شناسهٔ خبر: 70396378 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار گلستان: امکان آبگیری سد نرماب وجود ندارد

گرگان- ایرنا- استاندار گلستان با بیان اینکه اسکان روستاییان حوالی سد نرماب می‌توانست به آبگیری سد نرماب شتاب بیشتری دهد گفت: قدردان زحمات دولت سابق هستیم و به عملکرد این دولت و آن دولت کاری نداریم اما در شرایط فعلی امکان آبگیری و استفاده از سد نرماب وجود ندارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، علی‌اصغر طهماسبی روز یکشنبه در نشست خبری با بیان اینکه منطقه آزاد اینچه‌برون با وجود اقدامات انجام‌شده، هنوز به سرانجام نرسیده است، تاکید کرد: رییس منطقه آزاد کشور روز پنج‌شنبه برای آغاز مرحله اجرایی به منطقه آزاد اینچه‌برون می‌آید اما هنوز زیرساخت‌ لازم وجود ندارد تا سرمایه‌گذاران برای فعالیت در آن ترغیب شوند.

 طهماسبی با بیان اینکه پیشنهاد ما اتصال جزیره آشوراده و فرودگاه گرگان به منطقه آزاد اینچه‌برون است، گفت: اصحاب رسانه باید پروژه پتروشیمی گلستان را مطالبه‌گری می‌کردند اما کوتاهی کردند و اکنون با گذشت پنج دولت، این پروژه از بخش خصوصی خلع ید شده و به هلدینگ خلیج فارس واگذار شده است.

پتروشیمی گلستان احیا می‌شود

وی بیان کرد: اکنون در دولت چهارم و در ششمین دولت از اجرای این پروژه، چشمان بیش از ۹۵ هزار سهامدار به اجرای پروژه پتروشیمی گلستان دوخته شده و در هر وضعیتی این پروژه را احیا خواهیم کرد.

طهماسبی به آخرین وضعیت پروژه‌های بر زمین مانده گلستان اشاره کرد و توضیح داد: کریدور شمال- جنوب بیش از ۱۵ سال روی زمین مانده و سد نرماب با وجود ۱۵ سال اجرای پروژه و اقدامات انجام‌شده، هنوز مردم روستاهای اطراف در کاسه سد سکونت دارند و اکنون امکان ذخیره حتی یک لیتر آب در کاسه سد برای مردم شرق استان وجود ندارد.

دکتر پزشکیان مصادره‌شدنی نیست

استاندار گلستان با بیان اینکه نگاه دولت چهاردهم در انتصابات تنها توجه به یک طیف خاص نیست، گفت: دکتر پزشکیان متعلق به همه مردم است و حزب و جناح خاصی نمی‌تواند ایشان را به سمت خود مصادره کند. فعالیت اصولگرایان در ستادهای دکتر پزشکیان حاکی از رویکرد ایشان در ایجاد همدلی و وفاق در کشور داشت و اکنون نیز با روی کار آمدن دولت چهاردهم نگاه وفاق به قوت خود باقی است.

طهماسبی با تاکید بر اینکه شکایت از خبرنگاران ممنوع است اما در این بخش نمی‌توانیم از حق اشخاص بگذریم، متذکر شد: جزیره آشوراده و خلیج گرگان تا میانکاله خشک شده و براساس مطالعات انجام‌شده کانال خوزینی محور آب و مرز سیاسی استان گلستان است و اگر دستگاه خدمات‌رسان با کوتاهی، دستگاه لایروب را از استان خارج کرده باید پاسخگو باشد.

خلیج گرگان در حال نابودی است

وی با بیان اینکه هدف ما از بیان برخی مطالب تخریب زحمات استانداران سابق و دولت‌های گذشته نیست، گفت: خلیج گرگان در حال نابودی است و با خشک شدن آن، ریزگردها وارد استان می‌شود.

وی تاکید کرد: گلستان یکی از استان‌های بحران‌خیز کشور است اما برای لایروبی رودخانه‌ها دستگاه لایروب ندارد و در صورت وقوع سیل، شاهد وقوع فاجعه در استان خواهیم بود.

استاندار گلستان با تاکید بر نقش گسترده رسانه در جریان‌سازی گفت: خبرنگاران پیشقراولان میدان‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حتی نظامی هستند.

 طهماسبی اظهار کرد: خبرنگاران در خط مقدم مبارزه با پلیدی، زشتی و فساد هستند و نمونه بارز آن، تلاش برای آشکارسازی چهره پلید رژیم صهیونیستی در جنگ نابرابر غزه است.

وی به وضعیت شهرک هزار هکتاری اترک اشاره کرد و یادآور شد: تعیین‌تکلیف این شهرک می‌تواند در حوزه اقتصاد و اشتعال رونق زیادی را برای گلستان به ارمعان بیاورد اما هیچ زیرساختی در این شهرک وجود ندارد و تلاش ما تامین زیرساخت و حل چالش‌های این شهرک است.

استاندار گلستان گفت: طرح گردشگری آشوراده تاکنون در اختیار بخش خصوصی بود اما اکنون به صندوق ذخیره سازمان محیط زیست کشور واگذار شده و امیدوارم این پروژه به زودی تحقق یابد.

طهماسبی افزود: کارگروه انتصاب بانوان در استانداری شکل گرفته و همه بانوان در ادارات کل و سازمان‌ها شناسایی شدند و نگاه ما این است که در انتصابات از ظرفیت بانوان در ادارات محل فعالیت‌شان استفاده کنیم.

وی به تامین سوخت پروژه پتروشیمی گلستان اشاره کرد و توضیح داد: اجرای این پروژه مراحل گوناگونی دارد و برای تامین آب و برق اقداماتی انجام شده و برای تامین گاز نیز قرار است از گاز ورودی ترکمنستان به گلستان برای اجرای این پروژه استفاده شود.

استاندار گلستان خاطرنشان کرد: ماندگاری مسافران در گلستان کمتر از نصف روز است و شهرداری‌ها، فرمانداری‌ها و اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان باید برای رونق گردشگری و جذب گردشگر در این استان شمالی بیشتر همت کنند.

برای ذخیره‌سازی سوخت جایگزین در گلستان کوتاهی شد

وی با بیان اینکه برای قطعی برق جلسات متعددی را با مسوولان ملی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگذار کردیم، افزود: دولتمردان اردیبهشت امسال به دستگاه‌های خدمات‌رسان برای ذخیره‌سازی سوخت جایگزین هشدار دادند اما هیچ اقدام عملی انجام نشد و حتی نیروگاه برق علی‌آبادکتول یک قطره سوخت جایگزین نداشت.

طهماسبی با تاکید بر اینکه به در اجرای پروژه‌های بر زمین مانده گلستان کوتاهی نمی‌کنیم، گفت: کمربندی گرگان سال‌ها پیش به بهره‌برداری رسیده اما مورد استفاده قرار نگرفته و اکنون مردم گرگان برای سفر به شرق استان، گرفتار ترافیک سنگین می‌شوند.

وی تاکید کرد: به مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان تکلیف کردم که رانندگان ترافیک سنگین را ملزم به استفاده از کمربندی گرگان کند تا از حجم بار ترافیکی در ورودی شرق گرگان کاسته شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان نیز در این نشست با اشاره به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر ورود استاندار به حواشی شهرداری و شورای شهر گرگان گفت: انتخاب و عزل شهردار دست استانداری نیست و استانداری تنها فرایند این اتفاق را تایید می‌کند اما امکان دسترسی به تخلفات شهرداری و شورای اسلامی شهر از سوی استانداری وجود دارد.

سیدمهدی مهیایی افزود: اختلاف بین شهردار و شورای اسلامی شهر گرگان به صلاح شهر نیست و به مردم آسیب می‌زند اما استانداری گلستان اختیاری برای تعیین تکلیف وضعیت شهردار ندارد و بهتر است شورای اسلامی شهر گرگان در خصوص ادامه یا قطع همکاری با شهردار فعلی، تکلیف خود را روشن کند. 

وی با اشاره به آخرین وضعیت خلیج گرگان بیان کرد: ستاد ملی تالاب‌ها ۱۶ اقدام را در خلیج گرگان تکلیف کرد و طرح لایروبی کانال‌های آشوراده، چپاقلی و خوزینی بخشی از یک اقدام بود.

 مهیایی تاکید کرد: در اولین گام باید ردیف مستقلی برای خلیج گرگان در قانون بودجه دیده شود و اعتباری که تاکنون هزینه شده از ردیف اعتبارات بحران بوده که به خلیج گرگان مرتبط نبوده است.

وی افزود: پمپاژ آب از دریا به خلیج گرگان مساله بسیار مهمی است که تکلیف وزارت نیرو است و باید اعتبارات آن تخصیص یابد تا اقدامات لازم انجام شود.