شناسهٔ خبر: 70368108 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

رشد چشمگیر پژوهش‌های مؤسسه آفرینش‌های هنری در حوزه هنرهای اسلامی

فعالیت‌های پژوهشی مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته و توجه به پژوهش به عنوان بنیان فعالیت‌های هنری، رویکردی غالب این مؤسسه است.

صاحب‌خبر -

محمد جواد استادی، مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های آستان قدس رضوی با بیان این مطلب، به خبرنگار ما گفت:  انتشار طرح‌های پژوهشی در قالب کتاب، برگزاری همایش‌های پژوهش‌محور، امضای تفاهم نامه با مراکز علمی و دانشگاهی کشور و حضور در سامانه «نان» (سامانه نظام ایده‌ها و نیازها) بخشی از اقداماتی است که در سال جاری، انجام شده است.
 
توسعه پژوهش‌های مرتبط با هنر اسلامی  

 استادی با اشاره به اینکه مؤسسه آفرینش‌های آستان قدس رضوی،  با محور قرار دادن ایده مکتب هنر رضوی برنامه های خود را براساس اولویت‌های جهت بخش این ایده، برنامه‌ریزی می‌کند، خاطر نشان کرد: با توجه به لزوم بهره بردن از ظرفیت‌هایی که ایده مکتب هنر رضوی فراهم می‌آورد، لازم است تا مبانی این ایده تبیین و تقویت شود.
 این نکته مهم که این کلان ایده، برخوردار از بنیان‌های نظری جدی است، عرصه پژوهش را به عنوان یکی از عرصه‌های جدی در کنش‌های موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، تعریف کرده است.  
وی با تاکید بر اینکه تجربه جامعه انسانی نشان داده، هر کنشی در صورتی موفق است که مبتنی بر اندیشه‌ورزی و پژوهش صورت گرفته باشد و به همین دلیل نهادهای عملیاتی و اجرایی باید از ظرفیت پژوهش بویژه پژوهش کاربردی بهره ببرند، افزود: نسبت به دوره‌های گذشته فعالیت این مؤسسه در حوزه پژوهش با محوریت هنر اسلامی رشد چشمگیری یافته است.  
اساس طرح ایده مکتب هنر رضوی موجب شد، پژوهش کانون توسعه فعالیت‌ها در این مؤسسه باشد.  
وی اضافه کرد: دبیرخانه مکتب هنری رضوی به عنوان مسئول ساماندهی اصلی این ایده و پیگیری امور مرتبط با آن، یکی از کنش‌های اصلی خود را تقویت عرصه‌های پژوهشی قرار داده وفعالیت‌های متعددی را برنامه ریزی کرده تا نظام برنامه‌ریزی مؤسسه بر اساس نظام نیازهای پژوهشی موسسه، توسعه یابد.  

 موضوعات پژوهشی مکتب هنر رضوی 

وی با اشاره به اینکه مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی اولین مؤسسه در آستان قدس رضوی است که حضوری فعال در سامانه نظام ایده‌ها و نیازها؛ «نان» دارد، افزود: در اولین اقدام، این موسسه در سامانه «نان» عضویت خود را ثبت کردو در گام بعدی، نظام موضوعات پژوهشی مکتب هنری رضوی در سطح ملی و بین المللی تدوین شد تا پژوهشگران بتوانند ذیل این عناوین و نیازهای پژوهشی، طرح و پیشنهادات پژوهشی را ارسال کنند و براساس نظام نیازها، فعالیت‌های پژوهشی را توسعه دهند.  
مدیر کلان پروژه مکتب هنر رضوی، تصریح کرد: درنظام‌نامه پژوهشی مکتب هنر رضوی،۵۱ عنوان پژوهشی تعریف شده که این عناوین پژوهشی با مشارکت اندیشمندان و پژوهشگران مختلف تطبیق و برای هر کدام از عناوین یک توصیف  تبینی دقیق، تنظیم شده است.
 همچنین این ۵۱ عنوان پژوهشی در سامانه «نان» وزارت علوم تحقیقات و فناوری بارگذاری شده است.  
وی ادامه داد: علاقه مندان از سراسر کشور در حال ارسال ایده‌های خود به این سامانه هستندودر یک هفته گذشته به انتخاب سامانه «نان»، عناوین پژوهی مکتب هنر در صفحه یک سامانه و ذیل چالش‌های هفته این سامانه قرار گرفته است.
وی گفت: امید می‌رود این نظام نامه، مسیر توسعه نیازهای پژوهشی مکتب هنری را، سرعت ببخشد.  
استادی تاکید کرد: هم چنین در راستای پاسخ به نیازهای پژوهشی و با توجه به تجربه و نتایج مناسب عقد تفاهم‌نامه میان  مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی با مراکز علمی و دانشگاهی همچون دانشگاه هنر ایران و تربیت مدرس، طی یک ماه آینده چهار تفاهم‌نامه با دانشگاه هنر اسلامی تبریز، دانشگاه شاهد، دانشگاه سوره و فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، امضاء خواهد شد.
 
برگزاری همایش‌های پژوهشی

 مشاور مدیرعامل مؤسسه آفزینش‌های هنری آستان قدس رضوی با اشاره به برگزاری همایش «بازخوانی مفهوم مکتب هنر رضوی» در سال جاری اظهار کرد: این همایش با رویکردی پژوهشی برای نخستین بار در مشهد برگزار شد که بلافاصله بعد از برگزاری، فرایند تبدیل محتوا به خروجی قابل ارائه به علاقه‌مندان عرصه  هنر رضوی انجام شد که پیش‌بینی می‌شود تا دو ماه آینده کتاب این همایش ملی، به عنوان منبعی مهم در تبیین ایده مکتب هنر رضوی، منتشر شود.
استادی خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۶ عنوان کتاب پژوهشی این مؤسسه آماده انتشار است و بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا پایان سال ۱۴۰۳ در مجموع ۱۲ کتاب پژوهشی با محوریت موضوعی مکتب هنر رضوی، منتشر خواهد شد.