شناسهٔ خبر: 70364287 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

قیمت جهانی نفت جمعه ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ | نفت برنت ۷۲ دلار و ۴۳ سنت

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴۵ سنت معادل ۰.۶۳ درصد کاهش به ۷۲ دلار و ۴۳ سنت رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش بازار، قیمت نفت در روز جمعه به‌خاطر نگرانی درمورد رشد تقاضا در ۲۰۲۵ مخصوصاً ازسوی چین به‌عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام دنیا کاهش یافته است. نفت برنت و نفت آمریکا هر دو در آستانه یک کاهش قیمت ۳ درصدی طی یک هفته گذشته هستند.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴۵ سنت معادل ۰.۶۳ درصد کاهش به ۷۲ دلار و ۴۳ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۴۳ سنت معادل ۰.۶۲ درصد کاهش ۶۸ دلار و ۹۵ سنت معامله می‌شود.

شرکت نفت دولتی سینوپک چین در گزارش سالانه خود از دورنمای انرژی که در روز پنجشنبه منتشر شد اعلام کرد با توجه به ضعف تقاضا برای دیزل و بنزین، واردات نفت خام این کشور در ۲۰۲۵ و مصرف نفت آن در ۲۰۲۷ به اوج می‌رسد.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش در ائتلاف اوپک پلاس اخیراً پیش‌بینی خود از رشد تقاضا در سال جاری میلادی را برای پنجمین ماه پیاپی کاهش داده‌اند. تحلیلگران عقیده دارند این ائتلاف نیاز به دستورالعمل جدیدی برای عرضه جهت بالا بردن قیمت‌ها و آرام کردن بازار دارد.

دراین‌بین، ارزش دلار آمریکا به‌دنبال اعلام رویکرد محتاطانه‌ فدرال رزرو در مورد کاهش نرخ بهره در ۲۰۲۵ به بالاترین سطح طی دو سال گذشته رسیده و و بر قیمت نفت تأثیر گذاشته است.

بالا رفتن ارزش دلار خرید نفت را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا گران‌تر می‌کند و سرعت آهسته کاهش نرخ بهره می‌تواند باعث ضعف رشد اقتصاد شده و تقاضا برای نفت را پایین بیاورد.

بانک سرمایه‌گذاری جی‌پی‌مورگان پیش‌بینی می‌کند بازار نفت که در سال جاری میلادی متعادل بود، در سال آینده با ۱.۲ میلیون بشکه در روز مازاد عرضه مواجه شود. این بانک تخمین می‌زند رشد عرضه کشورهای غیرعضو اوپک پلاس در ۲۰۲۵ برابر با ۱.۸ میلیون بشکه در روز باشد و تولید اوپک در سطح فعلی باقی بماند.

از طرف دیگر کشورهای عضو گروه ۷ به‌دنبال راه‌هایی برای تشدید سقف قیمت نفت روسیه هستند. روسیه با استفاده از ناوگان کشتی‌های سایه خود سقف قیمت ۶۰ دلاری را که در ۲۰۲۲ برای نفت آن تعیین‌شده بود کنار زده است. اتحادیه اروپا و انگلیس در روزهای اخیر در فکر وضع تحریم‌های بیشتری علیه روسیه هستند.