چکیده
امروزه انحراف مباحث حقوق بشری از حوزه انسانی و تبدیل آن به ابزار قدرت و اعمال فشار در عرصه مناسبات میان دولتها یکی از جدی ترین تهدیداتی است که حقوق بشر با آن مواجه است. سابقه کشورهای غربی از جمله انگلیس که خود را داعیه دار دفاع از مبانی و اصول حقوق بشر در جهان معرفی میکنند بیانگر خوانش ناصواب این کشورها از حقوق بشر است. اقدامات و عملکرد ضدحقوق بشری دولت انگلیس در سطح داخلی و بین المللی همچنان مورد انتقاد نهادهای حقوق بشری سازمان ملل، شورای اروپا و مدافعان حقوق بشر است از جمله انتقادها به تبعیض نژادی سیستماتیک در انگلیس که یکی از پرتکرارترین موارد نقض حقوق بشر در این کشور است؛ آیا باورپذیر است که این کشور می خواهد از حقوق بشر و حقوق انسانها دفاع کند؟
همچنین انگلیس با نقض حقوق بشر از طریق ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی، علیه شهروندان و غیرنظامیان فلسطینی در خارج از مرزهای خود به اقدامات ضدحقوق بشری دست میزند. اگرچه دولت جدید بریتانیا از لغو مجوز ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی میگوید اما اقدامات سابق آن نظیر وتوی قطعنامه آتشبس در شورای امنیت خلاف این را به اذهان متبادر میسازد.
در گزارش پیش رو تلاش شده است تا با استناد به آخرین گزارش های رسمی و متعدد سازمانها و نهادهای حقوق بشری وابسته به سازمان ملل و نیز منابع معتبر و در دسترس بین المللی، بخشی از این موارد نقض به ویژه در حوزههایی مانند پناهندگان و مهاجران، تجمعات مسالمت آمیز و آزادی بیان، خشونت علیه زنان و دختران، زندانها، تبعیض نژادی، معلولین، و نقض حقوق بشر در سطح بین المللی در نظام پادشاهی انگلیس در سال 2024 (دوره یکساله منتعی به سپتامبر 2024) مورد بررسی و تدقیق قرار گیرد. بدیهی است آنچه در این گزارش آمده است شامل تمامی موضوعات و موارد نقض حقوق بشر توسط دولت انگلیس نبوده و تنها سعی شده است تا متقن ترین و پررنگ ترین موارد ذکر شود.
∎