شناسهٔ خبر: 70378410 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

تکمیل ساخت یک تونل رکوردشکنانه زیر آب در چین

جینان، شهری با ۹.۴ میلیون نفر جمعیت و مرکز استان شاندونگ در شرق چین، خبرساز شده است. کارکنانی که در آنجا کار می‌کنند، کار عظیم ساختن قطورترین تونل جهان را به پایان رسانده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، با استفاده از بزرگترین دستگاه حفاری تونل موجود(TBM) روی زمین، شرکت ساخت و ساز راه آهن چین در حال حفاری بخش اصلی یک تونل ۳.۶ مایلی(۵۷۵۵ متری) است. با این حال، بخش دو مایلی(۳۲۹۰ متری) زیر آب آن کامل شده است.

به نقل از آی‌ای، ‌این بخش یک تونل عظیم به قطر ۵۵.۸ فوت(۱۷ متر) است و از ۵۰۰ حلقه لوله محافظ زیر آب تشکیل شده است که آن را به بزرگترین تونل با این قطر در نوع خود در سراسر جهان تبدیل می‌کند.

برای مقایسه باید گفت که تونل مانش که بریتانیا و فرانسه را به هم متصل می‌کند، دارای سه تونل است که دو تونل از آنها تونل‌های راه‌آهن عمومی با قطر حدود ۲۵ فوت(۷.۶ متر) هستند.

تکمیل ساخت یک تونل رکوردشکنانه زیر آب در چین

تونل جینان هوانگانگ(Jinan Huanggang) دارای شش مسیر حرکت در هر دو جهت در یک پیکربندی دو طبقه با محدودیت سرعت ۶۰ کیلومتر در ساعت(۳۷ مایل در ساعت) خواهد بود. این یک گذرگاه حیاتی از شمال به جنوب در سراسر دومین رودخانه طولانی چین، رودخانه زرد، خواهد بود، که ارتباط بین منطقه اصلی شهری جینان و آنچه به عنوان «منطقه شروع تغییر انرژی جنبشی جدید و قدیم» توصیف می‌شود، افزایش می‌دهد.

جدای از ثبت یک رکورد جهانی برای بزرگی تونل، شرکت راه آهن چین همچنین یک رکورد جهانی برای زمان تکمیل چنین کار عظیمی را به نام خود ثبت کردند.

تکمیل ساخت یک تونل رکوردشکنانه زیر آب در چین

حفاری تونل در اول سپتامبر ۲۰۲۴ آغاز شد و در حالی که کل تونل هنوز تکمیل نشده است، بخش محافظ زیر آب تکمیل شده است. این کار تنها در ۱۱۰ روز انجام شد. دستگاه حفاری دارای سرعت پیشرفت روزانه ۵۲.۵ تا ۵۹ فوت(۱۶ تا ۱۸ متر) بود که رکورد جهانی جدیدی را برای ساخت تونل به ثبت رساند.

چرخ برش مجهز به سیستم شستشو برای کمک به جلوگیری از گرفتگی است. همچنین دارای یک سیستم دوربین تلسکوپی در محفظه حفاری برای نظارت بر قطعات برش و صفحه تونل است. این امر نیاز به مداخله کارگران تعمیر و نگهداری را کاهش می‌دهد که وقت‌گیر و خطرناک است.

این تونل قرار است در اواخر سال ۲۰۲۵ تکمیل شود.

انتهای پیام

برچسب‌ها: