شناسهٔ خبر: 70319355 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اجرای چهار طرح مرمتی برای بهبود شرایط اضطراری مسجد سید اصفهان

اصفهان -ایرنا- مدیرکل میراث‌فرهنگی استان از اجرای چهار طرح مرمتی در گنبدخانه مسجد سید اصفهان که به سبب عوارض فرونشست نامتقارن دچار آسیب‌های جدی شده است خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، مسجد سید یکی از مساجد تاریخی اصفهان و متعلق به دوره قاجار است که در سال‌های اخیر کم‌توجهی به این بنا شرایط نامطلوبی را برای آن رقم زده و آثار فرونشست چون ترک‌ها و نشست های نامتقارن شرایط این مسجد را سخت‌تر کرده است.

آن‌طور که پیشتر سرپرست معاونت میراث‌فرهنگی استان به ایرنا گفته بود، بر اساس تصاویر و گمانه‌زنی ها، حرکت ضلع جنوبی مسجد سید اصفهان و گنبدخانه آن زیاد است و به همین دلیل نجات‌بخشی این ضلع مسجد در اولویت برای تخصیص بودجه قرار دارد.

کارشناسان معتقدند یکی از دلایل شرایط دشوار گنبد و گنبدخانه مسجد سید اصفهان، خالی شدن آبخوان های منطقه است و این اثر تاریخی علاوه بر عوارض فرونشست، به سبب مدیریت چندگانه و نبود یکپارچگی و همیاری نهادهای ذی مدخل برای اداره آن، دچار آسیب‌های جدی شده است.

بر همین اساس مدیرکل میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان امروز درباره آخرین وضعیت این مسجد که از سال گذشته شرایط دشوار نگهداری آن در ایرنا پیگیری شده بود، اعلام کرد که پایش های این بنا از سال گذشته آغاز شده است.

امیر کرم‌زاده افزود: این پایش‌ها با توجه به وجود نشانه‌های بارز نفوذ فرو نشست در محدوده مسجد سید، آغاز شد.

وی گفت: نتایج بررسی‌های علمی کارشناسان این اداره‌کل حاکی است که در شبستان و بنای گنبدخانه در ضلع غربی پدیده فرونشست قالب شده و بنای تاریخی این مسجد را تهدید می‌کند.

وی افزود: از زمستان سال گذشته تا پایان نیمه اول سال جاری، ۴ طرح مرمتی در این مسجد تاریخی، شامل مرمت و بند کشی پشت بام شبستان ها و گنبدخانه ضلع جنوبی و مرمت کاشیکاری‌های مقرنس اضلاع غربی و شرقی مسجد اجرا شده است.

کرم‌زاده مهم‌ترین طرح مرمتی در این مسجد تاریخی را استحکام بخشی کف شبستان و گنبدخانه ضلع جنوبی آن دانست و گفت: این قسمت از بنا به واسطه سست بودن خاک منطقه و نفوذ پدیده فرونشست دچار آسیب‌های جدی شده بود که طی ۶ ماه گذشته و در طی یک دوره عملیات گسترده تمامی کف این محدوده با مساحتی بیش از ۴۰۰ متر مربع استحکام بخشی شد.

وی با اشاره به اینکه این مسجد تاریخی دچار آسیب‌های جدی همچون خطر آسیب فرونشست به بنای گنبد، سیستم فرسوده برق کشی، ریزش مکرر تزیینات کاشی‌کاری و آسیب جدی به تزیینات منحصربه‌فرد چوبی پنجره‌ها به‌ویژه بنای چهلستون این مسجد شده است، گفت: با توجه به اینکه این مجموعه در اختیار این اداره کل نبوده و دارای ۲ هیات امنا است، نیازمند توجه ویژه مسوولان ذی‌ربط و یاری‌رسانی فوری آنان به این اداره‌کل به‌منظور حفاظت بهینه از این مسجد تاریخی است.