به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، بانک مرکزی روز پنج شنبه با انتشار اطلاعیه اعلام کرد: تا روز دوشنبه، ۲۶ آذر، همه صادرکنندگان بهمنظور رفع تعهد صادراتی، از طریق واگذاری ارز حاصل از صادرات به دیگران، ملزم هستند که ارزهای مذکور را از طریق بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه کنند. بسیاری از فعالان اقتصاد و بازار سرمایه، ظرف ۲ روز گذشته، اجرای این برنامه را به عنوان پایان عمر و فعالیت سامانه نیما ارزیابی کرده و محقق شدن آن را بر رشد سود شرکتهای صادراتمحور بورس موثر دانستهاند.
استقبال از اقدامات تسهیلگرانه
رئیس کمیسیون صنایع و معادن اتاق ایران، در گفتوگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، تاکید کرد: اقتصاد همواره از تصمیمات تسهیلگرانه استقبال میکند، زیرا این نوع تصمیمات موجب تسریع در روند گردش ارزی و تأمین منابع برای صنایع و شرکتها میشود.
سامانه پر دردسر نیما
بهرام شکوری، با اشاره به سابقه راهاندازی سامانه نیما توضیح داد: تصمیم به راهاندازی مرکز مبادله ارزی و فروش ارز با نرخ نیمایی، مشکلات بسیاری برای صادرکنندگان ایجاد کرده بود. امیدواریم این مشکلات با راهاندازی بازار توافقی برطرف شود.
شکوری با اشاره به چالشهایی که سامانه نیما در چند سال گذشته برای صادرکنندگان و فعالان اقتصاد بهوجود آورده بود، تاکید کرد: تعدد بخشنامهها، سامانههای معاملاتی و دیگر مقررات در این دوره، سردرگمیهای جدی برای فعالان اقتصادی و تجار ایجاد کرده بود که به مشکلات آنها دامن میزد.
او ادامه داد: پیش از راهاندازی مرکز مبادله ارزی، دارندگان ارز، شامل تجار و دیگر فعالان، ارز خود را در بازاری رقابتی مبتنی بر عرضه و تقاضا معامله میکردند. اما با اجرای سیاستهای مربوط به رفع تعهدات ارزی، این روند منطقی برهم خورد.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن اتاق ایران اعلام کرد: در حالی که دولت اجرای این سیاست را برای مدیریت ارز و حفظ منافع خریداران توجیه میکرد، میتوانست با ایجاد سامانههای نظارتی برای صرافیها و بانکها به همین اهداف دست یابد، بدون اینکه به آزادی اقتصاد لطمه وارد شود.
امیدواری به آینده
شکوری ابراز امیدواری کرد: همانطور که در کشورهای پیشرفته مشاهده میکنیم، دولت از این پس تنها با ازارهای نظارتی، امور تولید و صادرات را تسهیل کند.
او تاکید کرد: اقتصاد ایران نیازمند چابکسازی است. امیدوارم با حذف سامانهها و دستورالعملهای زائد، که مانع گردش مالی و حرکت اقتصادی هستند، به سمت اقتصادی پویا و شکوفا حرکت کنیم.