شناسهٔ خبر: 70402315 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

مخاطب انتقادات استاندار درباره ابرپروژه‌های گلستان که بود؟

استاندار گلستان در حالی در نخستین نشست خبری خود از وضعیت برخی از ابرپروژه‌ها در استان از جمله سدنرماب، خلیج گرگان، پتروشیمی و غیره انتقاد کرد که این پروژه‌ها در زمانی که طهماسبی معاون استاندار وقت بود، بارها و بارها به دلایل مختلف تعطیل شده بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، علی اصغر طهماسبی امروز در نخستین نشست خبری خود درباره برخی از پروژه‌های مهم استان که می‌تواند تحول‌آفرین باشد، توضیحاتی ارائه کرد. هرچند طهماسبی سعی کرد که از اقدامات مسئولان گذشته قدردانی کند اما نقدهایی هم به برخی اقدامات داشت.

استاندار گلستان در ابتدای امر با بیان اینکه دولت چهاردهم متعلق به همه جریان‌های سیاسی است، اظهارکرد: هیچ گروهی حق مصادره کردن آقای پزشکیان را ندارد چراکه رئیس دولت چهاردهم با تنفیذ رهبری، رئیس جمهور ایران است. همچنین بسیاری از عزیزان اصولگرا نیز در انتخابات کنار دکتر پزشکیان بوده‌اند، لذا صحبت من به معنای حمایت از گفتمان حامی دولت وفاق ملی است. هرکسی که حامی گفتمان دولت و آماده خدمت است در کنار ما خواهد بود.

این اظهارات استاندار گلستان در حالی است که در روزهای گذشته علی‌اصغر طهماسبی در دیدار با اعضای جبهه اصلاحات و اعضای ستاد مرکزی پزشکیان، تصریح کرده بود که استانداری، خانه اصلاح‌طلبان است! و تنها کسانی می‌توانند در در استان سمت بگیرند که در انتخابات جزو حامیان پزشکیان بوده‌اند. البته که این موضوع با برخی واکنش‌ها در فضای مجازی نیز همراه شد و عده‌ای این سخنان را در تناقض با شعار دولت مبنی بر وفاق ملی و استفاده از ظرفیت همه نخبگان و شایستگان از گروه‌های سیاسی مختلف ارزیابی کرده بودند.

پیگیری برخی از کلان پروژه‌های استان از جمله سد نرماب، پتروشیمی و منطقه آزاد اینچه برون نیز از دیگر مواردی بود که در نخستین نشست خبری استاندار گلستان با اصحاب رسانه مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت و طهماسبی، نقد و تحلیل وضعیت استان و عملکرد دستگاه‌های اجرایی را از وظایف قطعی رسانه‌ها دانست و اظهار کرد: وضعیت ابرپروژه‌ها در استان باید راستی‌آزمایی شود و براساس اولویت‌ها کارها را پیش بُرد.

استاندار گلستان درباره سد نرماب و مشکلاتی که هنوز این پروژه درگیر آن است، گفت: ما هنوز نمی‌توانیم حتی یک لیتر آب را در کاسه این سد برای شرق استان ذخیره کنیم. دلیلش عدم جابه جایی مردمی است که در کاسه سد قرار دارند و هنوز کار انتقال آنها به سایت‌های جدید انجام نشده است.

اظهارات طهماسبی در حالی است که سد نرماب به عنوان بزرگترین سد مخزنی استان گلستان در فروردین ماه سال 1391 کلنگ زنی شده بود و قرار بود ساخت این سد در مدت 5 سال (یعنی پایان دولت اول روحانی) انجام شود. اتفاقا در زمانی که طهماسبی مسئولیت معاونت سیاسی و امنیتی استانداری گلستان را برعهده داشت بارها و بارها در زمان دولت روحانی احداث این سد با وقفه و تعطیلی مواجه شد، ضمن آنکه کار تملک و جابه جایی روستاییان داخل مخزن سد نیز باید همزمان با اجرای پروژه جلو می‌رفت اما این اتفاق هم در این سال‌ها رخ نداد تا اینکه پس از سال‌ها بی‌عملی دولت یازدهم و دوازدهم، بالغ بر دو هزار میلیارد تومان اعتبار در دولت شهید رئیسی به این پروژه اختصاص داده شد تا بدنه و تاج سد تکمیل شود.

استاندار گلستان به وضعیت منطقه آزاد اینچه‌برون هم اشاره کرد و گفت که کارهای اداری منطقه آزاد از سال 1400 آغاز شده و طرح مطالعات آن صورت گرفته ولی برای آن اتفاقی نیفتاده است. باید به زیرساخت‌های منطقه آزاد توجه شود و امیدواریم حصارکشی آن در ادامه روند منطقه آزاد اتفاق بیفتد و بتوانیم سرمایه‌گذار برای آن پروژه جذب شود.

این در حالی است که در هفته‌های گذشته یک شرکت عمانی قرارداد سرمایه گذاری 25 میلیون دلاری در دهکده لجستیک منطقه آزاد اینچه برون امضا کرده است که در فازهای بعدی میزان سرمایه گذاری در این پروژه به 100 میلیون دلار خواهد رسید. با توجه به حضور سرمایه گذاران خارجی در این پروژه، مشخص نیست این تأکید استاندار گلستان مبنی براینکه منطقه آزاد اینچه برون تنها یک تکه کاغذ پاره! است، چیست. چراکه برای سرمایه گذار آنهم شرکتی که تجربه سرمایه گذاری در کشورهای مختلف را دارد، موضوع امنیت، زیرساخت‌ها و بازگشت سود حائز اهمیت است و امکان ندارد بدون لحاظ همه جوانب در این منطقه سرمایه گذاری کرده باشد.

پروژه دیگری که استاندار گلستان به آن اشاره کرد، پتروشیمی بود که البته طهماسبی توپ را در زمین را در زمین اصحاب رسانه انداخت و معتقد است که در این سال‌ها باید رسانه‌ها این موضوع را پیگیری می‌کردند. به گفته وی این پروژه مصوبه دولت نهم را دارد و با وجود اینکه پنج دولت را سپری کردیم ولی کماکان این پروژه به نتیجه نرسیده است. 

طهماسبی همچنین از دستگاه قضایی استان برای خلع ید پتروشیمی از هیئت مدیره قبلی و واگذاری آن به هلدینگ خلیج فارس قدردانی کرد و گفت: با هر شرایطی که باشد پتروشیمی استان گلستان را احیاء خواهیم کرد و باید به این پروژه که بیش از 95 هزار سهامدار دارد توجه کنیم.

اتفاقاً پتروشیمی گلستان جزو پروژه‌هایی بود که در زمانی که طهماسبی در دولت یازدهم معاون استاندار وقت گلستان بود به بهانه عدم توجیه اقتصادی از اولویت پیگیری‌های استانداری خارج شد و حتی در سفرهای روحانی به استان گلستان همراهی لازم با طرح مشکلات این پروژه به عنوان یکی از اولویت‌های مهم استان، اتفاق نیفتاد. مشکلات حقوقی پتروشیمی گلستان با ورود رئیس دستگاه قضایی و تفویض کامل اختیارات به رئیس کل دادگستری استان پیگیری و رفع شد. 

وی در خصوص آخرین وضعیت جزیره آشوراده و خلیج گرگان نیز از خشکی خلیج انتقاد کرد و گفت که برای علاج بخشی مطالعات انجام شده است. اقدامات در خلیج گرگان باید تکمیل شود چراکه نیازمند حضور و فعالیت مستمر یک دستگاه لایروب در کانال خزینی است.

استاندار گلستان با اشاره به پیش بینی 16 اقدام برای علاج بخشی خلیج گرگان گفت: خلیج گرگان در حال نابودی است و اگر نابود شود ریزگردها به سراغ استان گلستان می‌آید و باید دائم به این مسئله بپردازیم و در جایی کجروی داشتیم شما اصحاب رسانه با اطلاع‌رسانی خود گوشزد کنید و نه اینکه بخواهیم دولت‌ها و استانداران را تخریب کنیم. لایروبی نخستین اقدام است و باید به موازات آن اقداماتی مانند پمپاژ آب به خلیج نیز انجام شود.

انتهای پیام/