شناسهٔ خبر: 70343056 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

در افتتاحیه مهنا مطرح شد؛

مشکلات فرهنگی با فعالیت‌های کپسولی و سریع‌السیر حل نمی‌شود

رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی در مراسم افتتاحیه سلسله همایش‌های مهنا گفت: مشکلات فرهنگی با فعالیت‌های کپسولی و سریع‌السیر حل نمی‌شود.

صاحب‌خبر -

حجت‌الاسلام مجید باباخانیبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان هیئت و تشکل‌های دینی، امروز چهارشنبه، ۲۸ آذرماه، اولین روز از گردهمایی تخصصی هیئت نوجوان کشور، تحت عنوان سلسله همایش‌های مهنا در مشهد مقدس آغاز شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مجید باباخانی، رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی در افتتاحیه این مراسم، ضمن قدردانی از حضور پرشور مسئولان و فعالان هیئت نوجوان سراسر کشور، با اشاره به اینکه کار‌های فرهنگی در حوزه نوجوان مستلزم فعالیت بسیار است، اظهار کرد: شرایط فعلی جامعه بیانگر این است که آن طور که باید و شاید، نتوانسته‌ایم در بخش فرهنگی، فعالیت ثمربخش داشته باشیم.

باباخانی افزود: با کار‌های کپسولی و سریع‌السیر و برگزاری چند همایش، این مسئله حل نمی‌شود و مستلزم یک فعالیت عمیق فرهنگی است.

رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی، رسیدن به اهداف را در زمره تداوم تلاش‌ها و فراگیری فعالیت‌ها دانست و به مدرسه علوی به عنوان نمونه‌ای بارز در این امر اشاره کرد.

باباخانی اضافه کرد: به موجب فعالیت‌های فرهنگی، تربیتی و نخبه‌پروری که در مدرسه علوی اتفاق افتاد، در مقطعی ۵۰ درصد از وزرای کشور از این مدرسه بود. به همین جهت اگر بخواهیم مسئله انقلاب اسلامی را ترویج دهیم، نیاز به فراگیری دارد و حتما باید این مسئله تربیتی فراگیر شود.

باباخانی در پایان گفت: سلسله همایش‌های مهنا که به همت مجموعه نخل و مرکز رشد و نوآوری سازمان هیئت و تشکل‌های دینی شروع به فعالیت کرد، آغاز بستری است تا با هم گفت‌و‌گو کنیم و این بستر فراهم شده تا این جریان ادامه‌دار باشد و از تجربه‌های خوبی که در این راه است، استفاده شود.

در ادامه این مراسم، حجت‌الاسلام حامد تقدیری، رئیس ملی بنیاد نوجوان با بیان اینکه نوجوان امروزی ویژگی‌هایی دارد که شاید ۱۰ سال پیش و ۱۰ سال بعد نداشته باشد، افزود: نوجوان امروزی دنبال حق و حقیقت و جهت حرکت آینده خود است. او معمولاً در این سن مباحثی را انکار می‌کند. چون سن نوجوانی سن انکار است. پس باید گفتمان و جهت حرکت را برای او جا بیاندازیم که البته کار ساده‌ای نیست.

تقدیری افزود: امروز سعی می‌کنند برای نوجوان مسئله ایجاد کنند و فضای او را شلوغ کنند. این اتفاق برای ما هم رخ می‌دهد و انقدر فضای کاری ما شلوغ می‌شود که مسائل اصلی در آن گم می‌شود. ما باید برای نوجوان حرکت ایجاد کنیم و سپس با هیئت بتوانیم جهت حرکت برای او تعیین کنیم.

وی تشریح کرد: ما باید هیئت روایتی ایجاد کنیم. هیئت مهم‌ترین تشکیلات مقاومتی است که مهم‌ترین رکن آن نوجوانان هستند و باید برای آن‌ها در مجموعه هیئت نقش تعریف کنیم.

همچنین، حجت‌الاسلام محسن ابراهیمی نیزی در رابطه با فعالیت‌های تربیتی نوجوان اظهار کرد: امروزه در هر کجا که به نتیجه می‌رسیم، مرهون فعالیت‌ها و بذر معنوی هستیم که از گذشتگان به ما رسیده است.

وی ادامه داد: سؤالی دارم که شاید به ظاهر ساده باشد، اینکه چرا مدارس و نظام تعلیم تربیت ما نمی‌تواند دین را به خوبی منتقل کند؟

ابراهیمی گفت: هیئت به عنوان محفلی فرهنگی این مزیت را دارد که هدف‌مند کار را پیش ببرد و با شوق ذهنی و در کنار آن باورمندی و معرفت و علاقه موجب حرکت ذهنیت انسان‌ها باشد.

وی بیان‌ کرد: نکته اساسی اینجاست که بستری فراهم شود تا در هیئت نوجوان، واژه مسئولیت جا بیافتد و نوجوان، صرفاً مخاطب نباشد و خودش در صحنه فعالیت کند، چرا که مسئولیت بخشیدن باعث می‌شود جایگاه فرد مشخص شود.

یادآور می‌شود، سلسله همایش‌های مهنا با موضوع گردهمایی تخصصی هیئت نوجوان کشور از چهارشنبه، ۲۸ تا جمعه، ۳۰ آذرماه در مشهد مقدس برگزار می‌شود.

انتهای پیام