شناسهٔ خبر: 70265795 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تاکید معاون وزیر علوم بر اهمیت آشنایی دانش‌آموزان با ضرورت پژوهش

تهران- ایرنا- معاون وزیر علوم و رئیس ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری با اشاره به برگزاری مراسم مختلف برای آشنایی دانش‌آموزان با اهمیت تحقیق یکی از اقدامات را برگزاری زنگ پژوهش در تمام مدارس همچنین اختصاص روزهای ویژه‌ای برای بازدید دانش‌آموزان و والدین از دانشگاه‌ها و تعامل مستقیم با مسئولان علمی برشمرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه علمی ایرنا از وزارت علوم، پیمان صالحی امروز (شنبه) در آیین تجلیل از معلمان و دانش آموزان پژوهشگر برتر وزارت آموزش و پرورش با حضور علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: هفته پژوهش امسال با برگزاری برنامه‌های متنوعی در سطح استان‌ها گرامی داشته و یکی از برجسته‌ترین این برنامه‌ها، مراسم‌ ویژه‌ای بود که در وزارت آموزش و پرورش برگزار شد. در این هفته، مراسم تجلیل از پژوهشگران و خیرین علمی نیز در مدارس برگزار شد.

معاون پژوهشی وزیر علوم در این مراسم در اردوگاه شهید باهنر افزود: یکی از اقدامات مهم در این هفته، برگزاری زنگ پژوهش در تمام مدارس کشور بود تا دانش‌آموزان از اهمیت پژوهش و تحقیق آگاه شوند. همچنین، روزهای ویژه‌ای برای بازدید دانش‌آموزان و والدین از دانشگاه‌ها و تعامل مستقیم با مسئولان علمی در نظر گرفته شد.

صالحی با اشاره به شعار هفته پژوهش که با شعار سال رهبر معظم انقلاب هم‌راستا است، اظهار کرد: یکی از روزهای مهم این هفته به "درهای باز" اختصاص داشت که به دانش‌آموزان، معلمان و والدین فرصت می‌دهد از نزدیک با محیط دانشگاه آشنا شده و سوالات خود را از اساتید و مسئولان مطرح کنند.

معاون پژوهشی وزارت علوم در بخش دیگری از سخنان خود به موفقیت‌های علمی کشور اشاره کرد و گفت: در سال ۱۹۹۶، ایران رتبه ۵۴ جهانی را در تولید علم به خود اختصاص داده بود، در حالی که امروز با تلاش‌های بی‌وقفه پژوهشگران، ارتقا یافته و در مقطعی به رتبه ۱۵ جهان هم رسیدیم. طبق برنامه هفتم توسعه، هدف ما رسیدن به رتبه ۱۴ جهانی در پایان این برنامه است.

صالحی افزود: در حال حاضر ۳۵ هزار عضو هیات علمی در وزارت علوم مشغول به فعالیت هستند که حدود ۱۲ هزار نفر از آنها در ارتباط با صنعت و جامعه قرار دارند. ما در وزارت علوم تلاش داریم تا این ارتباطات را تقویت کرده و با انعقاد قراردادهایی، مشکلات صنعتی کشور را حل کنیم.

وی در نهایت به رشد و گسترش پارک‌های علم و فناوری اشاره کرد و گفت: امروز ۵۹ پارک علم و فناوری در کشور فعال هستند و ۱۴۰ هزار نفر در این پارک‌ها مشغول به کارند. این پارک‌ها نقش بسیار مهمی در تجاری‌سازی طرح‌های پژوهشی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دارند.

به گزارش ایرنا، هفته پژوهش و فناوری ۱۴۰۳ با شعار «پژوهش و فناوری پیشران جهش تولید با مشارکت مردم» از ۲۳ تا ۲۹ آذرماه برگزار خواهد شد. جمعه (۲۳ آذرماه) روز پژوهش و فناوری زمینه‌ساز رشد و جهش تولید، شنبه (۲۴ آذرماه) مدرسه، بنیان پژوهش و فناوری، یکشنبه (۲۵ آذرماه) پژوهشگران و فناوران طلایه داران مرجعیت علمی، دو شنبه (۲۶ آذرماه) تعامل دانشگاه با جامعه و صنعت، ضرورت جهش تولید است. سه‌شنبه (۲۷ آذرماه) وحدت حوزه و دانشگاه، هم افزایی برای وفاق ملی، چهارشنبه ( ۲۸ آذرماه) پژوهش و فناوری، پیشران دیپلماسی علمی ، پنجشنبه ( ۲۹ آذرماه) پژوهش و فناوری و مشارکت مردم نامگذاری شده است.