شناسهٔ خبر: 70315549 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

درودیان تأکید کرد:

تعیین‌تکلیف پرونده‌های کلان بانکی با هدف تحقق عدالت در تأمین مالی

کارشناس اقتصادی با بیان اینکه تأمین مالی باید ایجاد رونق کند، گفت: بسیاری از مطالبات بانکی هنوز تسویه نشده‌اند و ضرورت دارد برای این موضوع چاره‌ای اندیشیده شود، چون با تسویه این مطالبات بدون اینکه پولی چاپ شود، نقدینگی به نظام بانکی بازخواهد گشت.

صاحب‌خبر -

حسین درودیان

حسین درودیان، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با ایکنا، درباره وضعیت تأمین مالی واحدهای تولیدی در سال آینده و راهکارهای بهبود این وضعیت گفت: شرایط تأمین مالی پروژه‌های عمرانی و تولیدی خیلی مساعد نیست و با کسری بودجه‌ای که وجود دارد، احتمال می‌رود دولت در حوزه تأمین مالی تولید و تکمیل پروژه‌های عمرانی با مشکل مواجه شود.

وی با بیان اینکه تأمین مالی تولید در درجه اول به وضعیت نظام بانکی و سپس شرایط حاکم بر بازار سرمایه مرتبط است، اظهار کرد: وقتی فشار بر بودجه زیاد شود دولت برای کاهش این فشارها بخشی از آن را به شبکه بانکی و بخشی دیگر را به بازار سرمایه منتقل می‌سازد. اتفاقی که امروز در کشور به وقوع پیوسته و شاهد هستیم، آن است که تأمین مالی تولید به تأمین مالی دولتی یا تأمین کسری بودجه دولت تبدیل شده است.

دو اقدام برای تقویت تأمین مالی

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در چنین شرایطی نمی‌توان به نفع تولید کار خاصی انجام داد مگر آنکه یک سری پرونده‌های بزرگ بانکی تعیین‌تکلیف شوند و اینکه مقداری سقف هدف‌گذاری نرخ رشد نقدینگی بالاتر رود و انجام این دو اقدام تا حدودی دست بانک‌ها را برای تأمین مالی بازتر می‌کند.

درودیان با اشاره به نقش «کراد فاندینگ‌ها» تأمین مالی جمعی در تأمین کسری بودجه تولید و تقویت زنجیره تأمین مالی واحدهای تولیدی اظهار کرد: پلتفرم‌های تأمین مالی جمعی توان محدودی دارند و از آنجا که سیاست‌های انقباضی در کشور در جریان است، نرخ این نوع تأمین مالی تا حدودی بالاست. در شرایط کنونی بهترین راهکار همان تعیین‌تکلیف پرونده‌های بزرگ بانکی یعنی وصول مطالبات بزرگ و افزایش ظرفیت‌های تسهیلات‌دهی است که اگر چنین اتفاقی بیفتد نه نقدینگی جدیدی خلق خواهد شد و نه تورم به وجود می‌آید.

وی با بیان اینکه رشد نقدینگی فی‌نفسه ایرادی ندارد، گفت: در حالت تعادل، رشد نقدینگی برای اقتصاد لازم و ضروری است اما اگر شرایط اقتصادی متعادل نباشد این اقدام زیان‌بار هم خواهد بود. باید هدایت صحیح نقدینگی اتفاق بیفتد و از انحراف منابع جلوگیری شود و در صورت تحقق این مهم قطعاً کسری بودجه کاهش پیدا می‌کند و عملکرد تأمین مالی بهبود می‌یابد.

تأمین مالی باید ایجاد رونق کند

این کارشناس اقتصادی تأکید کرد: تأمین مالی باید ایجاد رونق کند و رشد نقدینگی در مسیر تأمین مالی و تقویت تولید مورد استفاده قرار گیرد ولی متأسفانه در کشور ما رشد نقدینگی به سمت بازارهای موازی و سفته‌بازانه سوق پیدا کرده و در نتیجه وقتی پول وارد چرخه تولید و فعالیت‌های مولد اقتصادی نشود، کسری بودجه و تورم را به وجود می‌آورد. بسیاری از مطالبات بانکی هنوز تسویه نشده‌اند و ضرورت دارد برای این موضوع چاره‌ای اندیشیده شود چون با تسویه این مطالبات بدون اینکه پولی چاپ شود، نقدینگی به نظام بانکی بازخواهد گشت.

درودیان در پایان گفت: تأمین مالی فرآیند پیچیده‌ای است که اگر به درستی انجام نشود هیچ کمکی به تولید نمی‌کند و بی‌عدالتی اقتصادی را دامن می‌زند و کسری بودجه را شدت می‌بخشد. در ایران به خاطر وجود تورم شدید باید احتیاط کرد و مراقب بود به اسم تأمین مالی، نقدینگی جدید ایجاد نشود تا مبادا تورم افزایش پیدا کند. از سوی دیگر ضرورت دارد دولت برای کسری بودجه چاره‌ای اساسی بیندیشد.

گفت‌وگو از سعید امینی

انتهای پیام