شناسهٔ خبر: 70247873 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

پژوهش موتور پیشران هر جامعه/صعود ۳۵ پله‌ای رتبه علمی کشور در بخش پژوهش

شاهرود_رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود با تاکید بر اینکه پژوهش موتور پیشران هر جامعه است، گفت: در بخش پژوهش‌های موضوعی کشور ۳۵ پله صعود رتبه علمی داشته است.

صاحب‌خبر -

پژوهش موتور پیشران هر جامعه/صعود ۳۵ پله‌ای رتبه علمی کشور در بخش پژوهشبه گزارش خبرگزاری بسیج، در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری با حضور هیئت رئیسه دانشگاه صنعتی شاهرود از پژوهشگران برتر این دانشگاه در محل تالار زنده یاد دکتر پیروز دانشگاه تقدیر به عمل آمد.

ایزدی فرد رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه با گرامیداشت هفته پژوهش و تقدیر از همه اعضای هیأت علمی، نام و یاد دکتر شاهین شاهسونی عضو هیات علمی بازنشسته دانشگاه را که دعوت حق را لبیک گفتند گرامی داشت و با بیان شعار پژوهش سال تحت عنوان " پژوهش و فناوری؛ پیشران جهش تولید و مشارکت مردم"؛ به تاریخچه و اهمیت این هفته اشاره نمود و گفت: پژوهش موتور پیشران هر جامعه می‌باشد و بدون توجه به آن قطعاً پیشرفتی حاصل نخواهد شد.

ایزدی فرد ضمن بیان آمار رتبه‌های علمی کشور و اشاره به رشد علمی قابل توجه و چشم گیر، ۳۵ پله صعود رتبه علمی کشور در بخش پژوهش‌های موضوعی را طی سال‌های پس از انقلاب اسلامی ایران مطلوب و تحسین برانگیز دانست و افزود: از آغاز انقلاب تا آخرین رتبه بندی ۲۰۲۴ با وجود محدودیت‌ها و مشکلات موجود رشد و پیشرفت بارزی را شاهد بودیم که این مهم به برکت آرمان‌های انقلاب رخ داده است.

رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود به بیان جایگاه مناسب و رو به رشد دانشگاه در کشور پرداخت و در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه‌های مختلف از جمله اختصاص بودجه چشم گیر برای تجهیز و بازسازی آزمایشگاه‌ها و ... توضیحاتی را بیان نمود.

پژوهش موتور پیشران هر جامعه/صعود ۳۵ پله‌ای رتبه علمی کشور در بخش پژوهشحجت الاسلام فندرسکی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی شاهرود نیز ضمن تبریک هفته پژوهش، ضمن ذکر نمونه‌هایی از کاستی‌های موجود در تامین نیاز‌های تخصصی کشور در پیش از انقلاب اسلامی ایران، به رشد ممتاز میزان بهره مندی کشور از نیرو‌های متخصص بومی بعد از انقلاب اسلامی ایران اشاره داشت و گفت: خدارا شاکریم که به برکت انقلاب اسلامی و تلاش جمعی، شاهد رشد و پرورش نیرو‌های توانمند و متخصص در عرصه‌های گوناگون هستیم.

حجت الاسلام فندرسکی به روند آموزش برای رسیدن به قله پرداخت و افزود: لازمه رسیدن به پژوهش توجه به امر اموزش است و باید پژوهش نیز منجر به تولید شود تا بتواند به عنوان ابزاری موثر در جامعه به تولید ثروت کمک نماید.

وی با بیان روایات مربوط به این حوزه و اشاره به اهمیت آثار پژوهشی و به یادگار ماندن آن، گفت: امید است که با تلاش مستمر در عرصه پژوهش و رقابت در سطح دنیا سرآمد باشیم چرا که هیچ عملی بهتر از تحقیق و پژوهش نیست.

پژوهش موتور پیشران هر جامعه/صعود ۳۵ پله‌ای رتبه علمی کشور در بخش پژوهشحمید حسن پور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شاهرود، در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش به ارائه عملکرد حوزه پژوهشی دانشگاه در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ در بخش‌های امور پژوهشی، ارتباط با صنعت، اداره کارآفرینی، کتابخانه مرکزی، مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات، آزمایشگاه مرکزی و مرکز رشد پرداخت.

وی ضمن بیان فعالیت‌های عمده انجام گرفته در طی یک سال گذشته، به بیان تعداد مقالات دانشگاه به تفکیک دانشکده ها، بازنگری برخی آیین نامه‌های حوزه پژوهش، تعداد کنفرانس‌های برگزار شده و آمار جالب توجه تعداد تقاضا‌های بررسی شده، از داخل و خارج از دانشگاه، در کارگروه اخلاق در پژوهش دانشگاه طی یک سال گذشته، و همچنین توضیحاتی در خصوص نشریات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود پرداخت.

حسن پور به بیان قرارداد‌های منعقد شده طی چند سال اخیر پرداخت و ارزش قرارداد‌های منعقده در بازه‌های یک ساله را قیاس نمود و افزود: جمعاً ۵۵ قرارداد به ارزش تقریبی ۴۵۸ میلیارد ریال در یک سال گذشته منعقد گشته است.

وی به بازدید و جلسه مشترک با صنایع مختلف با حضور اعضای هیأت علمی اشاره کرد و مواردی از تمهیدات دانشگاه در خصوص رفع موانع بیرونی پیش روی مجریان قراردد‌های پژوهشی و تسهیلات لازم در راستای بهره مندی همکاران از مزایای سیاست‌های تشویقی مبتنی بر اسناد بالادستی را بیان نمود.

حسن پور همچنین به بیان اهم فعالیت‌های انجام شده در امور فناوری، تجاری سازی و کارآفرینی، نمونه‌هایی از محصولات تجاری‌سازی شده در مرکز رشد دانشگاه، حمایت از طراحی و ساخت ماهواره پایش سطح، شبه ماهواره در مقیاس کوچک و زیردریایی هوشمند، اهم فعالیت‌های صورت گرفته توسط کتابخانه مرکزی، اقدامات اولویت دار در آزمایشگاه مرکزی، و راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه‌های جدید پرداخت.

وی در خصوص سایت تحقیقاتی نیروگاه خورشیدی دانشگاه و موضوعات مختلف آزمایشگاه توضیحاتی را بیان نمود و گفت: راه اندازی پذیرش مرکزی مجازی (جایگزین سامانه بیت)، راه اندازی دبیرخانه HSE، اخذ مجوز آزمایشگاه معتمد محیط زیست در حوزه آب و خاک و اخذ استاندارد ۱۷۰۲۵ برای آزمایشگاه‌های هدف از جمله موارد در دست اقدام می‌باشد.

افزایش قدرت محاسباتی مرکز پردازش سریع دانشگاه، بهینه سازی مصرف اینترنت و توجه به بحث درآمد‌ها و صرفه جوئی‌ها از دیگر موراد مطرح شده توسط ایشان در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات بود که حسن پور در پایان در خصوص سامانه پژوهشی جدید توضیحاتی را اشاره نمود.

پژوهش موتور پیشران هر جامعه/صعود ۳۵ پله‌ای رتبه علمی کشور در بخش پژوهشدر این آئین ضمن پخش کلیپی به جهت گرامیداشت یاد و خاطره استاد درگذشته دکتر شاهین شاهسونی، مدیران حوزه پژوهش در قالب کلیپی به بیان توضیحات مربوط به حوزه خود پرداخته و همچنین طی گزارشی نمایی از راه اندازی نیروگاه خورشیدی و سایت تحقیقاتی نیروگاه‌های تجدید پذیر و اتصال نیروگاه خورشیدی ترکیبی به شبکه پخش شد و از پژوهشگران برتر در حوزه‌های مختلف تقدیر به عمل آمد.