شناسهٔ خبر: 70376780 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

قیمت نفت روز شنبه 1403/10/01

قیمت نفت در حالی که بازار‌ها مشغول بررسی تقاضای چین و تغییرات سیاست‌های فدرال رزرو آمریکا در خصوص نرخ بهره هستند، تغییرات زیادی را تجربه نکرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، قیمت نفت در حالی که بازار‌ها مشغول بررسی تقاضای چین و تغییرات سیاست‌های فدرال رزرو آمریکا در خصوص نرخ بهره هستند، تغییرات زیادی را تجربه نکرده است.

 

امروز هر بشکه نفت برنت دریای شمال با افزایش ۶ سنتی، معادل ۰.۰۸ درصد، به قیمت ۷۲ دلار و ۹۴ سنت رسید. در همین حال، نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با افزایشی ۸ سنتی، معادل ۰.۱۲ درصد، در ۶۹ دلار و ۴۶ سنت معامله می‌شود.

 

قیمت نفت سبد اوپک با ۸۵ سنت معادل ۱.۱۵ درصد کاهش به ۷۲ دلار و ۸۸ سنت در هر بشکه رسید. نفت سنگین ایران در سبد اوپک ۲۱ سنت معادل ۰.۳۰ درصد افزایش یافت و به ۶۹ دلار و ۸۰ سنت در هر بشکه رسید. نفت سبک عربستان در سبد اوپک نیز با ۵۵ سنت معادل ۰.۷۵ درصد کاهش با قیمت ۷۳.۰۱ دلار عرضه شد.

 

در طول هفته گذشته، هر دو شاخص نفتی کاهش ۲.۵ درصدی را تجربه کردند. شاخص دلار که پیش از این به بالاترین سطح خود در دو سال اخیر رسیده بود، اندکی کاهش یافته، اما همچنان در مسیر ثبت سومین افزایش هفتگی متوالی قرار دارد. فدرال رزرو آمریکا در جلسه اخیر خود نرخ بهره را کاهش داد، اما تغییراتی در سیاست‌های مربوط به نرخ بهره برای سال آینده میلادی اعمال کرده است. کاهش ارزش دلار به طور غیرمستقیم خرید نفت را برای دارندگان ارز‌های دیگر ارزان‌تر می‌کند و کاهش نرخ بهره نیز می‌تواند باعث افزایش تقاضا برای نفت شود.

 

شرکت نفتی سینوپک چین در گزارش سالانه خود که پنج‌شنبه منتشر شد، پیش‌بینی کرد که با توجه به ضعف تقاضا برای بنزین و دیزل، واردات نفت خام این کشور در سال ۲۰۲۵ و مصرف نفت آن در سال ۲۰۲۷ به بالاترین حد خود خواهد رسید.

 

تحلیلگران بر این باورند که ائتلاف اوپک پلاس باید استراتژی‌های عرضه خود را به منظور تثبیت قیمت‌ها و کاهش نوسانات بازار تغییر دهد.

 

این ائتلاف، که شامل کشور‌های عضو اوپک و برخی از متحدان آنهاست، اخیراً پیش‌بینی خود از رشد تقاضای نفت در سال جاری میلادی را برای پنجمین ماه متوالی کاهش داده است.

 

بانک جی‌پی‌مورگان پیش‌بینی کرده که بازار نفت از وضعیت باثبات در سال ۲۰۲۴ به یک مازاد عرضه ۱.۲ میلیون بشکه‌ای در سال ۲۰۲۵ وارد خواهد شد. این بانک همچنین تخمین زده که عرضه نفت کشور‌های غیرعضو اوپک پلاس در سال آینده ۱.۸ میلیون بشکه افزایش یابد، در حالی که تولید اوپک ثابت خواهد ماند.

 

در نهایت، کشور‌های گروه ۷ در حال بررسی افزایش تحریم‌ها علیه نفت روسیه و سخت‌تر کردن سقف قیمت این نفت هستند.