شناسهٔ خبر: 70363487 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

امکان تشخیص بیماری‌های ژنتیکی و سرطان با دستگاه‌ دانش بنیان ایرانی

فناوران یکی از شرکت‌های دانش بنیان به دانش فنی و ساخت دستگاهی برای تشخیص بیماری های ژنتیکی و سرطان در پیش و پس از تولد، دست یافتند.

صاحب‌خبر -

مائده اشجعی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه این در سال ۱۳۸۵ تأسیس شد و تاکنون موفق به تولید حدود ۵۰ محصول مختلف شده و در حوزه دستگاه‌های آزمایشگاهی و ژنتیک به تولید رساندیم، گفت: یکی از دستاوردهای ما دستگاه ترموسایکلر است که در تشخیص زودهنگام بیماری‌ها کاربرد دارد. 

وی ادامه داد: این محصول، که با فناوری پیشرفته تولید و با قیمتی کمتر از نمونه‌های خارجی عرضه می‌شود، از سال ۱۳۹۳ تاکنون در مراکز دانشگاهی و کلینیکال کشور مورد استفاده قرار گرفته است.

وی کاهش وابستگی به تجهیزات خارجی و جلوگیری از خروج ارز را از مزیت‌های این دستگاه نام برد و ادامه داد: کاربرد دستگاه ترموسایکلر در تکثیر DNA برای تشخیص بیماری‌ها در آزمایشگاه‌های ژنتیک و کلینیکال مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه می‌تواند بیماری‌های مختلف را پیش و بعد از تولد، شناسایی کند و نقش مهمی در تشخیص زودهنگام بیماری‌ها و به ویژه سرطان دارد.

اشجعی اظهار کرد: طراحی و ساخت این دستگاه مبتنی بر فناوری پیشرفته و دارای گواهینامه ثبت اختراع است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۰۰ دستگاه در مراکز دانشگاهی، تحقیقاتی و کلینیکال سراسر کشور مورد استفاده قرار گرفته است، یادآور شد: این دستگاه در نمایشگاه ایران‌ساخت با قیمت ۱۱۵ میلیون تومان عرضه شده که ۲۵ درصد از هزینه آن تحت حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری قرار دارد. این در حالی است که نمونه‌های خارجی این دستگاه با قیمتی بیش از ۳۰۰ میلیون تومان در بازار عرضه می‌شوند.

اشجعی، به یکی از نقاط قوت این محصول، یعنی خدمات پس از فروش آن، اشاره کرد و گفت: دستگاه ترموسایکلر با ۱۰ سال خدمات پس از فروش ارائه می‌شود و این ویژگی باعث اطمینان خاطر مشتریان ما شده است. بسیاری از شرکت‌ها و مراکز آزمایشگاهی که از دستگاه‌های خارجی استفاده می‌کنند، به دلیل مشکلات در تأمین قطعات و خدمات، به ما مراجعه می‌کنند، اما دستگاه‌های تولیدی ما به‌راحتی و با پشتیبانی کامل، نیازهای مشتریان را برآورده می‌کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این دستگاه علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، توانسته کمک بزرگی به ارتقای سطح تجهیزات آزمایشگاهی در کشور کند و در مقایسه با نمونه‌های خارجی، ارزآوری و ارزش افزوده بالایی ایجاد کرده است.

انتهای پیام