محمدرضا عارف شامگاه شنبه در جلسه ستاد تنظیم بازار با اشاره به نگرانی و دغدغه رئیسجمهور در خصوص قیمت محصولات، اقلام و کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم گفت: راهبرد دولت از ابتدا بر این اساس بود که اصلاح قیمتها به معیشت مردم به ویژه سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند و این راهبرد به طور جدی در همه تصمیمات هفتههای آینده دولت توجه ویژه شود.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به سیاستهای برنامه هفتم در خصوص آزادسازی قیمتها ادامه داد: با توجه به شرایط منطقهای و جهانی نمیتوانیم قیمتها را رها کنیم تا با رعایت اصول و نظارت مستمر بر قیمتها و بازار به اقشار آسیب پذیر ظلمی نشود و بتوانند حداقل ضروریات زندگی خود را تأمین کنند.
وی ادامه داد: دبیرخانه ستاد تنظیم بازار در وزارت صمت با جدیت و سریعاً فعال و جلسات تنظیم بازار با حضور وزرا به صورت منظم برگزار شود تا در سه ماه پایانی سال با مشکلی روبهرو نشویم.
عارف بر ضرورت نظارت و کنترل دقیق قیمتها با توجه به همزمانی ماه مبارک رمضان و ایام عید نوروز، افزود: با توجه به تجارت گذشته، قیمتها را باید از امروز کنترل کرد. ضروری است جلسات تنظیم بازار به صورت منظم و کارشناسی برگزار شود.
عارف گفت: با توجه به تغییرات منطقه و کشورها در ماههای آینده باید نظام اقتصادی و بازار کالاهای اساسی را با شرایط آتی تنظیم کنیم.
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر ضرورت مقابله با گرانفروشی و جلوگیری از سوءاستفاده برخی سودجویان تصریح کرد: بخشهای نظارتی، بازار و قیمت کالاها را رها نکنند و نظارت مستمر بر بازار وظیفه همه بخشهای مرتبط با تنظیم بازار است.
عارف با تأکید بر اهمیت مدیریت آثار روانی تغییر قیمتها اضافه کرد: در طول دهههای گذشته در مدیریت آثار روانی تغییر قیمتها موفقیتآمیز عمل نشد و نباید افزایش قیمت یک کالای خاص و افزایش قیمتها به صورت زنجیرهای به سایر کالاها منجر نشود و در این راستا دستگاههای نظارتی برای مقابله با آثار روانی تغییر قیمتها ورود و کمک کنند.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به سیاست تغییر نرخ ارز نیما و تأثیر آن در قیمت محصولات تأکید کرد: اصلاحات ساختاری و تغییر نرخ ارز نیمایی نباید تأثیری روی قیمت کالاها بگذارد و دبیرخانه ستاد تنظیم بازار تحلیلی دقیق از آثار این موضوع و مباحث نظارتی پس از تغییر نرخ ارز نیمایی ارائه کند.
عارف با تأکید بر اینکه حفظ معیشت مردم مهمترین مسئله و راهبرد اصلی دولت در شاخصهای اقتصادی است، گفت: نباید تصمیمهای احساسی گرفته شود که اثرات آن چند ماه بعد روی اقتصاد و زندگی مردم نمایان شود و در سه ماه آینده تصمیمات اجماعی کل دولتمردان با یک نظر واحد و نگاه به تودههای مردم باشد.
معاون اول رئیسجمهور همچنین ادامه داد: ورود کالاهای اساسی با کمک بانک مرکزی و دستگاههای امر تسهیل و این کالاها هرچه سریعتر از بنادر و مبادی گمرکی آزاد شود.
در این جلسه که به ریاست معاون اول رئیسجمهور و با حضور وزرای اقتصاد، صمت، ارتباطات و فناوری اطلاعات، جهاد کشاورزی، دادگستری و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رؤسای سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی، سخنگوی دولت، دبیر هیأت دولت، معاون اجرایی رئیسجمهور و مسئولان مرتبط برگزار شد، گزارشی از روند تحولات بازار و تأثیر آن بر کالاهای مختلف ارائه شد.
همچنین در این جلسه بر ضرورت نظارت بر بازار و کنترل قیمتها بهویژه در سه ماه پایانی سال تاکید شد.