زینب خزعلیزاده از استان خوزستان شرکتکننده در رشته قرائت تحقیق بالای 18 سال چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم بانوان که حائز رتبه سوم این دوره از مسابقات شد، در گفتوگو با ایکنا این موفقیت را به خانواده خود که طی این مدت پشتوانه قوی برای وی بودند هدیه کرد و گفت: خدا را شاکرم به دلیل توفیقی که به من عطا شده است و همه اینها از لطف قرآن و اهل بیت(ع) است. در مسیر قرآن و عامل به آن بودن مهم است.
وی در پاسخ به این سؤال که چند سال است که قرائت قرآن انجام میدهید؟ گفت: پدر و مادرم قرآنی هستند و مادرم مدرس قرآنند و از دوران ابتدایی در حال حفظ قرآن بودم و بعد که بزرگتر شدم متوجه شدم که در رشته قرائت تحقیق قرآن استعداد بیشتری دارم و از 12 سالگی کار را تخصصی آغاز کردم و اساتید مختلف به من در این زمینه کمک کردند.
خزعلیزاده با اشاره به اینکه از سبک استاد مصطفی اسماعیل تقلید میکند، گفت: همه این تلاشها موجب شد امسال عنوان قاری درجه دو را از شورای عالی قرآن کسب کنم، این بالاترین عنوان برای یک قاری است و عنوان قاری ممتاز برای اولین بار از سوی یک بانوی ایرانی کسب شده است و همه این توفیقات را مدیون قرآن هستم.
وی در پاسخ به این سؤال که خانواده چطور میتواند به استعداد قرآنی فرزند خود پی ببرد؟ گفت: زمینه فعالیت را برای او فراهم کنند نه اینکه با اجبار بخواهند او را وارد حوزه خاصی از فعالیت کنند. پدر و مادر اگر زمینه را برای فرزندشان فراهم کنند، فرزندان کم کم به مسیر مورد نظرشان میآیند. وقتی کودکی میبیند پدر و مادرش نماز میخوانند به سمت اقامه نماز جذب میشود. در هر رشته دیگر از جمله رشتههای قرآنی وقتی والدین زمینه را برای فرزند خود فراهم کنند او هم پیشرفت میکند.
خزعلیزاده در پاسخ به این سؤال که وقتی کودکی را پیش شما میآورند تا قرآن یاد بگیرد، چطور استعداد قرآنی او را تشخیص میدهید؟ گفت: اول میخواهم که تلاوت کنند. با توجه به قرائتی که دارد میزان توانمندی او را تشخص میدهم. اگر برای آموزش صوت و لحن نزد من آمده باشد، ابتدا برای او یک ردیف میخوانم تا ببینم آیا هوش موسیقایی دارد و میتواند بعد از من تکرار کند یا خیر؛ اگر توانست متوجه استعداد در قسمت صوت و لحن او میشوم در غیر این صورت به سمت حفظ قرآن او را سوق میدهم. قاریان مصری نیز که قاریان اول جهان هستند تأکید دارند که اول از حفظ قرآن شروع کنیم و حفظ بر قرائت ترتیل و تحقیق اولویت دارد.
وی در خصوص نحوه مواجهه یک خانواده قرآنی با آسیبهای اجتماعی و مشکلاتی که همه افراد جامعه با آن مواجه هستند، گفت: وقتی خداوند توفیق حضور در مسیر قرآن میدهد از آن فرد انتظار دارد. خداوند میفرماید وقتی قرآن را میخوانی باید عامل به قرآن باشی و آیات قرآن را که حفظ میکنی باید معنی آن را درک کنی، «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ؛ اى كسانى كه ايمان آوردهايد از شكيبايى و نماز يارى جوييد، زيرا خدا با شكيبايان است»(بقره/ 153) البته افرادی را داریم که به ظاهر قرآنی هستند و چنین فردی در برابر وسوسهها و مشکلات نمیتواند مقاومت کند، ولی اگر آیات را درک کنیم و عامل به قرآن باشیم در سختترین شرایط زندگی مقاومت میکنیم.
خزعلیزاده در پاسخ به این سؤال که زمان مسابقات برای آرامش خود چه میکنید؟ گفت: توسلم به صاحبالعصر و الزمان(عج) است. مسلم ایشان حاضر و ناظر هستند و سخنان من را میشنوند. من ثواب تلاوتهایم در هنگام تمرین، مسابقه و اجراها را به ایشان هدیه میکنم و همان لحظهای که از قلبم این نذر میگذرد، قوت قلب میگیرم.
این قاری قرآن در پایان تصریح کرد: رتبه نباید برای ما مهم باشد اینها همه مباحث مادی است، اول باید خودمان را بسنجیم که آیا خدا از ما راضی است یا خیر؟ به فرموده قرآن، خدا از او راضی و او از خدا راضی است.
یادآور میشود، مرحله نهایی چهلوهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش آقایان طی روزهای ۱۹ تا ۲۹ آذرماه جاری در بخش آوایی در مصلای تبریز در حال برگزاری است و حضور در سالن مسابقات برای عموم آزاد است.
رقابتهای بخش آقایان همه روزه بهصورت زنده از ساعت ۱۴ تا ۲۱ از رادیو قرآن و شبکه قرآن و معارف سیما نیز پخش میشود. پیش از این در همین محل شاهد رقابتهای بخش بانوان طی روزهای ۱۲ تا ۱۹ آذرماه بودیم که نفرات برتر آن طی مراسمی در بخشهای نغماتی و آوایی تجلیل شدند. همچنین بخش نغماتی آقایان چهلوهفتمین دوره مسابقات نیز نفرات برتر خود را شناخت.
مخاطبان ایکنا میتوانند در پرونده ویژه خبری چهل و هفتمین مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف پیگیر اخبار این رویداد باشند، همچنین مطالب در کانالهای ایکنا در شبکههای اجتماعی به نشانی iqnanews قابل مشاهده است.
انتهای پیام