شناسهٔ خبر: 70263604 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تجلیل از ۳۷ برگزیده در جشنواره فارابی

رئیس دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی فارابی گفت: از ۳۷ برگزیده جشنواره فارابی با حضور رئیس جمهور در سالن اجلاس سران تقدیر می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سعید غیاثی ندوشن، رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی در نشست خبری پانزدهمین جشنواره بین المللی فارابی در پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی با بیان اینکه جشنواره فارابی همتراز با جشنواره خوارزمی است، گفت: جشنواره فارابی ویژه تحقیقات علوم انسانی اسلامی که سه شنبه ۲۷ آذر با حضور رئیس جمهور در سالن اجلاس سران برگزار می‌شود.

غیاثی افزود: جشنواره فارابی از سال ۱۳۸۶ که آغاز به کار کرده و تاکنون فراز و نشیب‌های زیادی را پشت سر گذاشته است، اما هم اکنون به عنوان جشنواره‌ای معتبر در میان اهالی علوم انسانی اسلامی شناخته می‌شود که خواهان ارسال اثر به این رویداد علمی هستند.

رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی افزود: جشنواره فارابی دارای رویکردی ترویجی است و با وجود همه چالش‌هایی که در عرصه علوم انسانی به ویژه سرمایه گذاری‌ها وجود دارد، اما راه خود را باز کرده و هر سال شاهد رونق آن بوده‌ایم.

وی با اشاره به تعداد آثار رسیده به جشنواره فارابی افزود: امسال ۲ هزار و ۵۸۵ اثر به جشنواره دریافت شده که از این تعداد ۳۸۳ اثر جزء آثار بین المللی بوده‌اند که حکایت از رونق جشنواره در عرصه بین الملل دارد. رئیس دبیرخانه دائمی جشنواره فارابی گفت: آثار بعد از دریافت، پالایش اولیه‌ای می‌شوند تا مشخص شود که ویژگی‌های شکلی و ساختاری آیین نامه جشنواره را دارا باشند، زیرا ما هر کتاب یا اثری را پذیرا نیستیم بلکه کتابی که حاصل پژوهش باشد برای ارزیابی پذیرش می‌شود.

رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی با بیان اینکه آثار با دقت ارزیابی شدند، گفت: برای برخی از آثار داوری همه جانبه انجام می‌گیرد و بعضا یک اثر ۸ بار مورد ارزیابی قرار گرفته است که نشان از دقت نظر در فرآیند داوری دارد.

به گفته غیاثی, ۳۷ اثر در جشنواره فارابی امسال برگزیده شدند و مابقی شامل بخش‌های جنبی جشنواره از جمله انجمن‌های علمی برتر، فصلنامه‌های برتر، شخصیت‌های پیشگام و پیشتاز، نشریه‌های علمی برتر، مترجمان برتر، جایزه منشور توسعه فرهنگ قرآنی و جایزه صلح و دوستی می‌شود.