شناسهٔ خبر: 70364433 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند:

خط اعتباری ویژه برای فرآوری محصول زرشک خراسان جنوبی در نظر گرفته شود

بیرجند - ایرنا - رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: باید خط اعتباری ویژه برای محصول زرشک در نظر گرفته شود تا با فرآوری زرشک تازه ارزش افزوده زیادی برای این محصول ایجاد شود.

صاحب‌خبر -

احسان بیکی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این خط اعتباری ویژه برای تسهیل در تولید و کمک در تولید محتوا و تبلیغات برای بازسازی و بازاررسانی این محصول نیاز است.

وی بیان کرد: فرآوری محصول زرشک باعث می‌شود که ارزش افزوده آن چهار برابر شود که این به نفع کشاورزان است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند عنوان کرد: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی نیازمند اعتبار خاص و ویژه است تا روند تولید و فرآوری این محصول برای کشاورزان تسهیل شود، تقویت صنایع تبدیلی و تکمیلی ما نیازمند تامین نقدینگی هستند.

بیکی افزود: اگر صنایع تبدیلی ما قوی شوند این محصول را به صورت تر از کشاورز خریداری می‌کنند و خیلی از مشکلات مردم در ایجاد بارگاه‌های زرشک و خشک کردن بهداشتی آن رفع می‌شود.

وی با اشاره به روند افزایشی قیمت زرشک در استان، گفت: با این افزایش قیمت باز هم سودی نصیب کشاورز نمی‌شود و تنها قیمت تمام شده محصول تامین می‌شود.

بیکی به تصویب گروه کاری توسعه زرشک در شورای برنامه‌ریزی و توسعه خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: در این گروه کاری ساماندهی کارگاه‌های زرشک پاکنی و ایجاد اتحادیه مستقل کارگاه‌های زرشک پاکنی در شهرستان بیرجند انجام شد.

وی ادامه داد: در این گروه کاری همچنین ایجاد شهرک تخصصی زرشک دنبال می‌شود تا کارگاه‌های زرشک به صورت مجتمع در این شهرک فعالیت کنند و از این طریق یک بورس زرشک هم در استان ایجاد خواهد شد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند تصریح کرد: به دلیل خشک شدن زرشک در کارگاه‌های غیر بهداشتی این محصول دچار بار میکروبی می‌شود که مهمترین مانع صادرات محصول هم همین بار میکروبی است.

بیکی عنوان کرد: در مجموع بار میکروبی زیاد، نبود نظارت بهداشتی و رعایت استانداردهای حداقلی در تولید محصول، تعهدات ارزی، استانداردهای سختگیرانه کشورهای اروپایی و تولید محصول بی‌کیفیت از مهمترین موانع صادرات زرشک است که باعث شده که سالانه تنها سه درصد زرشک ایران صادر شود.

وی یادآور شد: در خراسان جنوبی ۳۸ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید زرشک فعالیت دارند و بیش از نیمی از جمعیت استان از این محصول ارتزاق می‌کنند.

بیکی با اشاره به اینکه ارزش اقتصادی محصول زرشک سالانه چهار هزار و ۵۰۰ همت است، گفت: ۲۰ درصد محصول زرشک استان در زمان برداشت، خشک کردن و حمل و نقل از بین می‌رود که متاسفانه کشاورزان ما از تولید این محصول دلسرد شده‌اند.

وی عنوان کرد: سالانه در استان ۱۰۰ هزار تن زرشک تر و ۲۵ هزار تن محصول خشک تولید می‌شود که اگر بتوانیم برای ۳۰ درصد محصول تولیدی ارزش افزوده صادراتی ایجاد کنیم حدود ۱۰ همت معادل ۱۲۰ میلیون دلار پول وارد استان می‌شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به خواص خاص و بی‌شمار محصول زرشک، گفت: کشورهای هدف صادراتی آشنایی کامل با خواص این محصول ندارند.