به گزارش قدس خراسان، مدیر عامل شرکت برق منطقهای خراسان صبح امروز در ستاد خبری انرژی استان در شرکت گاز خراسان رضوی عنوان کرد: با آغاز فصل سرد که عمدتا در شرق و شمال شرق کشور به ویژه در خراسان رضوی محسوس است با محدودیت هایی مواجه میشویم که عمدتا در حوزه تامین انرژی به ویژه انتقال گاز است.
حسین محمودی ادامه داد: چون با افزایش سرما و برودت مصرف گاز در استان در حوزه مصارف خانگی و اداری افزایش پیدا میکند. آمارها نشان می دهد بیش از ۸۵ درصد مصارف گاز در حوزه خانگی و تجاری و بخشی صنعتی است و یکی از مصارف عمده گاز و سوخت مایع که نفت و گاز باشد در نیروگاهها است.
وی افزود: نیروگاههای کشور شاید بیش از ۹۰ درصد از گاز و سوخت مایع استفاده میکنند و تولید برق دارند و با افزایش مصرف گاز در بخشهای دیگر مانند خانگی و تجاری در فصل سرد محدودیتهایی برای تامین سوخت نیروگاهها ایجاد میشود و همین باعث میشود نتوانیم از حداکثر ظرفیت نیروگاهی در استان و کشور بهره مند و تولید برق داشته باشیم.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای خراسان درباره دلایل ایجاد محدودیت در مصرف برق توضیح داد: نیاز مصرف ما در فصل سرد یا در اواسط پاییز تا زمستان ۵۰ درصد نیاز مصرف اوج تابستان است. یعنی در زمستان با محدودیت توان تولیدی مواجه نیستیم اما آنچه که موجب محدودیت برای صنعت برق میشود، محدودیت تامین سوخت گاز و مایع است. در حوزه تامین سوخت حداکثر آن برای نیروگاههای شرق کشور تامین شده که تامین سوخت مایع با فاصله حدود دو هزار کیلومتر از پالایشگاه های جنوب کشور به سختی انجام می شود تا خللی در تامین سوخت نیروگاه ها ایجاد نشود. اما به دلیل برخی محدودیتها در حوزه برق ناچار به اعمال برخی محدودیت ها هم خواهیم شد.
محمودی در خصوص مازوت سوزی در نیروگاه های خراسان رضوی عنوان کرد: مازوت یک حامل انرژی است. در یک جستجو ساده می توان دریافت همه کشورهای پیشرفته از همه حامل ها استفاده میکنند و در ایران هم همین طور است. در استان خراسان بزرگ که بیش از شش هزار مگاوات نیروگاه نصب شده داریم یک نیروگاه توس مازوت می سوزاند که آن هم سوخت دوم آن است. بقیه نیروگاهها مازوت سوزی ندارند و آلایندگی سطح جامعه تنها به نیروگاه به دلیل مازوت سوزی اختصاص ندارد و نباثید سهم وسیله نقلیه را در این زمینه نادیده گرفت. این مصرف مازوت نیز مربوط به زمانی است که سوخت دیگر مصرف نشود و سایر نیروگاه ها نفت و گاز مصرف میکنند.
وی ضمن تاکید بر ادامه پویش دو درجه کمتر ادامه داد: ما بیش از دوازده هزار کیلومتر خطوط انتقال فوق توزیع داریم که در نقاط استان کشیده شده است و علاوه بر تولید نیروگاه های استان بیش از هزار مگاوات هم برق از شبکه سراسری دریافت میکنیم و شبکه پایدار است. هر درجه کاهش دما بیش از ۲۵ میلیون متر مکعب گاز یا معادل آن گازوئیل صرفه جویی می شود و با دو درجه کاهش دما ۵۰ میلیون لیتر سوخت صرفه جویی می شود. کل مصرف نیروگاههای ما در یک روز ۱۸ میلیون لیتر متر مکعب گاز در استان های خراسان است و این صرفهجویی موجب تامین راحت سوخت برای نیروگاهها خواهد شد.
مصرف روزانه یک میلیون لیتر سوخت هواپیما در مشهد
در ادامه این برنامه های ستاد خبری انرژی استان، مدیر عامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی خراسان رضوی در جمع خبرنگاران گفت: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی به ویژه منطقه خراسان رضوی وظیفه تامین فرآورده ها و نگهداشت و توزیع فرآورده های نفتی را برعهده دارد. خراسان رضوی دورترین نقطه مبادی تامین و دومین مصرف کننده استانی فرآورده های نفتی است و دسترسی ما به مبادی تامین یعنی پالایشگاه ها دورترین نقطه است و عمده فعالیت این شرکت تامین فرآورده با نفتکش است.
علی اصغر اصغری ادامه داد: این شرکت در تمام فصول فعال است یعنی در تابستان ها موضوع استقبال از زائران و دهه پایانی ماه صفر اهمیت زیادی پیدا میکند و بعد از پیک تابستان وارد پیک پاییز و ذخیره سازی نیروگاه می شویم که با پیک مصرف نیروگاه ها همزمان است.
وی با اشاره به انواع فرآوردههایی که این شرکت توزیع میکند گفت: بنزین موتور برای حمل و نقل، نفت سفید برای گرمایش خانوارها، نفت و گاز برای بخش عمده نیروگاهها و نفت کوره برای صنایع مصرف کننده را این شرکت توزیع می کند.
مدیر عامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی خراسان رضوی فرودگاه مشهد را بعد از فرودگاه مهرآباد تهران، دومین مصرف کننده سوخت هواپیما دانست و ادامه داد: روزانه یک میلیون لیتر سوخت برای ناوگان هوایی کشور را ما تامین می کنیم. در کنار این ها تامین سوخت گاز مایع را نیز در دستور کار داریم و تامین سوخت ۴۵۰جایگاه سوخت از جمله سی ان جی نیز در دستور کار ماست.
اصغری تشریح کرد: فرآورده های ما دو ویژگی حساسیت امنیتی و تفاوت نرخ است که با کشورهای امنیتی دارد یعنی باید هم توزیع درستی داشته باشیم و هم اینکه از توزیع خارج از شبکه در مرزها جلوگیری کنیم که توانسته ایم در این زمینه تعادل سازی خوبی انجام دهیم.
وی در خصوص تامین سوخت دوم صنایع گفت: هر سال اطلاع رسانی لازم در سازمان های ذی ربط برای ذخیره سازی انجام میدهیم و فصل تابستان فصل ذخیرهسازی در تابستان است. در حال حاضر زمان ذخیرهسازی نیست و زمان مصرف است. برای صنایع نیز تلاش کردیم سوخت این صنایع را تامین کنیم. بنزین سوپر تابع سیاست های کشور است و ما نیز بر همان اساس در خراسان رضوی پیش رفتیم و امسال نیز فرآوردههای لازم را تامین کردهایم و امسال هشت درصد نسبت به سال پیش مصرف بیشتری در نیروگاههای استان داشته ایم البته مصرف نیروگاه ها هم بیشتر بوده است و تولید برق بیشتری داشته اند.
از معرفی ادارات دولتی پر مصرف برق معذور هستیم
مدیر عامل شرکت توزیع برق مشهد نیز با حضور در ستاد انرژی استان خاطر نشان کرد: در شرایط سختی هستیم و نیروگاه ها برای تولید برق فعال اند ولی به دلیل محدودیت در تامین سوخت نیروگاه ها، برای مصرف محدودیت هایی داریم.
عبدالوحید مهدوی نیا ادامه داد: برای یک میلیون و ۸۰۰هزار مشترک شهر مشهد پیک بار هزار و ۳۰۰ مگاواتی داریم که شصت درصد یعنی ۷۵۲ مگا وات در بخش خانگی ، صنعت ۲۸۰ مگاوات یعنی ۱۸ درصد، عمومی و اداری در حدود ۱۰۰ مگا وات، تجاری ۸۰ مگاوات و کشاورزی و پمپ های آب حدود ۶۰ مگاوات برق مصرفی داریم. حدود ۷۰ درصد مشترک زیر یک و نیم برابر الگوی مصرف و ۳۰ درصد مشترکان بالای ۲.۵ برابر مصرف داریم که لازم است آن را کاهش دهند.
وی درباره راهکارهای عبور از پیک مصرف عنوان کرد: بستههایی برای عبور از این شرایط داریم که شامل ۷ بند است. در بخش صنعتی صنایع با دیماند مصرفی دو مگاوات و بالاتر باید حداقل سه شبانه روز ۹۰ درصد بار خود را محدود کنند و که تنها برای روشنایی و حداقل مصرف بهره برداری دارند. صنایع کمتر از دو مگاوات حداقل باید ۹۰ درصد بار خود را در دو شبانه روز کم کنند و ادارات نیز بایدنسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش مصرف داشته باشند. کشاورزان نیز باید از ساعت ۱۶ تا ۲۱ رعایت مصرف داشته باشند که کشاورزان با توجه به شرایط آب و هوایی میزان بیشتری را رعایت کرده اند.
مدیر عامل شرکت توزیع برق مشهد ادامه داد: قرار است به علت کمبود سوخت خاموشی ها نامنظم و پراکنده نباشد و برنامهریزی کردهایم و از دیشب برنامهریزی ها مشخص شده و پیامک برای مشترکان ارسال شده و با مراجعه به سایت شرکت، ساعت خاموشی از فردا از ۸ تا ۱۰ شب در بلوک های ۲ ساعته خواهد بود و قطعی در هر ساعت باشد در روزهای بعد هم در همان ساعت خواهد بود. برای برخی مشترکان خاص مانند مدیران ساختمان ها برای مدیریت آسانسورها و درب های برقی، نانوایی ها برای ساعات پخت، جانبازان و بیماران خاص نیز پیامک ارسال شده است و هماهنگی های لازم برای مدیریت چراغ های راهنمایی و رانندگی صورت گرفته است. از شنبه این هفته خاموشی بدون اطلاع رسانی نداشته ایم. اما زمانی که بار بالاست، همین موضوع موجب میشد خاموشی نامنظم داشته باشیم و تا زمان تامین سوخت نیروگاه ها به صورت برنامه ریزی شده ادامه دارد.
مهدوی نیا در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره معرفی ادارات پرمصرف گفت: ۹۹۰ اداره مشغول کار هستند که کنترل هوشمند بر آنان داریم اگر مصرف آنان بیش از ۵۰ درصد شود، برقشان قطع میشود که گاهی ۲۰۰اداره نیز قطعی برق داشته ایم. که معرفی و بیان نام آنان به دلیل برخی از محدودیت ها معذور هستیم.