شناسهٔ خبر: 71729502 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

در کانون کتاب خراسان جنوبی صورت گرفت؛

بررسی جایگاه فراملتی نظامی شاعر پرآوازه ایرانی

خراسان جنوبی- در یک صد و سیزدهمین جلسه کانون کتاب خراسان جنوبی که در آستانه روز بزرگداشت نظامی برگزار شد، جایگاه فراملتی این شاعر پرآوازه ایرانی سده ششم هجری مورد بررسی قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بیرجند، در این جلسه که چهارشنبه شب در محل کانون کتاب خراسان جنوبی برگزار شد، علی اکبر سام خانیانی دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بیرجند گفت: ۲۱ اسفندماه در سالنمای رسمی کشور، روز بزرگداشت نظامی، شاعر پارسی‌سرای ایرانی ثبت شده است.

وی افزود: نظامی، شاعری زبردست در مثنوی داستانی بود و بدون تردید شاهکار بی‌مانند وی، خمسه یا پنج گنج است که در قلمرو داستان‌های غنایی اثری پرآوازه است.

وی گفت: نظامی در لیلی و مجنون که اثری تحسین برانگیز است به بیان عشقی عفیف و پاک می‌پردازد که با فرهنگ اسلامی نیز در تطابق کامل می باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند اظهارکرد: متأسفانه اخیراً برخی جریان‌های سیاسی به دنبال این هستند که نظامی را شاعری غیرایرانی معرفی کنند اما باید توجه داشت تمدن ایران بزرگ در حال حاضر شامل کشورهای مختلفی است و تنها محدود به مرزهای سیاسی ایران فعلی نیست.

وی افزود: موید این موضوع این نکته است که وی به زبان اصلی تمدن ایران بزرگ یعنی زبان فارسی آثار فاخر خویش را عرضه کرده است.

خانیانی در جمع بندی پایانی خاطر نشان کرد: چیزی که در این موضوع حائز اهمیت است زبان فارسی بوده و در گفتمان تمدن بزرگ ایرانی همه قومیت ها قابل احترام هستند.