شناسهٔ خبر: 70749229 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

تاثیر ماست یونانی بر کلسترول خون

اگر طعم ماست را دوست دارید، احتمالا نه فقط از مصرف ماست معمولی لذت می‌برید بلکه طرفدار ماست یونانی نیز هستید، بنابراین این را بدانید که مصرف روزانه ماست یونانی تاثیر غیرمنتظره‌ای بر کلسترول خون دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ نتایج تحقیقات دانشمندان نشان داده است که مصرف ماست مزایای سلامتی به همراه دارد و ماست یونانی با قوام غلیظ‌تر و ترشی خاص‌تر، درمانی برای معده و ممکن است بر سلامت قلب و عروق شما نیز تاثیرگذار باشد.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی / طرز تهیه پلو قشقایی غذای خوشمزه عشایری

در مقاله «مروری بر بررسی عوامل موثر بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و کیفی انواع ماست» منتشر شده در هشتمین کنگره بین‌المللی علوم و صنایع غذایی، کشاورزی و امنیت غذایی آمده است: ماست، شیر تخمیر شده است و به دلیل کاهش میزان لاکتوز و غلظت بالای کلسیم دارای ارزش تغذیه زیادی و با تاثیرات زیست فعال مثبتی همراه است که به‌طور عمده در فرآورده‌های حاوی باکتری‌های پروبیوتیک به کار می‌رود و طرفداران زیادی درسرتاسر جهان دارد.

عوامل زیادی روی کیفیت، بافت و عطر و طعم ماست موثر است اما عدم رعایت اصول تهیه این فرآورده لبنی، معایبی ازجمله ترشی، تلخی، آب انداختن یا گاز در ماست ایجاد می‌کند.

بر اساس نتایج تحقیق منتشرشده در سایت سلامت، ماست یونانی حاوی مقدار زیادی پروبیوتیک‌های مفید برای روده است. پروبیوتیک‌ها ممکن است به کاهش کلسترول کمک کنند و زمانی که سطح کلسترول فرد کنترل شود، خطر ابتلا به بیماری قلبی نیز کاهش می‌یابد.

در تحقیقی اروپایی محققان رابطه بین پروبیوتیک‌ها و کلسترول را بر روی شرکت‌کنندگان مبتلا به سندرم متابولیک بررسی کردند و پس از مصرف منظم پروبیوتیک‌ها از طریق غذا یا مکمل‌ها، اکثر شرکت‌کنندگان کاهش میزان کلسترول بد لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و همچنین تری‌گلیسیرید خود را تجربه کردند.

پروبیوتیک‌ها در مقابل کلسترول بد و خوب

دانشمندان به این نتیجه رسیدند که پروبیوتیک‌هایی مانند ماست یونانی می‌توانند برای افراد مبتلا به کلسترول بالا مفید باشند و در مقاله‌ منتشرشده در سال ۲۰۲۰ در نشریه خارجی غذاهای کاربردی نتایج مشابهی در مورد پروبیوتیک‌ها و کاهش سطح کلسترول بد ارائه شد. در تمام کارآزمایی‌هایی که مورد ارزیابی قرار گرفتند، به نظر می‌رسد مصرف پروبیوتیک با کاهش کلسترول بد مرتبط است و علاوه بر این، زمانی که پروبیوتیک‌ها برای بیش از ۶ هفته مصرف شدند، اثر کاهش کلسترول پروبیوتیک‌ها بیشتر مشاهده شد.

آیا نتایج تحقیقاتی که در بالا ذکر شد به این معنی است که ماست سطوح بهتری از لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) یا به اصطلاح کلسترول خوب را پشتیبانی نمی‌کند؟ نه لزوما جواب این نیست. نتایج برخی تحقیقات نشان داده است که اثرات کاهش کلسترول ماست مبتنی بر لبنیات در مقابل غذاهای لبنی غیر ماست این است که مصرف منظم ماست تهیه شده از منابع لبنی برای کلسترول خوب مفید به نظر می‌رسد، اما مصرف غذاهای لبنی غیر ماست تاثیر مشابهی ندارد.

انتخاب ماست‌های ضد کلسترول

در این مرحله، ممکن است تعجب کنید که آیا ماست سنتی که با پروبیوتیک‌ها غنی شده است نیز می‌تواند همان نتایج را برای سلامت قلب ایجاد کند یا خیر؟ نتایج تحقیقات نشان داده است که هر دو نوع ماست باعث کاهش کلسترول بد می‌شوند، اگرچه تری‌گلیسیرید و کلسترول کل ثابت ماندند.

البته لازم است بدانید که ماست یونانی پروتئین بیشتری دارد و یک وعده حدود ۲۲۶.۷ ماست یونانی ساده حاوی ۲۴ گرم پروتئین است. در مقایسه، ماست معمولی ساده ۱۳ گرم پروتئین دارد. مصرف مقدار زیادی پروتئین مفید برای شما مانند منابع لبنی کم چرب مثل ماست یونانی می‌تواند راه دیگری برای بهبود عملکرد قلبی عروقی و محافظت از بدن شما در برابر حملات قلبی، سکته مغزی و شرایط مرتبط باشد.

در مقاله «بررسی اثر فیبر حاصل از ضایعات باغی برگ چای بر خصوصیات کیفی ماست همزده» منتشرشده در فصلنامه نوآوری در علوم و فناوری غذایی آمده است: با توجه به بالا بودن سطح زیر کشت چای در کشور، محدودیت فصول برداشت و برداشت‌های غیر استاندارد، میزان ضایعات باغی چای بسیار زیاد است، این ضایعات غنی از فیبر خام است و با هدف استفاده از ضایعات باغی چای به‌عنوان منبع غنی از فیبر و آنتی‌اکسیدان، دانشمندان تاثیر کاربرد فیبر چای در فرمولاسیون ماست همزده را مورد بررسی قرار دادند و نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که استفاده از ضایعات باغی برگ چای به‌عنوان منبع غنی از فیبر و آنتی‌اکسیدان در فرمولاسیون ماست همزده، می‌تواند بستر مناسبی را در جهت ارتقاء سلامت جامعه و استفاده بهینه از ضایعات کشاورزی فراهم سازد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: