به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری برنا، پس از انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده با ایجاد فرصتها و ساختارهای مناسب، از ظرفیتهای زنان در حوزههای مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی بهرهگیری کند. این نگاه جدید به نقش زنان، در راستای مشارکت فعال و مؤثر آنان در توسعه کشور شکل گرفته است.
در هر جامعهای حضور زنان در عرصههای مدیریتی یکی از شاخصهای توسعهیافتگی محسوب میشود که دولت چهاردهم با بهرهگیری از این شاخص سعی در برداشتن گامهای رو به جلو در جهت تحقق این امر داشته است.
مسعود پزشکیان که در شعارهای انتخاباتی خود بر مسئله " وفاق ملی" تاکید داشته است، از زمان روی کار آمدن با انتخاب افراد در پستهای مختلف بر حسب شایستهسالاری وبه دور از نگاههای مذهبی، جنسیتی، قومی و نژادی سعی بر هموار کردن مسیر توسعه داشته است.
امروزه که نگاه به زن و استفاده از ظرفیت آنها در مناصب مختلف امری مهم و بسیار تاثیرگذار است، میتوان انتخاب زنان در پستهای کلیدی و تاثیر گذار در آینده کشور ازوزارت و سخنگویی تا پستهایی مانند فرمانداری و مدیریت محلی را نقطه عطف تاریخ مدیریتی کشور در دولت چهاردهم دانست.
گواه این گفتهها پستهای مدیریتی است که در حال حاضر زنان در دولت چهاردهم مشغول هستند.
زهرا بهروز آذر: معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده؛ دارای دکترای توسعه کارآفرینی از دانشگاه تهران.
فاطمه مهاجرانی: سخنگوی دولت؛ دارای دکترای مدیریت بازرگانی با گرایش سیاستگذاری از دانشگاه شهید بهشتی.
شینا انصاری: معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان محیط زیست؛ دارای دکترای مدیریت محیط زیست.
فرزانه صادق مالواجرد: وزیر راه و شهرسازی؛ دارای دکترای شهرسازی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات.
زهره عالیپور: معاون وزیر و رئیس کل سازمان خصوصیسازی؛ دارای دکترای مدیریت اقتصادی.
سودابه ضرغامنژاد: فرماندار شهرستان دهگلان در استان کردستان؛ نخستین فرماندار زن در این استان.
بتول معلم: فرماندار شهرستان سروستان در استان فارس؛ نخستین فرماندار زن در تاریخ این استان پس از پیروزی انقلاب اسلامی.
معصومه آقاپور: معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی؛ با سوابق ارزشمند در حوزه اقتصادی.
کوثر یوسفی: رئیس هیأت نظار بانک مرکزی؛ دارای دکترای اقتصاد از دانشگاه تگزاس.
الهام غلامی: عضو هیأت نظار بانک مرکزی؛ دارای دکترای علوم اقتصادی از دانشگاه آزاد اسلامی.
صدیقه خزایی: معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت؛ دارای کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه علم و صنعت.
یکی از نکات برجسته در سیاستهای دولت چهاردهم، بهکارگیری زنان در مدیریت استانی و امنیتی است. انتصاب زنان به عنوان استاندار، فرماندار و حتی در پستهای مرتبط با حوزه امنیت، گامی برجسته در مسیر تقویت نقش زنان در ساختارهای تصمیمگیری کشور بوده است.
این تغییرات باعث شده است تا زنان در جایگاههایی که پیشتر عمدتاً در انحصار مردان بود، بدرخشند و توانمندیهای خود را نشان دهند. به ویژه در مناطق کمتر توسعهیافته، این حضور میتواند الگویی برای سایر زنان و عاملی برای تغییر نگاههای سنتی باشد.
حضور زنان در کابینه و انتصابات استانی دولت چهاردهم، یک تحول چشمگیر در مدیریت اجرایی کشور به شمار میآید. این تغییرات نشان میدهد که زنان میتوانند با پشتوانه تخصص و توانایی خود، در مسیر توسعه کشور نقشآفرینی کنند. گامهایی که امروز برداشته شده، نویددهنده آیندهای است که در آن زنان جایگاه پررنگتری در مدیریت کشور خواهند داشت و به ساختن آیندهای بهتر برای همه ایرانیان کمک خواهند کرد.
انتهای پیام/