شناسهٔ خبر: 70235553 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

به بهانه نمایش «نجیب زادگان» در حقیقت

مستندی که پس از ۱۰ سال آماده شد

مستند «نجیب‌زادگان» که امسال در هجدهمین جشنواره سینما حقیقت اکران شد پس از ده سال تلاش تیم تولید به نمایش گذاشته شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، فیلم مستند «نجیب‌زادگان» در هجدهمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت حضور دارد و می‌خواهد پرتره زندگی یک معلم اسب‌سواری و دغدغه‌های آن را در مورد وضعیت اسب‌ها در برهه‌های مختلف تاریخی ایران از جمله دفاع مقدس نشان دهد.

سامان مختاری کارگردان فیلم مستند «نجیب‌زادگان»- در گفت‌وگو با ایسنا در مورد موضوع دقیق این مستند گفت: فیلم ما در مورد پرتره شیخ علی بن طریف یک از اهالی خوزستان است. ایشان به دلیل پرورش اسب ملقب به پدر اصیل اسب عرب است. ما در این‌ مستند سعی کردیم برهه‌های مختلف زندگی این فرد به ویژه از زمانی که به پرورش اسب می‌پردازد را به تصویر بکشیم.

وی ادامه داد: داستان مستند ما از سال ۱۳۳۳ که قهرمان داستان ما در خوزستان متولد شده است، شروع می‌شود. در اولین گام سال ۱۳۳۷ که یک طاعون اسبی به خوزستان می‌آید را از نگاه شیخ علی بن طریف نشان می‌دهیم.

این مستندساز خاطرنشان کرد: پس از آن زندگی شیخ علی بن طریف را تا وقایع انقلاب اسلامی روایت می‌کنیم. در این سال‌ها قهرمان داستان ما با اسب‌ها خو گرفته و به پرورش اسب «سمیره» می‌پردازد به گونه‌ای که از سال ۱۳۴۷ به عنوان معلم اسب سواری به تدریس می‌پردازد.

مختاری یادآور شد: بهترین اتفاق در مستند ما آرشیوی است که شیخ علی بن طریف به خاطر داشتن دوربین عکاسی و فیلمبرداری ثبت کرده است. در همان دوران معلمی پرورش اسب و آمارگیری از زاد و ولد اسب‌ها تصاویر و خوبی را مستند کرده است.

وی افزود: قسمت مهم داستان ما با شروع جنگ تحمیلی و آواره شدن‌ مردم شرق خوزستان آغاز می‌شود، جایی که شیخ علی تصمیم می‌گیرد اسب‌ها را از مناطق جنگی خارج کند و این اتفاق را انجام می‌دهد و به سمت کارون‌ می‌رود.

این مستندساز با بیان اینکه شیخ علی بن طریف ‌اول انقلاب به عنوان اولین‌ سرپرست فدراسیون استان‌ خوزستان‌ انتخاب می‌شود، خاطرنشان کرد: در دوران جنگ تحمیلی این معلم پای اسب‌ها می‌ایستد و حتی یک باشگاه سوارکاری تاسیس می‌کند.

مختاری ابراز کرد: نقطه عطف داستان ما جایی است که در پایان جنگ برخی به باشگاه اسب‌سوای شیخ علی بن طریف می‌روند و در مورد اصالت برخی اسب‌ها او را فریب می‌دهند و باعث ناامیدی قهرمان داستان ما می‌شوند و او دچار مشکلات روحی می‌شود.

وی تصریح کرد: شیخ علی پس از مریضی توسط برادرانش به اسپانیا برده می‌شود تا او را درمان کنند، او در اسپانیا با نحوه برخورد صاحبان اسب‌های اسپانیایی روبه‌رو می‌شود و می‌بینید که برای اسب‌ها احترام خوبی قائل نیستند. همین امر به او شوک روحی می‌دهد و دوباره به ایران بازمی‌گردد و معلمی پرورش اسب را ادامه می‌دهد.

این مستندساز اضافه کرد: از اینجا به بعد افرادی زیادی به داستان ما اضافه می‌شوند و این موضوع تا فعالیت‌های اسب‌داران در ایران در عصر حاضر به نمایش گذاشته می‌شود و خوشبختانه امروز هزار راس اسب ایرانی «سمیره» پرورش یافته است.

مختاری در پایان گفت: از سال ۹۴ کار پژوهش این مستند آغاز شد و سپس زمان فیلمبرداری درگیر کرونا شدیم و همین امر باعث شد تا ساخت مستند ما تا سال ۱۴۰۳ به طول بیانجامد. برای نمونه یک پلان تولد کره اسب داشتیم که خیلی به سختی توانستیم آن را بگیریم.

تیزر این مستند را در ادامه ببینید:

انتهای پیام