به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، آیین تجلیل از پژوهشگران برگزیده در وزارت آموزش و پرورش امروز شنبه ۲۴ آذرماه با حضور علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش، حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و علی محبی رییس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در اردوگاه باهنر برگزار شد.
علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش در این مراسم اظهار کرد: موضع پژوهش موضوع نه چندان قدیمی در آموزش و پرورش است که در قالب های مختلفی در بدنه ایجاد شده است و در آموزش و پرورش رویکرد جدیدی درباره پژوهش به وجود آمده اما ما نسبت به رتبه ای که باید داشته باشیم، عقب هستیم. پژوهش و جایگاه آن یکی از مهم ترین شاخص های کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته است.
وی ادامه داد: رتبه جمهور اسلامی ایران در تولید علم در جهان ۱۶ الی ۱۷ است اما در حوزه پژوهش شرایط خوبی نداریم. سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی زیر یک درصد است اما در کشورهای در حال توسعه دیگر بیش از ۱ درصد و در کشورهای توسعه یافته ۶ درصد است.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: نوع سرمایهگذاری ما برای شفابخشی به نخبگان و تمرکز گرایی بر نخبگان است تا پژوهش به حرکت عمومی در سطح جامعه تبدیل شود.
کاظمی تصریح کرد: میزان سرمایه گذاری ما در حوزه آموزش مثل پژوهش پایین است و بودجه آموزش و پرورش نسبت به بودجه کشور سهم کمی دارد که نشان از شکاف عمیق جامعه ما بین نظر و عمل است که ما در زمینه گفتمان، دارای گفتمان متعالی هستیم اما در میدان عمل چیز دیگری گ محقق می شود و جامعه از این شکاف آسیب می بیند.
کاظمی با بیان اینکه علم محصول پژوهش است و علم بدون پژوهش به معناست، عنوان کرد: علم درباره رابطه علت و معلولی است و لازمه علم پژوهش است. ما باید در این حوزه سرمایه گذاری کنیم. ما باید در چشم انداز پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در کنار حل مسایل آموزش و پرورش، توسعه زیر ساخت های پژوهش را هم در نظر بگیریم.
وی افزود: ما در آموزش و پرورش دو مأموریت اصلی داریم که یکی از مأموریت ها حل مسائل کلان نظام تعلیم و تربیت است و دیگری توسعه باور پژوهشی در دانش آموزان و معلمان است زیرا که آنها می توانند در تولید علم به ما کمک کنند.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در حل مسائل کلان نظام تعلیم و تربیت به عنوان مأموریت اول آموزش و پرورش اقدامات خوبی صورت گرفته اما مدیران از این داده ها استفاده نمی کنند و دچار مشکل می شویم، لذا یکی از مهم ترین وظایف پژوهشگاه است که درباره هر تصمیمی که برای آموزش و پرورش گرفته می شود، باید داده های مرتبط با آن تصمیم در اختیار مدیران قرار گیرد.
وی ادامه داد: مهارت پژوهشی بایدتوسعه پیدا کند که یکی از مأموریت های اصلی ما است، در صورت عدم انجام این موضوع دیگر دانش آموز پژوهشگری نخواهیم داشت.
کاظمی گفت: برنامه درسی اولین مانع ما در تربیت دانش آموزان و معلمان پژوهشگر است، باید ریل گذاری و برنامه درسی ما در حوزه پژوهش صورت گیرد. آموزش مانع بعدی است که بدون آشنایی به روش ها پژوهشی انجام میگیرد، امکانات پژوهشی در مدارس و در مناطق ما موضوع دیگر است و در این راستا باید در هر منطقه یک شبکه ای مدرسان پژوهشی داشته باشیم.
وزیر آموزش و پرورش بابیان اینکه باید جشنواره زیادی در حوزه پژوهش برگزار کنیم، تصریح کرد: در بستر سازی پژوهشی موانع عدیده ای وجود دارد که باید از سر راه برداریم.
انتهای پیام/