شناسهٔ خبر: 70364519 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

توصیه‌های تغذیه‌ای در شب یلدا

یک متخصص علوم تغذیه با بیان اینکه مصرف میوه و آجیل که در شب یلدا مرسوم است، فواید زیادی دارد به اهمیت زمانبندی شام در مراسم یلدا اشاره کرد و گفت: در شب یلدا بهتر است شام چند ساعت قبل از شروع مراسم میل شود.

صاحب‌خبر -

شب یلدا، بلندترین شب سال و فرصتی برای دور هم جمع شدن خانواده‌ها و لذت بردن از آداب و رسوم کهن ایرانی است. اما در کنار جنبه‌های فرهنگی، توجه به تغذیه سالم در این شب نیز حائز اهمیت است.

دکتر سارا موحد، در گفت وگو با ایسنا، ضمن اشاره به اهمیت شب یلدا به‌عنوان بلندترین شب سال، عنوان کرد: مصرف میوه‌های فصل در شب یلدا به خصوص‌ هندوانه و انار، فواید بسیاری دارد. انار به‌عنوان میوه‌ای ارزشمند در کنترل التهاب و بهبود اشتها مطرح است و مصرف هندوانه نیز، با وجود شیرینی بالا، با رعایت میزان مصرف (حدود یک مکعب هفت سانتی‌متری) برای افراد دیابتی بلامانع است.

 این متخصص تغذیه دانشگاه علوم‌ پزشکی مشهد، خاطرنشان کرد: افراد باید روزانه دو تا چهار واحد میوه مصرف کنند. علاوه بر میوه‌ها، اهمیت زمان‌بندی شام و پرهیز از شب‌زنده‌داری‌های طولانی در شب یلدا بسیار ضروری است.

وی ادامه داد: صرف شام در ساعات نزدیک به خواب و شب‌زنده‌داری‌های مکرر می‌تواند عوارضی مانند چاقی و آلزایمر را به همراه داشته باشد.  بهترین زمان برای صرف شام در شب یلدا، تا پیش از غروب آفتاب و حداقل ۳ ساعت قبل از خواب توصیه می‌شود. 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مطرح کرد: مصرف آجیل و میوه‌ها بهتر است پس از صرف شام صورت گیرد و زنان باردار نیز از این توصیه‌ها مستثنی نیستند. 

 دکتر موحد، در مجموع بر اهمیت تغذیه‌ متعادل و برنامه‌ریزی صحیح وعده‌های غذایی در شب یلدا نیز تأکید کرد تا این شب خاطره‌انگیز با سلامت کامل همراه باشد و خاطره‌ای شیرین و سالم از آن برای خانواده‌ها باقی بماند.

انتهای پیام