محمد بادپا، ناظر فنی بخش قرائت ترتیل و حفظ چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در گفتوگو با خبرنگار ایکنا گفت: این دوره از مسابقات قرآن کریم در استان آذربایجان شرقی و به میزبانی بسیار خوب شهر تبریز از لحاظ کمی و کیفی در سطح خوبی در حال برگزاری است.
وی افزود: دستاندرکاران و میزبانان تبریزی با مهربانی تمام در حال کار و خدمت به قرآن کریم هستند و به لطف الهی تمامی فعالیتها و خدمات در این حوزه تا امروز قابل قبول بوده است. همچنین بحث تکریم شرکتکنندگان و داوران بسیار خوب مدیریت شد.
ناظر فنی بخش قرائت ترتیل و حفظ چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن با اشاره به عملکرد داوری این دوره از مسابقات گفت: در این دوره شاهد حضور بهترین داوران کشور هستیم و تا امروز تنها یک اعتراض در شیوه داوریها داشتیم که آن هم وارد نبود و نتیجه بعد از بررسی مجدد اعلام شد.
بادپا با بیان اینکه کارنامه متسابقان بلافاصله بعداز داوری آماده میشود، افزود: نمرههای متسابقان به صورت بسیار دقیق و با نظارت سه نفر از اساتید بررسی میشود و تنها بنده به عنوان ناظر فنی به این نمرات نظارت ندارم؛ بلکه استاد سیداحمد مقیمی و سیدعباس انجام به عنوان ناظران ستاد عالی بعد از ملاحظات بنده، نمرات ارائه شده را مجدداً ارزیابی و بازبینی میکنند و به همین جهت نمرهدهی داوران نسبت به سال گذشته بدون اشکالتر شده است.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته گاهی دقتنظر برخی داوران نسبت به نمرهدهیها کم بود، تصریح کرد: در فرایند نمرهدهی فعلی دو داور همزمان در هر رشته نمرهها را وارد میکنند و در هر رشته برای هر متسابق نمره داده میشود؛ این کار باعث شده است تا دقت نظر بسیار بالا برود. البته نمرهدهی داوران هم بسیار به هم نزدیک است به طوری که از این شیوه و فرایند نمرهدهی حرفهای لذت میبریم.
ناظر فنی بخش قرائت ترتیل و حفظ چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم ادامه داد: این شیوه نمرهدهی به عدالت بسیار نزدیک شده است، چراکه دقت در ارائه نمرهها بسیار بالا رفته است و نظارتها دقیقتر شده است. باتوجه به اینکه سال گذشته نمرهدهی بهصورت رایانهای ارائه میشد، شخصاً موافق این شیوه نبودم و امروز که شیوه نمرهدهی به سبک کاغذی بازگشته است، احساس میکنم که نمرهها بهصورت دقیقتر و ریزتر داده میشود.
بادپا با بیان اینکه سیستم نمرهدهی با استفاده از کامپیوتر سبک بدی نبود، اما لازمه آن یک آموزش دقیق و خوب بود که این اتفاق به آن شکلی که ما توقع داشتیم رخ نداد، گفت: حق و حقوق شرکتکننده برای ما بسیار مهم است. حقیقتاً مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف از هیچ چیزی برای تقویت فرایند داوری مسابقات دریغ نکردند و ما هر آنچه که از ایشان تقاضا کردیم در اختیار ما قرار دادند.
ناظر فنی بخش قرائت ترتیل و حفظ چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن با تاکید بر اینکه سال به سال شاهد پویایی بهتر در عرصه کمی و کیفی مسابقات هستیم بیان کرد: زمانی شیوع کرونا باعث افت کیفیت اجراهای شرکتکنندگان شده بود، اما امروز شاهد افزایش کیفیت مسابقات هستیم. آنچه در این حوزه مهم است بحث آموزش در طول سال است و اینکه بچههای قرآنی رصد شده و دیده شوند؛ کاری که کم و بیش اتفاق افتاده است، اما با حد مطلوب فاصله داریم.
یادآور میشود، مرحله نهایی چهلوهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش آقایان طی روزهای ۱۹ تا ۲۹ آذرماه جاری در بخش آوایی در مصلای تبریز در حال برگزاری است و حضور در سالن مسابقات برای عموم آزاد است.
رقابتهای بخش آقایان در رشتههای آوایی شامل قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ ۲۰ جزء و حفظ کل در مقطع بالای ۱۸ سال و قرائت تحقیق و حفظ کل در مقطع زیر ۱۸ سال طی این هفته همه روزه بهصورت زنده از ساعت ۱۴ تا ۲۱ از رادیو قرآن و شبکه قرآن و معارف سیما پخش میشود.
پیش از این در همین محل شاهد رقابتهای بخش بانوان طی روزهای ۱۲ تا ۱۹ آذرماه بودیم که نفرات برتر آن طی مراسمی در بخشهای نغماتی و آوایی تجلیل شدند. همچنین بخش نغماتی آقایان چهلوهفتمین دوره مسابقات نیز نفرات برتر خود را شناخت.
مخاطبان ایکنا میتوانند در پرونده ویژه خبری چهل و هفتمین مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف پیگیر اخبار این رویداد باشند، همچنین مطالب در کانالهای ایکنا در شبکههای اجتماعی به نشانی iqnanews قابل مشاهده است.
گفتوگو از وهاب خدابخشی
انتهای پیام