شناسهٔ خبر: 70369798 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

سوغات یلدایی که کام ایران را شیرین می کند؛ عسل مثل باقلوا

باقلوای مازندران و نوشهر کام مردم را شیرین کرده و آوازه آن همپای یلدا در خانوارهای ایرانی پیچیده است.

صاحب‌خبر -

باقلوای مازندران و نوشهر کام مردم را شیرین کرده و آوازه آن همپای یلدا در خانوارهای ایرانی پیچیده است.
مازندران سوغات‌های بی نظیر و فراوانی دارد که باقلوا چندسالی به عنوان برند جدید به محصولات این استان اضافه شده است و حتی در سبد سوغات مسافران داخلی و خارجی قرار گرفته است.
کافی است در شهرهای ساحلی مازندران از جمله نوشهر و تنکابن و مناطق غربی استان کامتان را با سوغات نوبرانه منطقه یعنی باقلوا شیرین کنید و پس از آن تا سال‌ها این محصول را در سبد سوغات خود قرار می‌دهد.
مازندران سوغات‌های محلی و بومی فراوانی دارد که در چهار فصل مورد استفاده اهالی و مسافران داخلی و خارجی قرار می‌گیرد و کام بسیاری از آنان را شیرین کرده است و تهیه این سوغات در بسته آنان قرار می‌گیرد.
 صف خرید سوغات‌های یلدایی
در آستانه یلدا کافی است گذرتان به کافه باقلوا در شهرهای غربی استان از جمله نوشهر و یا تنکابن بیفتد و صف طولانی برای خرید این محصول شیرین و لذیذ را مشاهده می‌کند. باقلواهای تولیدی در منطقه نشان سیب سلامت را هم دریافت کرده است.
یک شهروند نوشهری در آستانه شب یلدا با اشاره به آئین‌ها و سنت‌های مردم منطقه و مازندران می‌گوید: سوغات‌های محلی زینت بخش سفره مازندرانی‌ها و اهالی منطقه است.
وی که خود که شیرین اکبری معرفی کرده است، می‌گوید:همه شیرینی آئین یلدا به دورهمی و جمع‌های خانوادگی است و سرزدن به بزرگترها و دورهمی در خانه مادربزرگ به قاب‌های زیبایی در طولانی‌ترین شب زمستان تبدیل شده است.
وی با اشاره باقلوا برند شهرستان نوشهر به شمار می‌رود، می‌گوید:پخت غذاهای محلی، شیرینی و آجیل و باقلوا سفره یلدایی مردم منطقه و مازندران را دلپذیر می‌کند.
عطر و بوی سوغات محلی مازندران در آستانه شب یلدا در شهرها پیچیده است و کافی است گذرتان به بازار شلوغ یلدایی در خیابان دهخدای نوشهر بیفتد و بی اختیار خود را در یکی از فروشگاه‌های سوغات از جمله باقلوا خواهید دید.
 نوشهر؛ قطب تولید باقلوا
نوشهر قطب تولید باقلوا در مازندران است و علی حاتمی که سال‌های سال در تولید باقلوا در مازندران و ایران فعالیت می‌کند و به نوعی پدر باقلوای ایران معروف بوده و دو برند را به نام خود ثبت کرده است، می‌گوید:محصولات تولیدی را فقط در فروشگاه‌هایمان عرضه می‌کنیم.
وی در گفتگو با مهر با اظهار اینکه باقلوا مازندران و ایران کام مردمان و خانوارهای زیادی را شیرین کرده است، می‌گوید: در حال حاضر بیش از ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در مجموعه‌های تحت پوشش فعالیت می‌کنند و از این طریق امرار معاش می‌کنند.
وی که بزرگترین تولیدکننده باقلوا محسوب می‌شود و کارش را از پایتخت شروع کرده است، به همه جوانانی که در پی ایجاد کسب و کار هستند توصیه کرد که بالاخره باید از یک جایی کار را شروع کنند و مسئله خواستن را مهم می‌داند و می‌گوید: تا زمانی که نخواهیم کاری اتفاق نمی‌افتد.