شناسهٔ خبر: 70268758 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: فودپرس | لینک خبر

خواص ناخنک چیست ؟ بررسی خواص گیاه ناخنک در طب سنتی، برای پوست، کلیه و سردرد

خواص ناخنک در طب سنتی و ناخنک برای رحم،کلیه، روماتسیم، سردرد و مضرات ناخنک را با کلیک روی این مقاله می توانید بیاموزید

صاحب‌خبر -

از خواص گیاه ناخنک یا همان اکلیل کوهی برای درمان دردهای عصبی، درمان روماتیسم، خلط سینه، پوست، افزایش تولید اسپرم بر شیر مادران استفاده می‌شود. گیاه دارویی مورد نظر با طبع گرم و خشک، خاصیت ادرارآور داشته و یک گیاه باز کننده قاعدگی زنان محسوب می‌شود. افراد می‌توانند برای درمان بیماری‌هایی همچون ضعف عمومی بدن، دردهای عصبی، امبولی، قلنج و چربی خون از گیاه ناخنک استفاده کنند. در این مقاله به طور جامع با خاصیت‌های شگفت انگیز گیاه دارویی ناخنک آشنا می‌شوید.

خواص گیاه ناخنک چیست؟

 برخی از افراد برای جلوگیری از غلظت خون از خاصیت بی‌نظیر گیاه دارویی ناخنک استفاده می‌کنند. زیرا این گیاه برای رفع غلظت خون یک درمان موثر و کاملاً قطعی محسوب می‌شود. غلظت خون در بدن موجب لخته شدن و بسته شدن تمامی رگ‌های خونی شده و در نتیجه فرد دچار سکته قلبی می‌شود. بنابراین برای درمان غلظت خون کافیست مقداری از گیاه ناخنک را به صورت دمنوش مصرف کنید تا خون شما رقیق‌تر شود. علاوه بر آن دمنوش گیاه مورد نظر برای رفع گرفتگی عضلانی و رفع قلنج نیز فواید بی‌نظیری دارد.  می‌توانید از خواص گیاه ناخنک برای درمان ناراحتی‌های طحال نیز استفاده کنید.

خواس گیاه ناخنک

خواص ناخنک در طب سنتی

در طب سنتی برای برطرف شدن علائم نارسایی مزمن وریدی، سندروم‌های پس از تروموتیک، برطرف شدن مشکلات لنفاوی و هموروئید از گیاه دارویی ناخنک استفاده می شود. این گیاه دارویی موثر به عنوان یک محصول محرک و مقوی، ضد انعقاد، ملین و ادرارآور مورد استفاده بانوان و آقایان قرار می‌گیرد و اثرات مفیدی بر روی بدن می‌گذارد.  اگر تمایل دارید تا سستی اعصاب بدن یا فلج را درمان کنید، بر اساس تحقیقات انجام شده در طب سنتی لازم است مقداری از گیاه ناخنک را با عسل ترکیب کرده و آن را مصرف نمایید. اگر گیاه ناخنک را با مقداری انجیر دم کرده و آن را با عسل میل کنید، میزان اسپرم‌های شما افزایش پیدا می کند. همچنین این جوشانده برای بانوان قاعده آور بوده و ترشح شیر در آنها را افزایش می‌دهد. 

در طب سنتی مصرف کردن گیاه دارویی ناخنک، برای برطرف شدن تمامی التهاب‌های ایجاد شده در داخل شکم مفید است. همچنین می‌توانید برای تسکین دادن تمامی اعضای بدن خود، این دمنوش را در برنامه غذایی خود قرار دهید.  برای جلوگیری از ریزش موها، در طب سنتی مالیدن اسانس گیاه ناخنک بسیار توصیه شده است. همچنین برای درمان شوره‌های سر نیز می‌توانید مقداری آب جوشانده این گیاه را تهیه کرده و پوست سر و موهای خود را با استفاده از آن ماساژ بدهید. اگر به سفتی یا ورم مفاصل مبتلا شده‌اید، برای کاهش درد مفاصل می‌توانید از جوشانده گیاه ناخنک به صورت موضعی استفاده کرده و محل درد را با آن ماساژ بدهید.‌ 

فواید ناخنک در طب سنتی، قاعده آور بودن آن است. طبق نظر ابوعلی سینا این گیاه دارویی با طبع گرم، می‌تواند بهترین دارو برای تولید اسپرم و تولید شیر در بانوان باشد. کسانی که از نامرتب بودن سیکل قاعدگی خود ناراحت هستند، می‌توانند جهت تنظیم قاعدگی از خاصیت گیاه ناخنک بهره‌مند شوند. این گیاه دارویی برای کاهش دردهای قاعدگی و رفع تمامی عفونت‌های مجاری ادراری نیز مفید است.  از دیگر خاصیت‌های شگفت انگیز گیاه دارویی ناخنک، افزایش شیر مادر است. خانم‌های باردار با مصرف کردن گیاه ناخنک، شیر بیشتری برای نوزاد خود فراهم سازند. خواص گیاه ناخنک و نیز از فواید عناب این است که به پاکسازی کبد آنها کمک کرده، در نتیجه زردی نوزاد نیز با مصرف شیر مادر درمان می‌شود.  گیاه دارویی و شگفت انگیز ناخنک نفوذ پذیری مویرگ‌ها را در بدن شما کاهش داده و سبب می‌شود خون رقیق‌تری داشته باشید. بنابراین اگر می‌خواهید از لخته شدن خون در بدن خود جلوگیری کنید، حتماً دم کرده این گیاه را مصرف کنید. جوشانده گیاه ناخنک برای آرامش اعصاب، تنظیم ضربان قلب، تسکین سردردهای عصبی و رفع مشکل بی‌خوابی خاصیت فراوان دارد. 

خواص ناخنک برای رحم

بانوانی که در سنین یائسگی به سر می‌برند می‌توانند برای برطرف شدن تمامی اختلالات یائسگی خود، در دو نوبت صبح و عصر جوشانده گیاه ناخنک را مصرف کنند. با مصرف کردن جوشانده این گیاه تمامی علائم یائسگی تسکین پیدا کرده و فرد به طور کامل درمان می‌شود. 

خواص ناخنک برای پوست

یکی از بهترین فواید گیاه دارویی ناخنک و خواص روغن هسته انار، درمان آکنه و جوش‌های پوست صورت است. جوشانده گیاه مورد نظر را تهیه کرده و به صورت روزانه پوست صورت خود را با آن شستشو دهید، بعد از مدتی متوجه می‌شوید پوست شاداب‌تر و زیباتری دارید.  از خاصیت‌های بی‌نظیر ناخنک، درمان قطعی دمل و جوش است. برای بهره‌مند شدن از این محلول ضدعفونی کننده، مقداری گیاه آویشن، بادیان و ناخنک را با هم ترکیب کرده و آنها را به جوشانید.‌ از ترکیب جوشانده مورد نظر می‌توانید برای شستشوی روزمره پوست بدن و صورت خود استفاده کنید. 

خواص ناخنک برای کلیه

گیاه دارویی ناخنک به عنوان یک گیاه ادرارآور، خاصیت‌های بی‌نظیری برای جلوگیری و درمان سنگ کلیه دارد. با مصرف کردن دمنوش گیاه مورد نظر تعداد دفعات ادرار در شما افزایش پیدا کرده و در نتیجه از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری می‌کند. اگر به سنگ کلیه در اندازه‌های کوچک مبتلا شده‌اید، می‌توانید جوشانده گیاه ناخنک را حدود سه مرتبه در طی روز مصرف کنید تا سنگ‌های ریز ایجاد شده در مثانه و کلیه شما برطرف شوند. 

خواص ناخنک برای روماتیسم

زنان و مردان مسن که دچار دردهای مفصلی یا دردهای روماتیسم هستند، می‌توانند از خواص گیاه ناخنک برای تسکین دردهای خود استفاده کنند. به همین منظور لازم است مقداری از روغن گیاه ناخنک را بر روی محل درد خود ماساژ دهند. 

خواص ناخنک برای سردرد

زنان و مردانی که به طور مداوم دچار سرگیجه و سردرد می‌شوند، می‌توانند از اکلیل کوهی یا همان ناخنک برای درمان بیماری خود استفاده کنند. برای استفاده کردن از گیاه طبیعی ناخنک جهت درمان سردرد، لازم است مقداری روغن گل سرخ را با سرکه و تخم گیاه ناخنک ترکیب کنید. بعد از تهیه ضماد موردنظر، آن را بر روی سر خود قرار داده و آن را با یک پارچه یا روسری ببندید. همچنین می‌توانید برای بهره‌مند شدن از فواید ناخنک جهت درمان سردرد و سرگیجه‌های خود، سر خود را با دمنوش گیاه مورد نظر بشویید.  شستن سر با دمنوش گیاه ناخنک، علاوه بر درمان سردرد می‌تواند از ایجاد بیماری‌هایی همچون سکته مغزی یا آلزایمر در شما جلوگیری کند. افراد برای درمان بیماری آسم، می‌توانند گیاه مورد نظر را دود کنند، فواید بی‌نظیری در درمان آنها دارد.‌ همچنین به صورت خشک شده برای برطرف شدن درد عضلات، سردردهای عصبی، مشکلات گوارشی و ادرار دردناک مورد استفاده قرار می گیرد. 


مضرات ناخنک

گیاه دارویی ناخنک با وجود خاصیت‌ها و فواید بیشماری که دارد، مصرف بیش از اندازه آن نیز می‌تواند مضرات و عوارض جانبی نیز به همراه داشته باشد. زیاده‌روی کردن در مصرف این گیاه سبب حالت تهوع و استفراغ می‌شود، علاوه بر آن مشکلاتی را در بیضه‌های آقایان ایجاد می‌کند. به همین منظور باید حتماً ناخنک را به همراه مقداری عسل، انجیر و مویز مصرف کرد.     

کد خبر 55540