شناسهٔ خبر: 70308508 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سازمان بهزیستی | لینک خبر

رئیس سازمان بهزیستی کشور در بازدید از مجتمع آموزشی نیکوکاری توان یابان مشهد عنوان کرد:

رسیدن به اشتغالِ پایدار با توانمندسازی و حرفه آموزی در پسارهسپاریِ جامعه هدف 

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: برای رهسپاری فرزندان بهزیستی پس از ۱۸ سال، بدون استثناء باید آموزشهای لازم را در پیشارهسپاری و قبل از ترخیصِ فرزندان از مراکز فرا گرفته و به دنبال آن بعد از ورود به جامعه و رهسپاری با در نظر داشتن اصلِ اشتغالِ پایدار، وام های خوداشتغالی را نه به افراد بلکه به خیرین و موسساتِ موردِ وثوق سازمان با هدف ایجاد، پایداری و ماندگاریِ اشتغالِ فرزندان عزیزمان واگذار کرد. 

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور صبح روز دوشنبه ۲۶ آذرماه در بازدید و در دیدار با هیأت مدیره مجتمع آموزشی نیکوکاری توان یابان مشهد، رییس اتاق بازرگانی ‌صنعت ‌معدن خراسان، رییس مجمع خیرین مدرسه ساز و توسعه اموزشهای فنی وحرفه ای و نیز در جمع خیرینِ مرکز معلولین شهید فیاض بخش، هیأت مدیره انجمن ضایعه نخاعی و انجمن معلولین ذهنی با نیازهای ویژه استان خراسان رضوی گفت: کارآفرینی و اشتغال با تسهیلگریِ شغلی و مداخلاتِ بهنگام و پیشگیری از معلولیت ها در سطح اول به عنوان یک حلقه مفقوده است که می بایستی برای حمایت های آموزشی و کارآفرینی تلاش مضاعف داشت. 

دکتر سیدجواد حسینی گفت: با توجه به اینکه در ایران سالانه ۶۷ هزار نفر به دلیل تصادفات جاده ای دچار نقص جسمی و معلولیت می شوند و این افراد هر سال به جمعیت هدف سازمان اضافه می شوند. فعالیت های سازمان بهزیستی نیز تحت الشعاع قرار می گیرد و با موج عظیمی از مشکلات روبرو هستیم که باید با برنامه ریزیِ درست و مطالبه گری از دیگر دستگاه هایِ وظیفه مند و دارای نقش به صورت مضاعف تلاش نمود. 

وی ضمن اعلام اینکه هم اکنون در حال اصلاح آیین نامه ها و شیوه نامه های مجوز موسسات غیردولتی هستیم، موسسات غیردولتی را شامل ۳ دسته عنوان نمود و گفت: یک سری از موسسات در راستای فعالیتهای بهزیستی هستند، دیگری موسساتی که اهدافی غیر از فعالیتهای بهزیستی را دارند و در نهایت موسساتی که تبدیل به مراکز بسیار بزرگ و در عمل با مشکلاتِ فراوانی مواجه شده اند؛ که می توان مورد دوم و سوم را به عنوان یک موضوع آسیب زا در حوزه هماهنگی موسسات غیردولتی عنوان کرد. 

دکترحسینی در ادامه گفت: با توجه به تعدد فعالیتها و وظایفِ فراوان، ساختار بهزیستی هم اکنون در حد و اندازهِ یک وزارتخانه فعالیت می کند و این امر، همیشه یک مشکل اساسی محسوب می شود. در عین حال، ما دو موضوع را در دستور کار اصلی خود قرار داده ایم. یکی اینکه باید مردم را در بخش غیردولتی به صورت تشکیلاتی وارد حوزه های تخصصی کنیم و دیگری در قالب توسعه موضوعی و توسعه قشری که غالباً قشر سالمندی نیز هستند دخیل بدانیم. 

وی گفت: در حال برنامه نویسی توسط یک تیم کارشناسی هستیم تا بتوانیم نظارت بر موسسات غیر دولتی را با هدفِ توانمندسازیِ مددجویان و توانخواهان به شیوهِ مردمی به خود شبکه های مردمی نظیر شبکه مراکز مثبت زندگی، شبکه مراکز فرزندان و ... در سطح کشور واگذار کنیم. 

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: ضمن تأکید مجدد بر اینکه ساختار سازمان بهزیستی متناسب با فعالیتهایِ گسترده نیست ولی معتقد به ارتقاءِ ساختار هستیم و در این راستا با هدفِ توسعه مشارکتهای مردمی، توسعه شبکه داوطلبان و ضرورت آن را در دستور کار قرار دادیم به گونه ای که در بسترهای محلات و محله محوری، اقداماتی ابتکاری و حاصلِ تلاشِ اینجانب به عنوان رئیس سازمان، اتاق فکر و مشاورین عالی سازمان بهزیستی کشور، موضوعِ " بهزیست محله" راه اندازی شد که می بایستی از پتانسیل و ظرفیتهای بسیار فراوانِ دیگر دستگاهها، نهادهای عمومی و خصوصی همانند مدارس، خانه های بهداشت، مساجد، انجمن های معلولین، شبکه ها و دیگر مواردی از این دست بهره جست و ضمن تعریف یک شاخص در بهزیستی، خدمات را از قبل از تولد تا پس از فوت برای مردم، به عنوان یک اصل مهم گسترش داد و از طریق خودِ مردم به بهترین وجه پیگیری و اقدام کرد. 

وی ادامه داد: برای رهسپاری فرزندان بهزیستی پس از ۱۸ سال، بدون استثناء باید آموزشهای لازم را در پیشارهسپاری و قبل از ترخیصِ فرزندان از مراکز فرا گرفته و به دنبال آن بعد از ورود به جامعه و رهسپاری با در نظر داشتن اصلِ اشتغالِ پایدار، وام های خوداشتغالی را نه به افراد بلکه به خیرین و موسساتِ موردِ وثوق سازمان با هدف ایجاد، پایداری و ماندگاریِ اشتغالِ فرزندان عزیزمان واگذار کرد. 

دکتر سیدجواد حسینی در پایان ضمن تقدیر از خیرینِ حاضر و اهمیتِ پرداختن به موضوع سالمندی گفت: با توجه به برآورد حاصل شده و بر اساس واقعیتِ موجود، جمعیتِ سالمندِ کشور ایران در سال ۱۴۳۰ به بیش از ۳۳درصد خواهد رسید و در مواجهه به ورودِ موج بزرگ سالمندی هستیم که بایستی ضمن تلاش مضاعف برایِ اجرایِ دقیق سندملیِ سالمندان، از هم اکنون برنامه ریزیِ دقیقِ اجرایی داشته باشیم و با استفاده از پتانسیلِ بخشِ مردمی و با اجرایِ طرحهایی نظیرِ " بهزیست محله" ورودِ مطلوبی در بطن جامعه، با مردم و برای مردم و با وفاق عمومی ورود نماییم.