میزبانی تهران از غولهای گاز در شرایط حساس خاورمیانه: بیستوششمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) در حالی در تهران برگزار شد که بسیاری از کارشناسان بینالمللی معتقد بودند این اجلاس بهدلیل حوادث ژئوپلیتیکی خاورمیانه ممکن است بهصورت حضوری برگزار نشود، اما برگزاری این نشست در تهران آن هم در این شرایط خاص حکایت از پایداری، ثبات و امنیت بالای ایران دارد.
محسن پاکنژاد، وزیر نفت در این نشست از اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز بهعنوان یکی از مهمترین رویدادهای بینالمللی در صنعت گاز جهان نام برد و در حاشیه این نشست از امضای قراردادهای بزرک گازی تا پیش از پایان امسال خبر داد. سید علیمحمد موسوی، معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت هم در حاشیه این نشست اعلام کرد که تمام اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز حملات رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران را محکوم کردند، موضوعی که در بیانیه پایانی بیستوششمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) هم به آن اشاره شده است.
نمایندگان هیئتهای اجلاس وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) از مراکز علمی و آزمایشگاههای پژوهشگاه صنعت نفت بازدید کردند.
انتخاب وزیر نفت ایران به ریاست اوپک در سال ۲۰۲۵: یکصدوهشتادونهمین نشست عادی وزیران نفت و انرژی اوپک سهشنبه، ۲۰ آذر بهصورت ویدیوکنفرانس به ریاست مارسل آبکه، وزیر نفت گابن و رئیس دورهای نشست اوپک در سال ۲۰۲۴ میلادی برگزار شد. اعضای اوپک در این نشست ضمن تصویب بودجه سال ۲۰۲۵ این سازمان، محسن پاکنژاد، وزیر نفت ایران را بهعنوان رئیس دورهای نشستهای اوپک انتخاب کردند؛ «بهعنوان رئیس کنفرانس اوپک در سال ۲۰۲۵ کاملاً متعهد هستم که از تمام ظرفیت و تلاش خود برای تقویت روحیه، انسجام، همبستگی و پیشرفت سازمان استفاده کنم.»
درخواست رئیسجمهوری از مردم برای صرفهجویی در مصرف گاز: مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری پنجشنبه هفته جاری با انتشار پیام ویدئویی از مردم تقاضا کرد دستکم با کاهش ۲ درجه دمای منازل مسکونی خود در صرفهجویی گاز مشارکت کنند تا روند سوخترسانی به سراسر کشور مختل نشود. محسن پاکنژاد، وزیر نفت نیز پس از سخنان رئیسجمهوری پیوستن مردم به «پویش ۲ درجه کاهش دمای سامانههای گرمایشی» را مؤثر دانست و گفت: معتقدم، این روزهای سخت با همکاری مردم و بدون چالش نگرانکننده سپری میشود.
بعد از دعوت مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری و همچنین محسن پاکنژاد، وزیر نفت از مردم برای مشارکت در پویش «۲ درجه کمتر»، جمعی از مسئولان کشور با هدف مصرف بهینه و تأمین سوخت زمستانی با انتشار پیام تصویری یا مکتوب، مردم را به حضور در این پویش دعوت کردند. سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز هم گفت: تنها با کاهش ۲ درجه سانتیگراد دمای محیط، معادل ۲ فاز پارس جنوبی در مصرف گاز صرفهجویی میشود.
برگزاری دومین نشست بررسی و مدیریت ناترازی انرژی در وزارت نفت: در دومین نشست بررسی ناترازی انرژی که شامگاه یکشنبه ( ۱۸ آذر) به میزبانی محسن پاکنژاد در وزارت نفت برگزار شد، محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرایی رئیسجمهوری، زهرا بهروز آذر، معاون امور زنان رئیسجمهوری، حسین افشین، معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، امینحسین رحیمی، وزیر دادگستری، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر کشاورزی، سید محمد اتابک، وزیر صمت، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، فاطمه مهاجری، سخنگوی دولت، الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت و جمعی از معاونان سازمان برنامه و بودجه و معاونان وزارت صمت و وزارت کار حضور داشتند.
افزایش ۷۶ درصدی عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی: حسن عباس زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از عرضه اعتباری ۷۲ هزار میلیارد تومان محصول پتروشیمی از ابتدای امسال تا پایان مهر خبر داد و گفت: عرضه اعتباری محصولات در این مدت ۷۶ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته است و پیشبینی میشود تا پایان امسال به بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان برسد.
رکوردشکنی تولید نفتگاز در کشور: میانگین تولید روزانه نفتگاز در ۱۷ روز نخست آذر امسال با ثبت رقم ۱۲۴ میلیون لیتر نسبت به میانگین آذر سالهای ۱۴۰۱ (۱۰۷ میلیون در روز) و ۱۴۰۲ (۱۱۳ میلیون لیتر در روز) به ترتیب ۱۷ و ۱۱ میلیون لیتر در روز افزایش نشان میدهد.
آمادهباش پالایشگاههای گازی کشور برای تولید پایدار گاز: محمدرضا جولایی، مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران با اشاره به کاهش فراگیر دما و ورود توده هوای بسیار سرد به کشور از هفته آینده، از آمادهباش کامل پالایشگاههای گازی کشور خبر داد.
افزایش تولید نفت ایران در ماه گذشته میلادی: بر اساس تازهترین گزارش دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، تولید نفت ایران در ماه نوامبر (آبان - آذر) روزانه ۳۷ هزار بشکه نسبت به ماه قبل از آن افزایش یافته است. قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه نوامبر نسبت به ماه اکتبر ۲۰۲۴، یک دلار و ۲۵ سنت معادل ۱.۷ درصد کاهش یافته است. قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه نوامبر ۲۰۲۴، ۷۲ دلار و ۸۱ سنت ثبت شد، در حالی که این رقم در اکتبر ۲۰۲۴، ۷۴ دلار و ۶ سنت برای هر بشکه بود. میانگین قیمت نفت خام سنگین ایران در سال ۲۰۲۴، ۸۰ دلار و ۳۰ سنت بوده است.
سایر اخبار: مستثنی شدن برخی کارکنان دولت از سقف پرداختی، قطع گاز ۵۳ هزار سکونتگاه غیردائم، تایید استاندارد بنزین توزیعی در کشور، هشت ساله شدن منشور همکاری میان ۱۲ کشور عضو اوپک و ۱۰ تولیدکننده غیراوپک، تکلیف مجلس به وزارت نفت برای عقد قراردادهای جداگانه با شرکت ملی نفت از دیگر خبرهای مهم نفتی در هفته جاری بود.