شناسهٔ خبر: 70332394 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

با حضور تولیت‌های آستان‌های مقدس :

هفتمین اجلاسیه تولیت‌های آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه ایران اسلامی در مشهد

آستان قدس رضوی برای سومین بار امروز میزبان هفتمین اجلاسیه تولیت‌های آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه ایران اسلامی است.

صاحب‌خبر -

هفتمین اجلاسیه تولیت‌های آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه ایران اسلامی در مشهد

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون امور بین الملل آستان قدس رضوی گفت: پیش نشست دوم اجلاسیه هفتم، با حضور اعضای کمیته نمایندگان آستان‌های مقدس، برگزار شد، پیش نشست نخست این اجلاسیه نیز در مهرماه سال جاری در شهر مقدس قم برگزار شده بود.

حجت الاسلام والمسلمین فقیه اسفندیاری افزود: اعضای این اجلاسیه آستان قدس رضوی، آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) در قم، آستان مقدس حضرت احمد بن موسی (ع) در شیراز، آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در شهر ری و آستان مسجد مقدس جمکران در قم هستند.

وی افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز به عنوان متولی امور امامزادگان و نهاد نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت، به عنوان متولی رسمی زیارت در کشور، از دیگر اعضای این اجلاسیه به شمار می‌آیند.

حجت الاسلام والمسلمین اسفندیاری به پیشینه این اجلاسیه اشاره کردو گفت: نخستین دوره اجلاسیه سال ۹۷ به میزبانی آستان قدس رضوی در مشهد، دومین دوره به میزبانی آستان احمد بن موسی (ع) در شیراز، دوره سوم به میزبانی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) در قم، دوره چهارم و پنجم در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۱ به میزبانی آستان قدس رضوی و آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در مشهد و قم و ششمین دوره نیز در سال ۱۴۰۲ به میزبانی نهاد نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت در قم، برگزار شد.

معاون امور بین‌الملل آستان قدس رضوی تأکید کرد: امسال نیز برای سومین بار، آستان قدس رضوی میزبان هفتمین اجلاسیه تولیت‌های آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه ایران اسلامی است و ریاست این اجلاسیه را هم تولیت آستان مقدس رضوی، آیت‌الله مروی، بر عهده دارد.
وی به محور‌های اجلاسیه هفتم در ۳ بخش اصلی اشاره کرد و گفت: بخش اول به گزارش اقدامات و عملکرد اجلاسیه در یک سال گذشته و به تعبیری گزارش اقدام‌های حاصل از مصوبات اجلاسیه ششم، اختصاص دارد.

فقیه اسفندیاری افزود: بخش دوم این اجلاسیه به موضوع تحول در عملکرد‌های دبیرخانه و آستان‌های مقدس در ارتباط با یکدیگر، اختصاص دارد؛ طرح تحولی که با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در مورد مسئله محوری و با نگاهی نو و رویکردی تحولی در خصوص اولویت‌های کارکردی آستان‌های مقدس ایران در تعامل با جامعه و به تعبیری اولویت آستان‌های مقدس برای خدمتگزاری بهتر به جامعه، فراهم شده است.

دبیر هفتمین اجلاسیه آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه اسلامی اضافه کرد: در این راستا ۹ بند پیشنهادی در محور‌هایی مانند پایدارسازی نظام خانواده و پیشگیری از آسیب‌های مرتبط با آن؛ افزایش امید نسبت به آینده فردی و اجتماعی؛ بهبود احساس بی‌اعتمادی و بی‌تفاوتی اجتماعی؛ ارتقای مهارت‌های مرتبط با رسانه و فضای مجازی؛ تقویت همگرایی رسانه‌ای میان اعتاب به منظور ارتقای ضریب اثر و نفوذ اعتاب در فضای فکری و فرهنگی کشور؛ زمینه‌سازی برای افزایش تعداد زائران و ارتقای کیفیت زیارت طرح و برای نظرخواهی به نخبگان حوزوی و دانشگاهی درون سازمانی و برون سازمانی عرضه شد.

وی گفت: نتیجه نظرات این کارشناسان جمع‌بندی شده و در صحن اجلاسیه با حضور تولیت‌های آستان‌های مقدس به مشورت گذاشته خواهد شد تا در خصوص انتخاب اولویت‌های اصلی، رویکرد واحد و مشترکی را داشته باشیم و اقداماتی مشخص را بر اساس این اولویت‌ها تعریف کنیم.

حجت‌الاسلام فقیه اسفندیاری ادامه داد: محور سوم اجلاسیه هفتم نیز به تبادل نظر در مورد استفاده از ابزار‌های نوین در تسهیل و تعالی زیارت و به شکل مشخص‌تر، کاربست‌های هوش مصنوعی در آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه کشور اختصاص دارد.

معاون امور بین‌الملل آستان قدس رضوی با اشاره به تأثیرگذاری این رویداد در امر خدمت‌رسانی بهتر به زائران این آستان‌های مقدس، از این ظرفیت‌های عظیم به‌عنوان پایگاه‌های معنوی جهان اسلام یاد کرد.

فقیه اسفندیاری خاطرنشان کرد: در این نشست، تلاش می‌شود تا با بهره‌گیری از ظرفیت‌های هریک از این آستان‌های مقدس، بستر‌های هم‌افزایی برای استفاده حداکثری از علوم و فناوری روز در خدمت‌رسانی شایسته به زائران این حرم‌های شریف، بیش از پیش فراهم شود.

تولیت آستان قدس رضوی هم در این اجلاسیه گفت: از وظایف مهم تولیت‌های آستان‌های مقدس رشد و تعالی معرفت زیارت به همه مسلمانان و مردم ایران است. 
حجت‌الاسلام و المسلمین احمد مروی افزود: جمعیت ده‌ها میلیونی اماکن مقدس یک ظرفیت بی بدیل است و باید حس حقیقت پذیری در سایه زیارت بوجود بیاید و این حس منوط به چند ساعت حضور نباشد و در زندگی مردم تاثیر گزار باشد.

وی از مهم‌ترین وظایف تولیت‌ها را تببین فرهنگ دینی به مردم، توسعه سبک زندگی با نقش نشر مکتب و معرفت اهل بیت (ع) عنوان کرد.