به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، غلامرضا علمی زاده مدیر اداره آبخوانداری و مدیریت سیلاب استان قزوین گفت: مسئولان و متولیان استان قزوین اگر بخواهند یک تصفیه خانه فاضلاب احداث و راه اندازی کنند، باید میلیاردها ریال هزینه کنند که اگر بدون چشم انداز باشد، به هدررفت منابع مالی منجر خواهد شد.
وی اضافه کرد: مدیریت آب و خاک متخص یک شخص و دستگاه نیست، بلکه تمام مسئولان جامعه در سطح محلی و ملی باید در این رابطه دغدغهمند بوده و اجازه ندهند منابع آبی و خاکی استان آسیب ببیند.
علمی زاده تصریح کرد: مدیریت فاضلاب در قزوین باید چشم انداز بلند مدت داشته باشد و مسئولان ما در حوزه تصفیه خانهها از نگاههای مقطعی فاصله گرفته و بر اساس بازچرخانی آب به تامین منابع آبی در آینده کمک کنند.
این مسئول به منابع خاکی استان قزوین اشاره کرد و گفت: خاک قزوین از بهترین خاکهای حاصل خیز کشور محسوب میشود و از گذشته تاکنون مستعد کاشت پسته، بادام و انگور بوده است، بر همین اساس شرکتهای صنعتی استان قزوین باید ۱۰ درصد از فضایی که در اختیار دارند را به فضای سبز اختصاص دهند.
علمی زاده خاطرنشان کرد: متاسفانه در دشت قزوین بزرگترین آبخوان کشور را داشتیم که اکنون درحال از دست دادن آن هستیم، آبخوان دشت قزوین از یک هزار و ۲۰۰ سال گذشته پابرجا بوده و اکنون به دلیل مدیریت ناصحیح درحال نابودی است.
رئیس اداره آبخوانداری و مدیریت سیلاب قزوین یادآور شد: در مدیریت سیلاب استان قزوین با ایجاد سازههای مکانیکی جلوی سرعت آب را گرفته و نباید اجازه داد رسوب به پایین دست برود، اگر خاک از یک منطقه به منطقه دیگری حرکت کند، میزان حاصل خیزی آن کاهش خواهد یافت که باید مورد توجه جهاد کشاورزی باشد.