به گزارش ایرنا، حسین محمودی روز دوشنبه در نشست خبری ستاد انرژی خراسان رضوی با اشاره به سرما و برودت هوا افزود: در روزهای سرد سال مصرف گاز به شدت افزایش مییابد و به دنبال آن، تامین سوخت نیروگاههای برق نیز با محدودیت روبرو خواهد شد که به محدودیت برق نیز منجر می شود.
وی بیان کرد: در استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی بیش از ۶ هزار مگاوات نیروگاه نصب شده است که از بین آنها فقط یک نیروگاه مازوت میسوزاند، باقی نیروگاهها گاز یا گازوئیل مصرف میکنند.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای خراسان رضوی با تاکید بر لزوم صرفه جویی در مصرف گاز توسط شهروندان در شرایط سخت کنونی ادامه داد: کل مصرف سوخت نیروگاههای سه استان خراسان شمالی، جنوبی و رضوی در زمستان ۱۸ میلیون متر مکعب است که با مشارکت در پویش کاهش ۲ درجهای دما، به راحتی میتوانیم سوخت مورد نیاز این نیروگاهها را تامین کنیم تا محدودیتی در تامین برق نداشته باشیم.
صرفه جویی ۲۵ میلیون متر مکعب گاز با هر درجه کاهش مصرف انرژی
وی اظهار کرد: با هر درجه کاهش مصرف انرژی در محیطهای خانگی و اداری به میزان ۲۵ میلیون متر مکعب در مصرف گاز صرفه جویی خواهد شد.
محمودی ادامه داد: منابع تامین سوخت مایع در جنوب کشور واقع شده است و کارکنان در شرکت پخش فرآورده های نفتی باید بیش از ۲ هزار کیلومتر مسافت را طی کنند تا سوخت مایع را به نیروگاه ها برسانند.
وی با بیان اینکه در زمستان به هیچ وجه با محدودیت توان تولیدی برق در نیروگاه ها مواجه نیستیم، افزود: آنچه موجب محدودیت برای صنعت برق در زمستان میشود، عدم تامین سوخت گاز یا مایع مورد نیاز برای نیروگاه ها است.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای خراسان گفت: تاکنون نیز تا حدود زیادی سوخت نیروگاهها تامین شده است، اما محدودیت ها در تامین سوخت نیروگاه ها باعث محدود شدن تولید برق و در نهایت اعمال محدودیت در مصرف برق برای مشترکین می شود.
وی با اشاره به پایداری شبکه برق در شرایط کنونی گفت: از عموم مردم درخواست داریم در پویش کاهش ۲ درجه کمتر با حداکثر همت و تلاش خود شرکت کنند، چراکه ضمن مدیریت مصرف بهینه برق و گاز به حفظ منابع انرژی و پایداری شبکه برق کشور کمک بزرگی خواهند کرد و باعث میشوند که محدودیتی در برق وجود نداشته باشد و برق صنایع تامین شود.
به گزارش ایرنا، قدرت اسمی نیروگاههای نصب شده در استانهای خراسان که زیر پوشش شرکت برق منطقهای خراسان است، ۶ هزار و ۵۱۹ مگاوات و قدرت عملی آن در اوج بار تابستان پنج هزار و ۶۶۸ مگاوات است، این نیروگاه ها نیز شامل نیشابور، فردوسی، توس، شریعتی، شیروان، راشد، مشهد، کاوه، قاین، شمس سرخس، بادی بینالود و ابن یمین هستند.
کل پستهای شبکه انتقال و فوق توزیع در استانهای خراسان ۲۰۵ پست، کل ترانس های شبکه خراسان به استثنای پستهای اختصاصی ۳۰۴ دستگاه به ظرفیت ۱۴ هزار و ۷۳۵ مگاولت آمپر است