شناسهٔ خبر: 70263015 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: هنرآنلاین | لینک خبر

روایتی از تغییرات جشنواره هفدهم تجسمی فجر؛ فراخوان نداریم!

بهرام کلهرنیا رئیس شورای سیاست‌گذاری و دبیرکل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به بیان جزئیات و تغییرات این دوره از جشنواره پرداخت.

صاحب‌خبر -

به گزارش هنرآنلاین، جشنواره هنرهای تجسمی فجر یکی از مهم‌ترین و معتبرترین رویدادهای فرهنگی و هنری در ایران است که به‌منظور معرفی و ترویج هنرهای تجسمی معاصر برگزار می‌شود. این رویداد به‌ویژه در ایام دهه فجر، به‌عنوان نمادی از پیروزی انقلاب اسلامی، فضایی را برای هنرمندان فراهم می‌آورد تا آثار خود را به نمایش بگذارند و با یکدیگر به تبادل نظر بپردازند.جشنواره هنرهای تجسمی فجر با هدف ایجاد انگیزه و ارتقای سطح آگاهی عمومی نسبت به هنر، به‌عنوان یک پدیده فرهنگی مهم در ایران شناخته می‌شود که هر ساله با استقبال گسترده‌ای از سوی هنرمندان و علاقه‌مندان مواجه می‌شود.بهرام کلهرنیا رئیس شورای سیاست‌گذاری و دبیرکل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر می‌گوید: فجر امسال به لحاظ محدودیت زمان رکورد زده است و در محدودترین زمان کار خود را انجام می‌دهد. جلسات متعددی تا کنون برای برگزاری این رویداد برگزار شده است. مجموعه وزارت فرهنگ بسیج شده تا این جشنواره به درستی برگزار شود. امروز آخرین جلسه شورای سیاست‌گذاری با افرادی به لحاظ شانیت معناساز جشنواره افراد منتخبی از حوزه‌های مختلف هنری در آن حضور دارند برگزار خواهد شد.

هنرمندان منتظر فراخوان نباشند!

وی با اشاره به تفاوت‌های جشنواره هفدهم نسبت به سال‌های گذشته افزود: سعی کردیم روح جشنواره هنرهای تجسمی را با اهداف ملی و بین‌المللی متناسب‌تر کنیم. از جمله اینکه مطابق معمول که فراخوان داشتیم امسال فراخوان نخواهیم داشت. اصولا نظام جایزه‌بگیر مورد توجه دوره‌های قبل کنار گذاشته شده و از طریق دعوت هنرمندان و دریافت آثار از آن‌ها و سازماندهی آثار در فضاهای منتخب، نمایشگاه شکل خواهد گرفت.

جشنواره هفدهم کیوریتورال خواهد بود

دبیرکل جشنواره هفدهم اعلام کرد: جشنواره امسال کیوریتور خواهد بود. بخش‌بندی‌ها عوض شده و تغییرات خیلی جدی در ساختار و معماری به وجود آمده که به سرعت به مرحله نهایی و اجرایی خود نزدیک می‌شود. یک بخش کیوریتور در ساختمان اتحادیه خواهد بود. البته هنوز قراردادها امضا نشده اما قطعا ساختمان منتخب جشنواره خواهد بود و به عنوان بافت قدیمی تهران را مهم دانستند و بنابر این تصمیم قرار شد نمایشگاه‌هایی را به جاهای تاریخی ببریم، یعنی معناسازی از طریق مکان خواهیم داشت.

نمایشگاه‌ها به میان مردم خواهند آمد

کلهرنیا با اشاره به لزوم اهمیت حضور مردم در هنرهای تجسمی اظهار کرد: کوشش بر این است نمایشگاه در بخش‌های مختلف تهران برگزار شود. به جای اینکه مردم به یک نقطه بیایند ما نمایشگاه‌ها را میان مردم خواهیم برد و جامعه بزرگتری برای هنرهای تجسمی به وجود خواهیم آورد.وی با اشاره به بخش تجسم هنر ادامه داد: از طرفی عنوانی با نام تجسم هنر در جشنواره تجسمی پیشینه دارد که نامش گویایی درستی ندارد و امروز برای نام آن تصمیم‌گیری خواهیم کرد تا روایتی گویاتر برای آن به وجود آوریم. موضوع این عنوان به شهرستان‌ها اختصاص دارد و کل سرزمین و قابلیت‌های ملی در آن شرکت خواهند کرد که در این بخش احتمالا اعلام فراخوان خواهیم داشت، داوری خواهد شد و در پایان برگزیده‌ای هم اعلام خواهد شد.

بخش‌ نهادهای فرهنگی و مدنی در جشنواره هفدهم

رئیس شورای سیاست‌گذاری هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تصریح کرد: بخش دیگری که برای برگزاری آن اصرار داریم، بخش‌ نهادهای فرهنگی و مدنی هستند که در حوزه هنرهای تجسمی اثر به بار آوردند. شخصیت‌های حقیقی و حقوقی، سازمان‌ها و سیستم‌های گوناگون مانند نشریات، ناشرین، پادکست‌ها، گالری‌ها، مراکز آموزشی و هرجایی که آن سازمان اجتماعی به طریقی به توسعه هنرهای تجسمی نقش موثر بازی می‌کند و از روایتی هدفمند تبعیت کرده است دعوت می‌شود تا در این دوره شرکت کنند و کار آن‌ها پس از این که مورد داوری قرار بگیرد به رای اجتماعی گذاشته خواهد شد.کلهرنیا در ادامه افزود: فجر هفدهم می‌کوشد الگوی داوری خود را از مردم بگیرد. می می‌خواهیم تا آن‌جایی که می‌شود مشارکت مردمی را تشدید کنیم. جامعه مخاطب فجر مردم هستند و در کنار آن‌ها نهادهای فرهنگی و مدنی و هنرمندان و دیگران هستند؛ فجر چند وجهی و چند کارکرد که می‌کوشد در تولید محتوای فرهنگی خود بزرگترین نیروی ارتباطی اجتماعی را تعبیه کند که اختلاف جذابی است. این هنرمند توضیح می‌دهد: جشنواره‌ای که بلد بودیم و هرساله برگزار می‌شد در جامعه محدود هنرمندان عمل داشته اما امسال تا آن‌جایی که بشود در میان مردم می‌رویم و در فرهنگ‌سازی هنرهای تجسمی نقش بازی خواهیم کرد.

زمان برگزاری جشنواره تغییر خواهد کرد؟

کلهرنیا با اشاره به زمان محدود تا برگزاری جشنواره و امکان تغییر زمان می‌گوید: ما می‌کوشیم تا آن‌جایی که امکانش وجود دارد جشنواره را عقب بندازیم. 10 اسفندماه ماه رمضانن است و ما باید قبل از آن زمان اختتامیه را برپا کرده باشیم. اما در پایان روز اختتامیه فجر تمام نخواهد شد و از آن زمان تا فجر سال آینده دبیرخانه و برنامه ریزی برای فجر هجدهم خواهیم داشت.وی با اشاره خلاء ایجاد شده با عدم معرفی مدیرکل هنرهای تجسمی گفت: امیدوارم با تلاشی که معاونت هنری انجام می‌دهد زودتر این مشکل حل شود و ما بتوانیم چشممان به مدیر جدید روشن شود و از پشتیبانی‌های ایشان بتوانیم بهره ببریم اما کارها را در گرو نبود ایشان نگه نداشتیم و در حال برگزاری است.

ایجاد نظام حقوقی برای امور هنرمندان

کلهرنیا با اشاره به کارهای مهمی که معاون امور هنری باید انجام بدهد گفت: ما خانم رضایی را عضوی از هنرمندان می‌دانیم. هنرمندان در سال‌های گذشته مشکلات زیادی داشتند که همواره این مشکلات باعث شده بود بازار هنر و اقتصاد هنر متزلزل شود. خانم رضایی به این باور رسیدند که باید یک نظام حقوقی برای نظم بخشیدن به امور هنرمندان شکل بگیرد. وی ادامه داد: ایشان به موضوع آگاه هستند و عرض کردند که این مشکلات را حل خواهند کرد. ما نیاز داریم تا ارتباط هنرمندان و جامعه را به طور کامل تقویت کنیم تا بتوانیم همه آنچه مدنیت های مختلف برای توسعه فرهنگ خود انجام دهند را انجام دهیم.

انتهای پیام