حجتالاسلام مصطفی فقیه اسفندیاری، معاون امور بینالملل آستان قدس رضوی و دبیر هفتمین اجلاسیه آستانهای مقدس و بقاع متبرکه اسلامی اظهار کرد: این گردهمایی روز چهارشنبه ۲۸ آذرماه از ساعت ۹صبح تا ۲ بعد از ظهر، با حضور تولیتهای آستانهای مقدس، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه و جمعی دیگر از مسئولان و اندیشمندان در حرم مطهر رضوی برگزار میشود.
وی در خصوص اعضای اجلاسیه تولیتهای آستان مقدس و بقاع متبرکه ایران اسلامی اضافه کرد: از بین آستانهای مقدس ایران اسلامی، آستان قدس رضوی در مشهد، آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) در قم، آستان مقدس حضرت احمد بن موسی(ع) در شیراز، آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در شهر ری و آستان مسجد مقدس جمکران در قم، عضو این اجلاسیه هستند.
فقیه اسفندیاری ادامه داد: سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز به عنوان متولی امور امامزادگان و نهاد نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت، به عنوان متولی رسمی زیارت در کشور، از دیگر اعضای این اجلاسیه به شمار میآیند.
وی با اشاره به پیشینه این اجلاسیه خاطرنشان کرد: نخستین دوره اجلاسیه سال ۹۷ به میزبانی آستان قدس رضوی در مشهد، دومین دوره به میزبانی آستان احمد بن موسی (ع) در شیراز، دوره سوم به میزبانی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) در قم، دوره چهارم و پنجم در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۱ به میزبانی آستان قدس رضوی و آستان حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در مشهد و قم و ششمین دوره نیز در سال ۱۴۰۲ به میزبانی نهاد نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت در قم، برگزار شد.
معاون امور بینالملل آستان قدس رضوی تأکید کرد: امسال نیز برای سومین بار آستان قدس رضوی میزبان هفتمین اجلاسیه تولیتهای آستانهای مقدس و بقاع متبرکه ایران اسلامی است و ریاست این اجلاسیه را هم تولیت آستان قدس رضوی، آیتالله مروی بر عهدهدارند.
فقیه اسفندیاری با اشاره به برگزاری این اجلاسیه در سه بخش اصلی تصریح کرد: بخش اول به گزارش اقدامات و عملکرد اجلاسیه در یک سال گذشته و به تعبیری گزارش اقدامهای حاصل از مصوبات اجلاسیه ششم، اختصاص دارد.
وی افزود: بخش دوم این اجلاسیه به موضوع تحول در عملکردهای دبیرخانه و آستانهای مقدس در ارتباط با یکدیگر، اختصاص دارد؛ طرح تحولی که با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در مورد مسئله محوری و با نگاهی نو و رویکردی تحولی در خصوص اولویتهای کارکردی آستانهای مقدس ایران در تعامل با جامعه و به تعبیری اولویت آستانهای مقدس برای خدمتگزاری بهتر به جامعه فراهم شده است.
دبیر هفتمین اجلاسیه آستانهای مقدس و بقاع متبرکه اسلامی خاطرنشان کرد: در این راستا ۹ بند پیشنهادی در محورهایی مانند پایدارسازی نظام خانواده و پیشگیری از آسیبهای مرتبط با آن؛ افزایش امید نسبت به آینده فردی و اجتماعی؛ بهبود احساس بیاعتمادی و بیتفاوتی اجتماعی؛ ارتقای مهارتهای مرتبط با رسانه و فضای مجازی؛ تقویت همگرایی رسانهای میان اعتاب به منظور ارتقای ضریب اثر و نفوذ اعتاب در فضای فکری و فرهنگی کشور؛ زمینهسازی جهت رشد تعداد زائران و ارتقای کیفیت زیارت و... طرح و برای نظرخواهی به نخبگان حوزوی و دانشگاهی درون سازمانی و برون سازمانی عرضه شد.
وی اضافه کرد: نتیجه نظرات این کارشناسان جمعبندی شده و در صحن اجلاسیه با حضور تولیتهای آستانهای مقدس به مشورت گذاشته خواهد شد تا در خصوص انتخاب اولویتهای اصلی، رویکرد واحد و مشترکی را داشته باشیم و اقداماتی مشخص را ذیل این اولویتها تعریف کنیم.
حجتالاسلام فقیه اسفندیاری ادامه داد: محور سوم اجلاسیه هفتم نیز به تبادل نظر پیرامون استفاده از ابزارهای نوین در تسهیل و تعالی زیارت و به شکل مشخصتر، کاربستهای هوش مصنوعی در آستانهای مقدس و بقاع متبرکه کشور اختصاص دارد.
معاون امور بینالملل آستان قدس رضوی با اشاره به تأثیرگذاری این رویداد در امر خدمترسانی بهتر به زائران این آستانهای مقدس، از این ظرفیتهای عظیم بهعنوان پایگاههای معنوی جهان اسلام یاد کرد.
بر اساس گزارش روابط عمومی آستان قدس رضوی، فقیه اسفندیاری خاطرنشان کرد: در این نشست تلاش میشود تا با بهرهگیری از ظرفیتهای هریک از این آستانهای مقدس، بسترهای همافزایی جهت استفاده حداکثری از علوم و فناوری روز در خدمترسانی شایسته به زائران این حرمهای شریف، بیشازپیش فراهم شود.
انتهای پیام