به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از نیویرکپست، کلر دی، زنی ۳۹ ساله، از پرتقال وحشت دارد، نهتنها نمیتواند این میوه را لمس کند، بلکه حتی نمیتواند به آن نزدیک شود. کلر میگوید «بوی آن یا حتی ظاهرش برایم غیرقابل تحمل است.»
این ترس از یک تجربه ناخوشایند در کودکیاش ناشی میشود که هنوز بر زندگی او تأثیر دارد، در موارد دیگر، افراد معروفی همچون آنا ماکسول مارتین یا ادی ردمین نیز از غذاهای خاصی وحشت دارند، بهطوریکه حتی حضور این مواد غذایی میتواند برایشان غیرقابل تحمل باشد.
کریستوفر پل جونز، متخصص فوبیا، میگوید که غذاهراسی بهطورمعمول از شرطیسازی پاولفی ناشی میشود؛ تجربههای اولیه منفی همچون خفگی یا واکنش آلرژیک میتوانند این ترس را ایجاد کنند. وی تأکید میکند که این نوع فوبیا در صورت درمان نشدن، میتواند به رژیم غذایی محدود و مشکلات جدی سلامت منجر شود.
متخصصان برای درمان این ترس از روشهای روانشناختی همچون درمان شناختیرفتاری (CBT)، هیپنوتراپی و حساسیتزدایی استفاده میکنند. فلیکس اکونومکایس، یکی از متخصصان این حوزه، بیان میکند که افراد مبتلا به غذاهراسی بهطورمعمول فقط به چند غذای خاص محدود میشوند که این مسئله نیاز به درمان فوری دارد.
آگاهی از غذاهراسی و روشهای درمانی موجود میتواند به کاهش این مشکل و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا کمک کند.