شناسهٔ خبر: 70277658 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شهدای ایران | لینک خبر

ابتکار جالب ایران برای رسوا کردن آمریکا و انگلیس

گزارش نقض حقوق بشر در کشور های آمریکا و انگلیس در سال ۲۰۲۴ میلادی توسط وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران منتشر شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شهدای ایران به نقل از همشهری، گزارش سالانه نقض حقوق بشر در آمریکا توسط وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران منتشر شد.

 در چکیده این گزارش آمده است: «داعیه دفاع از حقوق بشر  یکی از مهم­ترین شعارها و ادعاهای تو خالی مقامات آمریکایی در نظام بین الملل به حساب می­ آید که این امر نه تنها در داخل امریکا با معضلات و نقض های متعدد مواجه است، بلکه عملکرد امریکا در صحنه بین المللی و راهبرد جنگ طلبانه و حمایت از کشتار انسان های بیگناه نیز بیش از پیش رسوا شده است. دخالت های آشکار و پنهان این کشور در امور داخلی کشورها و ایجاد اختلال در عملکرد حاکمیت های ملی  و فشار به کشورهای مستقل تحت نام دفاع از حقوق بشر سابقه ای دیرینه دارد و امروز سیاست دوگانه  و منفعت طلبانه که هر اقدام ضد انسانی را برای دستیابی به اهداف قدرت محورخود پیگیری می‌کند بر همگان عیان است.   

 اقدامات ضدحقوق بشری آمریکا در همه ابعاد اعم از داخلی و بین المللی به صراحت مؤید این واقعیت است که دولتمردان آن کشور و مجموعه کشورهای همسو با آن که همواره وضعیت حقوق بشر در جهان را بر مبنای ترجیحات و منافع سیاسی خود انجام می­دهند و حقوق بشر را ابزاری برای فشار به کشورها ساخته اند  خود عامل شکست تلاش جمعی کشورها در سطح بین­المللی برای تحقق اهداف منشور ملل متحد  بوده و مانع بزرگ عدم تحول بنیادین در ارتقای حقوق بشر در سطح جهان  می باشند.   

 جمهوری اسلامی ایران در جایگاه یک کشور مستقل اسلامی همواره بر لزوم افشای موارد نقض حقوق بشر در کشورهایی که در پوشش دفاع از حقوق بشر ظاهر شده و تمهیدات مداخله در امور داخلی کشورها را فراهم می­کنند، تأکید کرده است. از این رو سالانه ابعاد گسترده اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا در سطح داخلی  آن  را ارزیابی می کند که گویای نقض های مکرر امریکا در حوزه حقوق بشر داخلی است.

افزایش فرهنگ استفاده از اسلحه، استفاده غیرقانونی از قوای قهریه توسط پلیس آمریکا علیه اقلیت ها و تبعیض هدفمند علیه سیاهپوستان در آمریکا به وسیله پلیس و دستگاه قضایی این کشور، فقر و بی­خانمانی و نابرابری، رفتار خشونت آمیز با زندانیان، خشونت علیه زنان، نقض حقوق کودکان، نقض حقوق بومیان، تبعیض نژادی، مواجهه با آزادی بیان و تجمعات مسالمت آمیز و ... بیش از پیش برجسته و آشکار شده است و سندی بر استانداردهای دوگانه غرب می باشد.  

در طول سال ۲۰۲۴  اقدامات ضد حقوق بشر آمریکا در سطح بین المللی و ریاکاری این کشور در ادعای سردمداری حقوق بشر در جهان؛  استفاده ابزاری از حقوق بشر در جهت مداخله و همدستی   با رژیم صهیونیستی در نقض حقوق بشر فلسطینیان، نقض سیستماتیک حقوق بشر و جنایات مکرر  برای حفظ سیستم آپارتاید صهیونیستی؛ تحریم­های یک­جانبه زورمدارانه، انتقال تسلیحات و حمایت از تروریست­ها تداوم داشته است.  حمایت بی قید و شرط  امریکا و سایر دولت های غربی از رژیم صهیونیستی منطقه غرب آسیا را به بحرانی ترین نقطه جهان در مقوله نقض حقوق بشر و بویژه قربانیان غیر نظامی زنان و کودکان در نتیجه جنگ افروزی رژیم صهیونیستی تبدیل کرده است. امریکا در حمایت  همه جانبه و بی حد حصر از رژیم صهیونی تمامی قوانین بین­المللی و گزارش ها و بیانیه‌های و مواضع نهادهای حقوق بشری را  نادیده انگاشته و به سخره گرفته و اعتبار کلیه اسناد بین المللی حقوق بشری را زیر سوال و ابهام جدی برده است. بحران غزه بارزترین مصداق قربانی شدن حقوق بشر به پای اهداف راهبردی  امریکا بدست رژیم جنایتکار اسراییل است.

 همه دولت های مستقل و نهادهای بین المللی حقوق بشری و سازمان غیردولتی بین المللی حقوق بشری لازم است بیش از پیش تلاش کنند و جامعه جهانی و حقوق بشر را از دست گروگانگیران بزرگ جهانی آزاد کنند.

متن کامل این گزارش را در اینجا می‌توانید مطالعه کنید.

گزارش سالانه نقض حقوق بشر در انگلیس
گزارش نقض حقوق بشر در انگلیس در سال ۲۰۲۴ میلادی توسط وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران منتشر شد.

در چکیده این گزارش که توسط وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تهیه و منتشر شده است آمده است: «امروزه انحراف مباحث حقوق بشری از حوزه انسانی و تبدیل آن به ابزار قدرت و اعمال فشار در عرصه مناسبات میان دولت‌ها یکی از جدی ترین تهدیداتی است که حقوق بشر با آن مواجه است. سابقه کشورهای غربی از جمله انگلیس که خود را داعیه دار دفاع از مبانی و اصول حقوق بشر در جهان معرفی می‌کنند بیانگر خوانش ناصواب این کشورها از حقوق بشر است.

اقدامات و عملکرد ضدحقوق بشری دولت انگلیس در سطح داخلی و بین المللی همچنان مورد انتقاد نهادهای حقوق بشری سازمان ملل، شورای اروپا و مدافعان حقوق بشر است از جمله انتقادها به تبعیض نژادی سیستماتیک در انگلیس که یکی از پرتکرارترین موارد نقض حقوق بشر در این کشور است؛ آیا باورپذیر است که این کشور می خواهد از حقوق بشر و حقوق انسان‌ها دفاع کند؟

همچنین انگلیس با نقض حقوق بشر از طریق ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی، علیه شهروندان و غیرنظامیان فلسطینی در خارج از مرزهای خود به اقدامات ضدحقوق بشری دست می‌زند. اگرچه دولت جدید بریتانیا از لغو مجوز ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی می‌گوید اما اقدامات سابق آن نظیر وتوی قطعنامه آتش‌بس در شورای امنیت خلاف این را به اذهان متبادر می‌سازد.

در گزارش پیش رو تلاش شده است تا با استناد به آخرین گزارش‌های رسمی و متعدد سازمان ها و نهادهای حقوق بشری وابسته به سازمان ملل و نیز منابع معتبر و در دسترس بین المللی، بخشی از این موارد نقض به ویژه در حوزه هایی مانند پناهندگان و مهاجران، تجمعات مسالمت آمیز و آزادی بیان، خشونت علیه زنان و دختران، زندان ها، تبعیض نژادی، معلولین، و نقض حقوق بشر در سطح بین المللی در نظام پادشاهی انگلیس در سال ۲۰۲۴ (دوره یکساله منتعی به سپتامبر ۲۰۲۴) مورد بررسی و تدقیق قرار گیرد. بدیهی است آنچه در این گزارش آمده است شامل تمامی موضوعات و موارد نقض حقوق بشر توسط دولت انگلیس نبوده و تنها سعی شده است تا متقن ترین و پررنگ ترین موارد ذکر شود.