شناسهٔ خبر: 70372574 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

معاون سیمای رسانه ملی در اختتامیه هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند:

جشنواره تلویزیونی مستند بزرگ‌ترین رویداد مستند کشور است

امسال قسمت بود که استان همدان این مراسم را میزبانی کند. جشنواره تلویزیونی مستند بزرگ‌ترین رویداد مستند کشور است. البته حتماً جشنواره «سینماحقیقت» مرجع آثار مستند کشور است

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: معاون سیمای رسانه ملی در اختتامیه هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند با اشاره به اینکه جشنواره تلویزیونی مستند بزرگ‌ترین رویداد مستند کشور است گفت از نظر میزان آثار و تعداد مخاطب، این جشنواره بزرگ‌ترین رویداد کشور به شمار می‌رود. 
به گزارش روابط عمومی جشنواره، محسن برمهانی، معاون سیمای رسانه ملی در مراسم اختتامیه هشتمین دوره از جشنواره تلویزیونی مستند که در سالن همایش‌های استانداری استان همدان برگزار شد، گفت: امسال قسمت بود که استان همدان این مراسم را میزبانی کند. جشنواره تلویزیونی مستند بزرگ‌ترین رویداد مستند کشور است. البته حتماً جشنواره «سینماحقیقت» مرجع آثار مستند کشور است، همان‌طور که جشنواره فیلم فجر مرجع آثار داستانی کشور است، اما از نظر میزان آثار و تعداد مخاطب، این جشنواره بزرگ‌ترین رویداد کشور به شمار می‌رود. 
برمهانی تأکید کرد: این جشنواره شعار عدالت دارد. عدالت به این معنی که بیشترین فرصت را به مستندسازان برای دیده شدن و به مردم بیشترین فرصت را برای دیدن فیلم مستند بدهیم. باید اشاره کنم که ریاست سازمان صدا و سیما همواره خواستار ارتقای سینمای مستند در تلویزیون هستند. باید اشاره کنم که خوشبختانه در سال جاری بودجه شبکه مستند افزایش بسیار جدی پیدا کرده و تقریباً دو برابر شده است که البته معتقدم هنوز هم کم است. علاوه بر این، مرکز سیمرغ سازمان صدا و سیما به تولید مستند می‌پردازد. به نظرم اگر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و شبکه مستند دست به دست هم بدهند اتفاقات بسیار خوبی رخ می‌دهد. 
معاون سیمای رسانه ملی عنوان کرد: اتفاقات دنیا از یک سال پیش به صورت سلسله‌وار و پشت سر هم رخ می‌دهد و پیش می‌رود و هر چه می‌گذرد مسئولیت ما بیشتر می‌شود و نمی‌توانیم نسبت به اتفاقات بی‌تفاوت باشیم. در چنین شرایطی اگر یک مستند زیست محیطی هم می‌سازیم باید درباره یک بحران حرف بزنیم. اتفاقات دردناکی در دنیا در حال رخ دادن است و به نظر می‌رسد کسانی که به دنبال ایجاد ناامنی هستند دست از اقدامات خود برنمی‌دارند. امیدوارم بتوانیم این مسئولیت را به درستی انجام بدهیم. 
در بخش دیگری از این مراسم حسین زارع‌زاده، دبیر هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند و مدیر شبکه مستند سیما ضمن قدردانی از مقامات استان همدان برای میزبانی از این جشنواره گفت: همدان شهر فرهنگ و تاریخ است و امیدوارم ما مستندسازان بتوانیم بخشی از این تاریخ را در تلویزیون به نمایش بگذاریم. 
وی اضافه کرد: هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند با تکیه بر شعار عدالت محوری و فرصت عادلانه به همه مستندسازان کشور، هشتمین دوره خود را پشت سر گذاشت. یکی از اولویت‌های این جشنواره ارائه فرصت ظهور و بروز به مستندسازان شهرستانی است. علاوه براین، مردمی بودن جشنواره و نمایش آثار از رسانه پرمخاطب تلویزیون آن را تبدیل به پرمخاطب‌ترین جشنواره کرده است. حتماً می‌دانید که مردم در این جشنواره نقش دارند و می‌توانند با آرای خود جوایز ویژه‌ای را به مستندسازان اختصاص بدهند. 
زارع‌زاده ادامه داد: امسال یک بخش ویژه داشتیم که مربوط به غزه بود و خوشبختانه استقبال بسیار خوبی از آن صورت گرفت. از ۸۵ کشور ۹۴۱ مستند به جشنواره ارسال شد که واقعاً جای شگفتی داشت. به صورت کلی ۳۴۵۰ اثر به جشنواره مستند ارسال شد که ۶۵ درصدشان مربوط به مستندسازان شهرستانی بود. همچنین پیامک‌های مردمی ما را شگفت‌زده کرد و برای برخی از مستند‌ها بیش از ۲۰ هزار پیامک دریافت کردیم. 
در بخش بزرگداشت‌های هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند اولین بزرگداشت این رویداد اختصاص به قدردانی از علی اکبر ولدبیگی فیلمبردار و پژوهشگر داشت. بخش دیگری از مراسم بزرگداشت هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند اختصاص به نکوداشت یاد و خاطره شهید علی چیت‌سازیان داشت. در این بخش با حضور حجت‌الاسلام شعبانی امام جمعه همدان، الوندی رئیس مرکز صدا و سیمای استان همدان، حسین زارع‌زاده مدیر شبکه مستند سیما و حمید ملانوری شمسی استاندار همدان از صادق چیت‌سازیان برادر شهیدان علی و امیر چیت‌سازیان قدردانی شد. 
در ادامه این برنامه از برگزیدگان بخش‌های مختلف هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند قدردانی شد.