جوان آنلاین: تنها گریه کن عنوان یک سریال شبکه نمایش خانگی است که روایتی از یک مادر شهید را با اقتباس از کتابی به همین نام به تصویر میکشد.
بیلبوردهای سریال در بزرگراههای پایتخت قابل رویت است. زنی با چادری مشکی در کنار جمله «تنها گریه کن» ممکن است ابتدا یک سریال شبکه نمایش خانگی را تداعی نکند و برای همین پوستر اثر میتوانست حرفهایتر و جذابتر ارائه شود. میتوان گفت پوستر سریالی با مضمون مادر یک شهید که توانسته بیلبوردهای چند نقطه از شهر را به خود اختصاص دهد شایسته طراحی شکیلتر و جذاب تری بود، اما پوستر آنقدر معمولی و ساده است که به نظر میرسد قرار نبوده یک جامعه هدف حداکثری را جذب کند. باید منتظر ماند و درباره این اثر را که از روی یک کتاب تقریظ شده از سوی رهبر معظم انقلاب اقتباس شده نظر داد.
امیدواری برای یک سریال خوش ساخت
اینکه کارگردان توانسته اقتباس شایستهای از کتاب داشته باشد یا نه موضوع مهمی است. آیا احیاناً شاهد یک اثر معمولی از یک سوژه مهم درباره یک مادر شهید هستیم یا برعکس باید امیدوار بود سریال تنها گریه کن بتواند ارتباط خوبی با مخاطب در شبکه نمایش خانگی بگیرد.ای کاش تنها گریه کن یک طیف از جامعه را هدف قرار نداده باشد، هر چند برخی مواقع آثاری از این دست به دلیل ضعفهای فنی و فرمیک حتی توان ارتباطگیری درست با مخاطب اصلی یعنی جامعه انقلابی و مذهبی را هم ندارند که امیدواریم در مورد این سریال اوضاع متفاوت باشد. جالب است که سریال همزمان قرار است هم از تلویزیون و شبکه افق و هم از پلتفرمهای داخلی پخش شود.
زندگی پر فراز و نشیب مادر شهید معماریان
آیین افتتاحیه مجموعه تلویزیونی «تنها گریه کن» به تهیهکنندگی میلاد حاجی پروانه و کارگردانی علی درخشنده، عصر پنجشنبه ـ ۲۲آذر ـ در تالار ایوان شمس برگزار شد.
صادق یزدانی، مدیر شبکه افق در این مراسم طی سخنانی عنوان کرد: حماسه «تنها گریه کن» زندگی پر فراز و نشیب مادر بزرگوار شهید محمد معماریان، سرکار خانم اشرف سادات منتظری را به تصویر میکشد. این حماسه را در قالب کتاب «تنها گریه کن» به قلم اکرم اسلامی خواندیم و امروز شاهد تصویرگری این حماسه در سریالی به کارگردانی علی درخشنده هستیم.
به گفته یزدانی «تنها گریه کن» روایت دختری است که از ابتدای زندگی پای دار قالی نشسته تا کمر اقتصادی خانواده خم نشود و معیارش برای انتخاب همسر، مؤمن و نماز شبخوان بودن او بوده است. این سریال روایت حماسه زنی است که پیش از انقلاب، تلاشهای بسیاری برای پیروزی انقلاب انجام داده و در دوران جنگ تحمیلی، همه چیزش را فدا کرده است، حتی پاره تنش، محمد معماریان را.
وی به این نکته اشاره کرد که «تنها گریه کن» روایتی تازه از یکی از زنان ایران زمین است که از هفته آینده از روبیکا، نماوا و شبکه افق در روزهای پنجشنبه و جمعه پخش خواهد شد.
سالار عقیلی مهمان ویژه مراسم
سالار عقیلی در ادامه برنامه قطعاتی از جمله «ای ایران فدای اشک و لبخند تو» و «وطنمای شکوه پابرجا» و همچنین قطعه تولید شده برای سریال «تنها گریه کن» را برای نخستین بار اجرا کرد.
در ادامه برنامه سردار عزیز جعفری ضمن گرامیداشت یاد شهدا عنوان کرد: امنیت، نعمتی است که ما از آن برخورداریم، اینجا دهها هزار جوان جانشان را برای این امنیت فدا کردند که ایران اسلامی امن باشد و بتواند به دنبال اهداف اسلامی و فرمانی الهی برود. امنیتی که با خون شهیدان گره خورده است و از بین رفتنی نیست، چون خون شهیدان ضامن آن است.
جعفری عنوان کرد: بیایید قدر شهیدانمان را بیشتر بدانیم. این «بیشتر بدانیم» ممکن است باری و مسئولیتی را روی دوش ما بگذارد و ما بتوانیم قدمی در راه مسیر آرمان شهدا برداریم. لااقل مدافع اهداف و آرمان شهدا و مروج خواستههای آنها باشیم.
سردار جعفری: پای این کتاب، تنهایی خیلی گریه کردم
سردار جعفری گفت: کتاب «تنها گریه کن» خاطرات خانم منتظری را بیان میکند و اقرار میکنم پای این کتاب، تنهایی خیلی گریه کردم و از آنجا که مقام معظم رهبری برای این کتاب تقریظ نوشتند، وقتی خودم هم آن را خواندم حقیقتاً احساس کردم باید دنبال یک اثر هنری درباره این کتاب باشیم که پیشنهادش را مطرح کردیم و بعد جلسات مختلفی با عوامل برگزار شد. البته ما هر چقدر قویترین هنرمندان را به پای کار بیاوریم باز هم نمیتوانیم ابعاد معنوی شهدا و خانواده شهدا را به تصویر بکشیم، ولی این مجموعه تلاش خود را کرده و شاید در آینده روی ابعاد دیگری از این داستان باز کار شود مثلاً فیلم سینمایی.
در ادامه برنامه، نقاشی بهنام شیرمحمدی که تصویری از شهید و مادر شهید کنار ضریح امامحسین (ع) بود، تقدیم اشرف سادات منتظری مادر شهید محمد معماریان شد.
در پایان این مراسم، از پوستر سریال «تنها گریه کن» با حضور سردار جعفری و محمد هاشمی رئیس سازمان هنری رسانهای اوج رونمایی شد.