شناسهٔ خبر: 70386217 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران:

افزایش سرانه فضاهای فرهنگی اولویت مهم فرهنگ و هنر مازندران است

ساری- ایرنا- مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: افزایش سرانه فضاهای فرهنگی استان و رشد تولید محتوای فاخر مبتنی بر فرهنگ بومی مهم‌ترین اولویت‌هایی است که تلاش می‌کنم در دوره جدید مدیریتی با همراهی همه مسئولان مرتبط و اهالی فرهنگ و هنر این خطه از شمال کشور و پشتیبانی وزارت فرهنگ در مسیر تحقق آن‌ها گام برداریم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، محمد محمدی امروز -شنبه- در مراسم معارفه‌اش به عنوان مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران که با حضور مهدی محمدی معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌ها و مهدی رمضانی چابک مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی از اهالی فرهنگ و هنر استان در سالن آمفی‌تئاتر زنده‌یاد سلمان هراتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به مسئولیتی که طی سال‌های اخیر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتم به جز سه استان به همه استان‌ها سفر کردم و از زیرساخت‌های فرهنگی‌شان بازدید داشتم. متاسفانه بر خلاف نام بزرگی که از مازندران در حوزه فرهنگ وجود دارد، این استان از محرومیت در این حوزه رنج می‌برد.

وی افزود: در آخرین سفری که به عنوان مدیرکل دفتر نوسازی و تحول اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به یکی از استان‌ها داشتم از سه تالار بزرگ فرهنگی مرکز آن استان بازدید کردم. اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی‌شان هم در یک مجتمع فرهنگی دیکر مستقر بود. در یک شهرستان دیگر از همان استان هم از تالار دیگری بازدید کردم.

این مسئول خاطرنشان کرد: وقتی این تعداد زیرساخت فرهنگی را در استانی دیگر دیدم از یک سو بابت وجود این زیرساخت‌ها خوشحال شدم و از سوی دیگر یاد محرومیت‌های مازندران و جمله معروف حسن عبدالهاشم‌پور گزارشگر خوب مازندرانی افتادم که در گزارش یکی از بازی‌های نساجی گفته بود «ای مازرون بیچاره». امروز ادارات فرهنگ و ارشاد شهرستان‌های چالوس و رامسر در مازندران حتی مکانی اداری هم ندارند.

مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: وقتی آقای آهنگر اعلام کرد به دلیل ماموریت در حوزه‌ای دیگر قصد جدا شدن از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی را دارد خودم از مدیران وزارتخانه درخواست کردم که به مازندران برگردم تا دینم را به فرهنگ استانم ادا کنم. از وزیر محترم و استاندار مازندران نیز بابت همراهی‌شان در تحقق این تصمیم سپاسگزارم.

محمدی تصریح کرد: من به این نیت به مازندران برگشتم که سرانه فضای فرهنگی استان‌مان را افزایش دهیم. برای تحقق این هدف هم از مدیران ارشد وزارت فرهنگ خواستم تا پشتیبان اداره کل فرهنگ و ارشاد مازندران باشند که بتوانیم به این اهداف برسیم.

وی خاطرنشان کرد: از استاندار، مدیران حوزه فرهنگ و هنر استان و همه شهرداران مازندران انتظار دارم که برای تحقق این هدف و افزایش سرانه زیرساخت‌های فرهنگی کنار هم بایستیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: هدف و اولویت دوم هم حفظ و اشاعه فرهنگ بومی و تولید محتوای فرهنگی در استان است. ما در محتوا چند فرهنگ اولویت‌دار شامل فرهنگ اسلامی، فرهنگ ایرانی، فرهنگ ایثار و شهادت، فرهنگ خانواده و فرهنگ بومی داریم. تلاش‌مان این است که تمام فرهنگ‌ها را با پیوست فرهنگ بومی دنبال کنیم.

محمدی افزود: امروز حال و هوای فرهنگ بومی مازندران چندان خوب نیست و فرزندان ما با آیین‌ها و زبان مازندرانی آشنا نیستند. باید با افزایش برنامه‌ها و تولیدات فرهنگی در مسیر صیانت از فرهنگ بومی گام برداریم.

وی خاطرنشان کرد: این هدف زمانی میسر می‌شود که ۲ مولفه را مد نظر قرار دهیم. نخست این‌که مازندران را در قالب یک شهر ببینیم و اختلاف‌های شهرستانی را کنار بگذاریم. وقتی به این باور برسیم که سراسر مازندران به عنوان یک شهر دیده شود می‌توانیم به هدف نزدیک شویم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: برای تولید محتوای فرهنگی زمانی می‌توانیم گام برداریم که همه اعضای جامعه فرهنگ و هنر استان کنار هم بایستیم و هم‌قسم شویم تا برای ارتقای فرهنگ مازندران گام برداریم.

افزایش سرانه فضاهای فرهنگی اولویت مهم فرهنگ و هنر مازندران است احسان آهنگر - مدیرکل پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران

مدیرکل پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز در این مراسم اظهار کرد: تلاشم در مدت خدمت به اهالی فرهنگ و هنر و رسانه استان این بود که کرامت این خانواده را در هر مسند و جایگاهی حفظ کنیم.

احسان آهنگر با بیان این‌که نیروی انسانی مهم‌ترین رکن و سرمایه در هر مجموعه است، اظهار کرد: نیروی انسانی و سازمان در تعامل با هم به رشد و تحقق اهداف کمک می‌کنند و اگر این تعامل شکل نگیرد در مسیر پیشبرد اهداف سازمانی با چالش مواجه می‌شویم.

وی افزود: همیشه تلاش کردم که در رفتار و کردار خدمتگزار اهالی فرهنگ و هنر استان باشم. بیشتر از این‌ها باید تلاش می‌کردیم و اگر قصوری بود به ضعف من برمی‌گردد. اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خانه هنرمندان و اهالی فرهنگ است و مالکان اصلی این مجموعه همین افراد هستند.

مدیرکل پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران خاطرنشان کرد: مطمئنا ضعف‌هایی هم در این مسیر داشتیم که امیدواریم اهالی فرهنگ و هنر بر ما ببخشایند. اما با همراهی اهالی فرهنگ و هنر استان و اقداماتی که انجام شد به تحقق اهداف و بهتر شدن وضعیت حوزه فرهنگ و هنر مازندران خوش‌بین و امیدوار هستم.

آهنگر ضمن قدردانی از کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران و مسئولان و مدیران و چهره‌های شاخص حوزه فرهنگ استان بابت همراهی در پیگیری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها برای فرهنگ و هنر گفت: اصل قضیه این است که هر کسی در این مسند قرار گرفت کار را به بهترین شکل برای خدمت به مردم انجام دهد. خوشحالم که سکان هدایت فرهنگ و هنر استان به دست کسی سپرده شد که علاوه بر انگیزه و توان جوانی و اشراف کامل به فضای اجتماعی و فرهنگی استان، تجربه خوبی در حوزه مدیریت فرهنگی دارد و امیدوارم در این مسیر با همراهی اهالی فرهنگ و هنر استان اثرگذار باشند.

افزایش سرانه فضاهای فرهنگی اولویت مهم فرهنگ و هنر مازندران است قاسم عزیززاده گرجی - معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران هم در این مراسم معارفه گفت: پیشرفت همه حوزه‌های یک جامعه اهم از سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به توسعه فرهنگی وابسته است.

قاسم عزیززاده گرجی افزود: علاوه بر این‌که توجه به برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های حوزه فرهنگ مهم است، توجه به هنرمندان، اهالی فرهنگ و هنر و رویدادهای این حوزه نیز اهمیت دارد.

وی خاطرنشان کرد: مازندران در حوزه فرهنگ و هنر صاحب ایده و نظر و دارای پیام‌های مهمی است و استعداد هنرمندان این استان بارها در سطوح بین‌المللی و ملی مشاهده شده است.

این مسئول اظهار کرد: یکی از الزامات مهم برای کمک به بهبود اوضاع فرهنگ و هنر تقویت هم‌افزایی اهالی این حوزه در سراسر استان است. حمایت از اقدامات فرهنگی اثرگذار و تدارک دیدن رویدادهای فرهنگی و هنری بزرگ با مشارکت هنرممدان و مردم از نکاتی است که انتظار می‌رود با توجه به تجارب مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد مازندران شاهد اتفاقات مبارکی در این عرصه باشیم.

افزایش سرانه فضاهای فرهنگی اولویت مهم فرهنگ و هنر مازندران است معارفه مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران

به گزارش ایرنا، در پایان این مراسم از زحمات احسان آهنگر تقدیر و حکم انتصاب محمد محمدی توسط معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به او اعطا شد.

محمد محمدی متولد ۱۳۶۲ و دانش‌آموخته مقطع دکتری مدیریت و برنامه‌ریزی شهری است که کارنامه مدیریتی و اجرایی‌اش از پیشینه ۱۳ ساله حضور او در کرسی‌های مختلف مدیریتی خبر می‌دهد. آخرین مسئولیتی که این مدیر آملی بر عهده داشت، مدیرکلی دفتر نوسازی و تحول اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. او از اردیبهشت ۱۴۰۱ تا کنون در این مسئولیت حضور داشت و اکنون با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به فعالیت ادامه دهد.

او از ۲۹ آذر ۱۳۸۹ و پس از پایان دوره مدیریت حسین جوادی در این اداره، به عنوان رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل منصوب شد و تا چهارم اسفند ۱۳۹۵ یعنی ۶ سال و ۲ ماه و ۶ روز در این مسئولیت حضور داشت.

بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر آمل از دوره مدیریت محمد محمدی در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان به عنوان دوران پویایی فعالیت‌های فرهنگی و هنری یاد می‌کنند. او در نهایت چهارم اسفند ۱۳۹۵ از این مسئولیت استعفا کرد. استعفایی که به گفته خودش بر خلاف میلش انجام شد و تصمیمی تحمیلی از سوی مدیران وقت بود.

۸۶ روز پس از کناره‌گیری محمدی و تحویل دادن کرسی مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل، باید پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهرها و روستاها برگزار می‌شد و محمدی به پیشنهاد برخی از چهره‌های شهر برای حضور در این انتخابات نام‌نویسی کرد.

ورود محمدی به عرصه انتخابات شورای شهر با استقبال گسترده اهالی فرهنگ و هنر و بسیاری از شهروندان آملی مواجه شد و او توانست با ۲۱ هزار و ۶۵۲ رای که بیشترین رای بین نامزدهای این انتخابات در آمل بود، به عنوان نفر اول راهی پنجمین پارلمان شهری آمل شود.

او در یک سال از دوره چهارساله عضویتش در شورای شهر آمل ریاست شورای شهر را بر عهده داشت و نایب‌رئیسی و ریاست کمیسیون فرهنگی شورا نیز در کارنامه مدیریتی‌اش دیده می‌شود.

در آخرین روز فروردین ۱۳۹۹ مهدی افضلی مدیرعامل وقت بنیاد رودکی، محمد محمدی را به عنوان معاون برنامه‌ریزی و توسعه فعالیت‌های هنری این نهاد فرهنگی و هنری منصوب کرد و به این ترتیب او پس از چهار سال بار دیگر به عرصه مدیریت در حوزه فرهنگ و هنر بازگشت.

دوره حضور محمدی در بنیاد رودکی ۲ سال طول کشید و پس از آن به عنوان مدیرکل دفتر نوسازی و تحول اداری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به فعالیتش ادامه داد.

مسئولیت مدیرکلی فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ و پس از استعفای حسین جوادی از این مسئولیت به احسان آهنگر سپرده شد که پیش از عهده‌دار شدن این مسئولیت در مسئولت‌هایی مانند معاون فرهنگی سپاه کربلای مازندران، دبیر کمیته فرهنگی ستاد ساماندهی سواحل و تفرجگاه‌های استان مازندران، مدیر تبلیغات و فضاسازی معاونت فرهنگی هنری سپاه کربلای مازندران و مدیرفرهنگی اجتماعی سپاه شهرستان بهشهر بود.

آهنگر که روز ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران معارفه شد و سکان هدایت این دستگاه فرهنگی را بر عهده گرفت، امروز پس از ۵۵۱ روز حضور در این مسئولیت، کرسی مدیرکلی فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران را به محمد محمدی تحویل داد.