلاح کشور است. حتی باید زودتر از این ها این کار انجام میشد. سفر رئیس جمهور به مصر که برای شرکت در اجلاس کشورهای در حال توسعه اسلامی بود طبیعتا میتواند گام مهمی برای برقراری رابطه با مصر باشد.
وی تاکید کرد: همین که رؤسای جمهور دو کشور از نزدیک با هم صحبت میکنند خودش در بهبود روابط دو کشور مؤثر خواهد بود. ظاهرا در ملاقات گذشته آقای پزشکیان با رئیس جمهور مصر، او توصیه کرده است که سعی کنید تصویری را که از ایران در منطقه و دنیا ساختهاند اصلاح کنید. واقعیت ایران غیر از آن چیزی است که درباره شما تبلیغ میکنند.
مطهری افزود: امیدوارم که این تلاشها منجر به برقراری رابطه با مصر شود، مخصوصا که رژیم صهیونیستی مایل است که همواره بین کشورهای اسلامی اختلاف و نزاع باشد. قطعا آمریکا و رژیم اشغالگر به تقویت ارتباط ایران با کشورهای عربی راضی نیست. حتی اکنون که هیات آمریکایی به سوریه سفر کرده، شرط گذاشته که آنها با ایران ارتباطی نداشته باشند. ما باید عکس این قضیه عمل کنیم.
هرقدر ارتباط ما با کشورهای عربی و اسلامی بهتر باشد، هم به نفع ما و هم به نفع جهان اسلام و آرمان فلسطین است. قطع ارتباط ایران با مصر بعد از آن بود که مصر پیمان کمپ دیوید را امضا کرد. این در اوایل انقلاب بود، امروز شرایط تغییر کرده است. مصر مرز مستقیمی با غزه دارد و ارتباط ایران با مصر میتواند در برقراری ارتباط ما با فلسطینیها موثر باشد.
نظرات کاربران