شناسهٔ خبر: 70383408 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

متخصص تغذیه: مصرف بیش از حد قهوه منجر به اضطراب و استرس می‌شود

شهرکرد- ایرنا- یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به افزایش شیوع استفاده از قهوه به ویژه در بین جوانان و نوجوانان گفت: مصرف بیش از حد قهوه منجر به عوارضی نظیر تپش قلب، اضطراب و استرس می‌شود.

صاحب‌خبر -

سیاوش فاضلیان روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا به مناسبت پانزدهمین پویش ملی "اطلاع‌رسانی تغذیه سالم" افزود: ترکیبات زیادی در قهوه وجود دارد که یکی از مهمترین آنها کافئین است و اصلی‌ترین دلیل محبوبیت این نوشیدنی نیز همین ماده خوراکی است.

وی ادامه داد: کافئین در کنار ویژگی‌های خوبی که نظیر افزایش سطح هوشیاری و تمرکز دارد، عوارض و مضراتی دارد که اگر بیش از حد مصرف شود برای فرد مشکلاتی ایجاد می‌کند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: تحقیقات نشان می‌دهد کافئین می‌تواند میزان ترشح هورمون‌های استرس را ۲ برابر کند و موجب ایجاد علائمی شبیه اختلالات اظطرابی، افزایش فشار خون و افزایش دمای بدن در افراد سالم شود.

فاضلیان میزان استاندارد مصرف قهوه در روز را یک یا ۲ فنجان بسته به میزان کافئین موجود در آن عنوان کرد و گفت: نباید مصرف روزانه کافئین بیش از ۲۰۰ میلی‌گرم باشد.

وی یادآور شد: قهوه اگر به میزان استاندارد مصرف شود به سبب آنتی‌اکسیدانی که دارد می‌تواند از خستگی بکاهد و سطح هوشیاری را بالا نگه دارد اما شمشیر دولبه‌ایست که زیاده‌روی در آن برای سلامتی خطر دارد.

به گزارش ایرنا، "پویش ملی تغذیه سالم" از ۱۷ آذر آغاز و تا پایان این ماه ادامه داشت و هدف از آن افزایش آگاهی عمومی درباره انتخاب صحیح تغذیه‌ای است.