به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، امیر کرم زاده در گفت و گویی خاطرنشان ساخت: با توجه به وجود نشانههای بارز نفوذ مقوله فرو نشست در محدوده مسجد سید اصفهان، عملیات پایش این بنای تاریخی از سال گذشته آغاز شد.
نتایج بررسیهای علمی کارشناسان این ادارهکل حاکی است که در شبستان و بنای گنبدخانه در ضلع غربی پدیده فرونشست قالب شده و بنای تاریخی این مسجد را تهدید میکند.
وی افزود: از زمستان سال گذشته تا پایان نیمه اول سال جاری، ۴ طرح مرمتی در این مسجد تاریخی، شامل مرمت و بندکشی پشت بام شبستانها و گنبد خانه ضلع جنوبی و مرمت کاشیکاریهای مقرنس ابلاغ غربی و شرقی مسجد اجرا شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان تصریح کرد: مهمترین طرح مرمتی در این مسجد تاریخی، استحکام بخشی کف شبستان و گنبدخانه ضلع جنوبی مسجد بود که به واسطه سست بودن خاک منطقه و نفوذ پدیده فرونشست دچار آسیبهای جدی شده بود که در طی شش ماه گذشته و در طی یک دوره عملیات گسترده تمامی کف این محدوده با مساحتی بیش از ۴۰۰ متر مربع استحکام بخشی شد و خوشبختانه هماینک آسیب جدی این محدوده را تهدید نمیکند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان تاکید کرد: این مسجد تاریخی متاسفانه دچار آسیبهای جدی همچون خطر آسیب فرونشست به بنای گنبد، سیستم فرسوده برق کشی، ریزش مکرر تزیینات کاشیکاری و آسیب جدی به تزیینات منحصربهفرد چوبی پنجرهها بهویژه بنای منحصربهفرد چهلستون این مسجد شده است که با توجه بهاینکه این مجموعه در اختیار این ادارهکل نبوده و دارای دو هیئت امنا میباشد نیازمند توجه ویژه مسئولان ذیربط و یاریرسانی فوری آنان به این ادارهکل بهمنظور حفاظت بهینه از این مسجد تاریخی است.
مسجد سید اصفهان از مساجد بزرگ و از بناهای تاریخی دوره قاجار در شهر اصفهان است. این مسجد که به نام بنیانگذار آن سید محمدباقر شفتی شهرت دارد، در سال ۱۲۴۰ق در محله بیدآباد اصفهان بنا نهاده شد. مسجد دارای تزئینات و ویژگیهای متعدد معماری در شبستانها، گنبدها، محراب، ایوان، گلدسته، کتیبهها و کاشیکاریها است. چهار وقفنامه برای مسجد، بین سالهای ۱۲۶۲ق تا ۱۲۷۳ق نگاشته شده و همه مکانهای مسجد برای موارد خاص وقف شده است. مقبره سید شفتی و فرزندان او در این مسجد قرار دارد.