باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - جلسات الکلیهای گمنام که به صورت پیوسته و هفتگی در این مکان تشکیل میشود، متشکل از افرادی است که با بهرهگیری از تجربه، امید به خدا و اتکا به یکدیگر تلاش میکنند تا مشکل مشترکشان را حل کنند و دیگر مبتلایان را در بهبود بیماری الکلیسم یاری رسانند.
این افراد هر ساله مراسمی تحت عنوان جشن پاکی برگزار میکنند تا تازهواردان به جمعشان نسبت به حضور مداوم در این کلاسها و تلاش مضاعف برای پاک ماندن همت گمارند.
جشن پاکی امسال الکلیهای گمنام در خانه سلامت، امید و زندگی با حضور شهردار منطقه ۲ شیراز، معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فارس، مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز شیراز و با حضور الکلیهای گمنام و خانوادههایشان برگزار شد.
شهردار منطقه دو شیراز با حضور در مراسم جشن پاکی الکلیهای گمنام به سالهای گذشته و قبل از ساخت این خانه توسط خیر نیکوکار اشاره کرد و گفت: سالیان گذشته این مکان، زمین خاکی و محل بازی فوتبال بچههای این محله بود که متاسفانه پس از آن به مکانی برای تجمع معتادان متجاهر تبدیل شد.
سیدکمال پاکفطرت افزود: افتخارم این است؛ زمانی که در شورای شهر بودم این زمین توسط شهرداری خریداری شد تا به یک مجموعه ورزشی تبدیل شود و گرچه این اتفاق حادث نشد، اما معتادان جمعآوری شدند و امروز به مکانی برای کمک به افراد دارای اعتیاد تبدیل شده که جای بسی خرسندی است.
او با بیان این که هر ورزشگاهی که ساخته میشود، درب یک بند زندان بسته میشود؛ ابراز امیدواری کرد تا شاهد رویدادهای فرهنگی و ورزشی خوبی در این منطقه باشیم.
افزایش مجموعههای فرهنگی و ورزشی، گامی به سمت موفقیت و جامعهای سالم
پاکفطرت اضافه کرد: اشتباه ما در این است که برای نوجوانان و جوانان، مکان و موقعیتی برای نشاط و شادیشان مهیا نمیکنیم تا هیجانات خود را تخلیه کنند؛ در حالی که افزایش مجموعههای فرهنگی و ورزشی، گامی به سمت موفقیت و جامعهای سالم است.
شهردار منطقه دو شیراز گفت: برگزاری چنین کلاسهای آموزشی با پسوند گمنام، اقدامی شایسته است و از بسیاری اقدامات که در شورای مواد مخدر هزینه میشود که خروجی موفق و تاثیرات مثبت چندانی ندارد؛ موثرتر و مفیدتر است و اگر بخشی از هزینهها در این مسیر صرف شود و مکانی فرهنگی و ورزشی برای جوانان و نوجوانان در نقاط مختلف به خصوص نقاط آسیبپذیر و محروم بنا گردد به یقین نتیجهبخشتر خواهد بود.
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فارس نیز از حضور خود در این مراسم و در جمع افرادی با اراده قوی ابراز خرسندی نمود و خاطرنشان کرد که برگزاری چنین جلساتی کار پلیس را راحتتر میکند و امیدواریم هر سال شاهد حضور گستردهتری از افراد با اراده در این جمع باشیم.
سرهنگ حمید افرامن ابراز تأسف کرد که قبح استفاده از مشروبات الکلی در کشور کمرنگ شده و باید بیش از پیش برای آگاهیبخشی به نوجوانان و جوانان کشورمان تلاش کنیم.
او افزود: به فرموده خدا در قرآن، هرکس جان یک نفر را نجات دهد مثل این است که جان همه مردم و جامعه را نجات داده و نجات جان یک معتاد، نجات جامعه است.
افرامن همچنین اضافه کرد: آسیبهایی که الکل و مواد مخدر به جامعه میزند آسیبهایی غیرقابل جبران است، چون عواقب عدم هوشیاری یک فرد و حضورش در جامعه بسیار وسیع است. مثلاً در بحث تصادفات رانندگی، با جوانان و نوجوانانی مواجهیم که به دلیل مصرف مشروبات الکلی و عدم هوشیاری، تصادفاتی با خسارات مالی و جانی زیاد برایشان رقم خورده که نه فقط خود شخص که خانوادههای دیگر را نیز درگیر کرده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فارس همچنین به موضوع خشم و عدم کنترل خشم اشاره و ابراز نگرانی کرد که آستانه تحمل افراد جامعه به دلیل برخی تبعیضات، نابرابری و مشکلات معیشتی و فقر به شدت پایین آمده است.
او در خاتمه بیان کرد: شما که این مسیر را رفتهاید، بهتر میتوانید این مسیر را هموار کنید؛ پس سفیران ما باشید؛ چون امروز دانشآموزان و دانشجویان ما که سرمایه کشور هستند در معرض آسیب قرار دارند و باید از تمام ظرفیتها برای بهبود شرایط موجود استفاده کنیم.