شناسهٔ خبر: 70339993 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

خوراکی‌های محبوب که ممکن است به سرطان منجر شوند - اکونیوز

اقتصاد ایران: یافته‌های جدید پژوهشگران نشان می‌دهند که غذاهای فرا فرآوری‌شده می‌توانند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش دهند. طبق تحقیقات جدید، رژیم غذایی غربی که حاوی مواد غذایی فرآوری‌شده، روغن‌های ناسالم و شکر افزوده است، با التهاب مزمن در بدن ارتباط دارد که می‌تواند به رشد تومورها منجر شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،غذاهای فرا فرآوری‌شده، مانند بستنی، سوسیس، چیپس، نان‌های صنعتی، غلات صبحانه، دونات، نوشیدنی‌های گازدار و سوپ‌های فوری، به‌طور گسترده در رژیم غذایی مدرن مصرف می‌شوند. پژوهشگران دانشگاه فلوریدای جنوبی و مؤسسه سرطان بیمارستان عمومی تامپا در آمریکا، در تحقیقات خود نشان داده‌اند که این نوع غذاها می‌توانند فرآیندهای طبیعی درمان بدن را مختل کرده و موجب التهاب مزمن در بدن شوند.

دکتر تیموتی ییتمن، یکی از اعضای این تیم پژوهشی، اظهار می‌کند که التهاب در بدن افرادی که رژیم‌های غذایی ناسالم دارند، به‌ویژه در تومورهای روده بزرگ، افزایش می‌یابد. این التهاب می‌تواند شبیه به یک زخم مزمن باشد که هیچ‌گاه التیام نمی‌یابد. اگر این افراد به طور روزانه از غذاهای فرا فرآوری‌شده مصرف کنند، سیستم ایمنی بدنشان ضعیف شده و توانایی بدن برای درمان و ترمیم این التهاب کاهش می‌یابد، که در نهایت به گسترش سرطان کمک می‌کند.

یافته‌های پژوهشی نشان می‌دهند که رژیم غذایی غربی که معمولاً شامل مصرف شکر افزوده، چربی‌های اشباع، غذاهای فرا فرآوری‌شده و مواد شیمیایی است، می‌تواند نه تنها موجب افزایش احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ شود، بلکه در پیری زودرس و ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله آلزایمر، دیابت و بیماری‌های قلبی-عروقی نیز نقش دارد.

برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن و سرطان، پژوهشگران پیشنهاد می‌کنند که از غذاهای طبیعی و ضد التهابی استفاده شود. این تغییرات در رژیم غذایی می‌تواند به بهبود سلامت عمومی و کاهش التهاب‌های مزمن کمک کرده و از بروز سرطان جلوگیری کند.

برچسب‌ها: