شناسهٔ خبر: 70254473 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

گفت‌وگو|

حضرت ام‌البنین (س) اسوه در تربیت فرزندان

یک کارشناس علوم قرآنی شجاعت، دلیری و ادب حضرت‌ ام البنین (س) نسبت به خاندان ولایت را ستودنی خواند و توجه به شیوه تربیتی این بانوی بزرگ را الگویی ارزنده برای جامعه دانست.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

حضرت «ام البنین(س)» همسر امام علی (ع) و مادر حضرت عباس (ع)، عبدالله، جعفر و عثمان بود. پس از واقعه کربلا، ام‌البنین روز‌ها به قبرستان بقیع می‌رفت و برای امام حسین (ع) و فرزندانش سوگواری می‌کرد. شجاعت، فصاحت و علاقه ام‌البنین به اهل‌بیت (ع) به‌ویژه امام حسین (ع) ستودنی است. 

حجت الاسلام والمسلمین مرتضی محمدی در گفت‌وگو با میزان درباره جایگاه و سبک زندگی حضرت‌ ام البنین (س) گفت: «فاطمه بنی کلابیه» همسر امیرالمومنین علی (ع) بودند که بعد از وفات حضرت فاطمه زهرا (ع) پا به خانه ایشان گذاشتند. این بانو را باید از دو جنبه مورد توجه قرار داد؛ اول تربیت فرزند که الگویی ارزشمند برای مادران محسوب می‌شود. 

وی ادامه داد: ارادت ویژه‌ ام البنین (س) نسبت به حضرت فاطمه زهرا (س) همچنین فرزندان ایشان و احترام وی نسبت به امیرالمومنین (ع) در رفتار او و شیوه تربیت فرزندانش به خوبی نمود پیدا کرده است. ایشان مادر حضرت عباس (ع)، عبدالله، جعفر و عثمان بودند که هر چهار نفر آنان روز عاشورا و در رکاب امام حسین (ع) به شهادت رسیدند. 

محمدی اهمیت انتخاب همسر را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: امیرالمومنین (ع) از برادرش عقیل درخواست کرد تا همسری شجاع را برای ایشان پیدا کند؛ بنابراین عقیل به سراغ قبیله بنی کلاب رفت و دختر خالد را انتخاب کرد. افراد این قبیله به شهامت، رشادت و شجاعت همچنین اخلاق نیکو مشهورند بنابراین؛ امیرالمومنین (ع) با همسری با چنین ویژگی‌هایی ازدواج کردند و نتیجه این ازدواج حضرت ابوالفضل العباس (ع) بود. این مهم نشان می‌دهد که انتخاب همسر نیازمند توجه است، امری که حضرت علی (ع) در سبک زندگی خود آن را به صورت ویژه در نظر گرفتند. 

وی به نامگذاری روز مادران شهید اشاره و بیان کرد: روز وفات حضرت‌ ام البنین (س) را روز مادران شهید نامگذاری کردند که انتخابی ارزشمند است و در عین حال یادآور این مهم که مادران و دختران امروز با در پیش گرفتن سبک زندگی این بانوی بزرگوار بتوانند فرزندانی ارزشمند را تربیت کرده و به جامعه تحویل دهند. 

این کارشناس علوم قرآنی افزود: توسل به حضرت‌ ام البنین (س) در بین دوستداران اهل بیت (ع) وجود دارد و با خواندن دعا، زیارت عاشورا یا توسل همچنین سوره یاسین برای گرفتن حاجات به آن متوسل می‌شوند. 

وی ادب حضرت‌ ام البنین (س) را مورد تاکید قرار داد و افزود: تفکر در نوع زندگی و سبک زندگی فاطمه بنی کلاب ارزشمند است. این بانوی بزرگوار از امیرالمومنین درخواست کردند تا در خانه ایشان را‌ ام البنین یعنی مادر پسران بنامد تا فرزندان حضرت فاطمه زهرا (س) ناراحت نشوند و یا به یاد مادر نیفتند. این مهم نشانه ادب و حرمت او نسبت به جایگاه ولایت است. 

محمدی روایت‌های ائمه معصومین (ع) درباره حضرت‌ ام البنین (س) را بیان و تاکید کرد: امام صادق (ع) درباره حضرت‌ ام البنین (س) فرمودند: «امّ جعفر کلابی (امّ البنین)، برای حسین (ع) مرثیه می‌سرایید و می‌گریست تا اینکه چشمانش نابینا شد.» 
انتهای پیام/