شناسهٔ خبر: 70391763 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

آخرین جزئیات کوری ۹ چشم در یک بیمارستان

اواسط مهرماه امسال چند شکایت از کادر درمان بیمارستان فوق‌تخصصی چشم پزشکی خصوصی روی میز یکی از قاضی‌های شورای حل اختلاف یکی از مناطق تهران قرار گرفت. شکایت‌ها از سوی دو بیمار و خانواده‌های آنها ارائه شده‌بود و شاکیان ادعا می‌کردند پس از عمل جراحی در بیمارستان فوق‌تخصصی از ناحیه دو چشم نابینا شده‌اند. 

صاحب‌خبر -

جوان‌آنلاین: ۹ بیمار که در یک روز برای عمل آب مروارید چشم به یک بیمارستان فوق‌تخصصی خصوصی مراجعه کرده و تحت عمل جراحی قرار گرفته‌بودند، بینایی خود را از دست دادند و کور شدند. 
اواسط مهرماه امسال چند شکایت از کادر درمان بیمارستان فوق‌تخصصی چشم پزشکی خصوصی روی میز یکی از قاضی‌های شورای حل اختلاف یکی از مناطق تهران قرار گرفت. شکایت‌ها از سوی دو بیمار و خانواده‌های آنها ارائه شده‌بود و شاکیان ادعا می‌کردند پس از عمل جراحی در بیمارستان فوق‌تخصصی از ناحیه دو چشم نابینا شده‌اند. 
از آنجایی که رسیدگی به دو حادثه منجر به نابینایی دو بیمار در صلاحیت شورای حل اختلاف نبود، پرونده‌ها برای رسیدگی به دادسرای جرائم پزشکی ارسال شد. 
 تخلیه چشم‌ها 
در نخستین شکایت‌ها دو بیمار که از ناحیه دو چشم کور و در عمل‌های بعدی چشمانشان تخلیه شده‌بود، اعلام کردند برای عمل آب مروارید چشمانشان به بیمارستان فوق‌تخصصی چشم مراجعه می‌کنند و در نهایت روز ۱۷ مهرماه در همان بیمارستان تحت عمل جراحی برای درمان آب مروارید قرار می‌گیرند و ساعتی بعد هم مرخص و به خانه‌هایشان بر می‌گردند. آنطور که شاکیان اعلام کردند، آنها قبل از مرخص شدن، کادر بیمارستان به آنها سوپ می‌دهند و وقتی به خانه‌هایشان می‌رسند، دچار سرگیجه و استفراغ می‌شوند و با بیمارستان تماس می‌گیرند، اما از آنجایی که کسی پاسخگوی تلفن آنها نبوده صبح روز بعد به بیمارستان مراجعه می‌کنند و مشخص می‌شود چشم‌های آنها پس از عمل دچار عفونت شدید شده‌است. پس از اعلام این نظریه پزشکی، آنها دوباره تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند، اما نه‌تن‌ها بینایی خود را به دست نمی‌آورند که بینایی خود را به صورت کامل از دست می‌دهند. پزشکان متخصص هم اعلام می‌کنند برای از بین بردن عفونت چاره‌ای جز تخلیه چشم بیماران ندارند و در نهایت هم چشم‌های آنها تخلیه می‌شود. 


 ۹ عمل ناقص در یک روز 
در حالی که دو شکایت برای رسیدگی به دادسرای ویژه جرائم پزشکی ارسال شده‌بود، تحقیقات نشان داد هفت بیمار دیگر هم پس از عمل جراحی چشم، دچار نابینایی شده و در برخی مراجع قضایی از کادر درمان شکایت کرده‌اند. بررسی‌ها نشان داد
 ۹ بیمار همگی که نیاز به عمل جراحی چشم داشته‌اند، در روز‌های متفاوت برای معاینه به همان بیمارستان فوق‌تخصصی مراجعه می‌کنند و از سوی سه یا چهار پزشک متخصص هم معاینه می‌شوند. آنها در نهایت هم همگی در یک روز برای عمل جراحی چشم به بیمارستان معرفی می‌شوند. بیماران روز حادثه یک به یک از سوی پزشکان متخصص در اتاق عمل جراحی می‌شوند و ساعتی بعد هم پس از خوردن کاسه‌ای سوپ به خانه‌هایشان بر می‌گردند. پس از عمل جراحی بیماران علاوه بر سر درد و حالت تهوع، دچار چشم درد هم می‌شوند و دوباره به پزشک معالج مراجعه می‌کنند. پزشکان پس از تشخیص نوعی عفونت شدید در چشم‌ها، بیماران را دوباره تحت عمل جراحی قرار می‌دهند، اما عمل هیچ یک از آنها موفقیت‌آمیز نبوده و در نهایت هم همه آنها بینایی خود را به طور ناگهانی از دست می‌دهند و چهار نفر از آنها هم به خاطر جلوگیری عفونت به قسمت‌های دیگر بدنشان چشم‌هایشان تخلیه می‌شود. 
در چنین شرایطی به دستور قاضی سعید احمد بیگی، سرپرست دادسرای رسیدگی به جرائم پزشکی شکایت ۹ بیمار و شکایت مسئولان بیمارستان از دو کادر درمان برای رسیدگی در اختیار بازپرس یکی از شعبه‌های دادسرا قرار گرفت. بدین ترتیب همزمان با ادامه تحقیقات پلیسی درباره این حادثه، تحقیق از مسئولان بیمارستان، تیم پزشکی و کادر درمان و شاهدان حادثه برای بر ملا شدن زوایای پنهان آن در دستور کار مقام قضایی قرار گرفت.